ами то не трябва да се разчита на вероятности ,а на датчици и алгоритъм .. ето Тошиба го могат примерно .. аз не знам що не боцна една подова тошибка и да си свиркаш ,до сега нямаше да имаш нито един дефрост при тия доста високи градуси навън
ами то не трябва да се разчита на вероятности ,а на датчици и алгоритъм .. ето Тошиба го могат примерно .. аз не знам що не боцна една подова тошибка и да си свиркаш ,до сега нямаше да имаш нито един дефрост при тия доста високи градуси навън
rosswen , включи го на ЕКО да видиш как ще работи . Много интересно при мен няма дефрости на 2часа .
Този пост е редактиран от gerhar; 05-12-23 в 16:40.
Грии, Мидея в темата за подови Дайкини...
Направо ме убивате, ама айде.
Много често някой като дойде на гости мисли че съм пуснал парното, ама ядец - викам виж го бе - климатика е....П.п. Машината откъм тишина е абсолютно незабележима, не съм виждал по-тиха и деликатна работа. Не го разбираш кога работи, кога офф-ва и т.н. В същото време е равномерно топло навсякъде...
Еко-то с какво помага? Тя машината така или иначе бачка 130-220W, от време на време на 300-400W. Само като му отворя за проветрение се вихри до 700-800W, но това е 2 пъти дневно. Иначе има и Econo и Quiet, кое от двете или и двете?
П.п. Вкличих ги и 2-те. Направи офф и малко след като излезе, лека полека взе да слиза под 100W. В момента работи на 80Wи си подухва буквално хладна струя. Никога не ми е слизал на такъв минимум при +1гр външна. Обикновено слиза до 120-140W и качва нагоре.
Този пост е редактиран от rosswen; 05-12-23 в 16:58.
Този пост е редактиран от ccankov73; 05-12-23 в 17:43.
Явно R-ките са пипнати нещо.
Его я графиката на моята N-ка. Отрязъка е от 18 вчера до 9 тази сутрин когато температурите са били под +2 градуса.
Контролни дефроси на 4:10 часа точно.
Забелязва се, че няма много ОФФ между дефростите.
Да не би при ОФФ да се възползва от ситуацията и там да пуска дефрост. Не знам.
Пробвай го на елхичка да не ОФФи. Или му отваряй малко врата да видим как ще е.
![]()
Пипали са те трънки, явно условията ни са различни, не можеш да сравняваш 1:1. Тия 2 часа не са винаги, последните 2 вечери ми направи такова впечатление, иначе беше основно на 4 часа я има, я няма, в смисъл че правеше по-рядко. Под 2ч не съм го хващал да размразява. Имам чувството, че точно около 0-та е това положение, а при нас последните 2 денонощия се върти точно там и не помръдва. Вратата през деня седи отворена.
Аз като нашляпах моите едното МХИ дайкина и МЕто в началото на първата зима по цели нощи не спях и само слухтях. Бях се свършил, психиката ми се беше разбутала.
Гледай по позитивно на нещата. Приеми дефростите за част от схемата и престани да си правиш експерименти главно със здравето си.
Със всичко се свиква.
Опаткай една кутийка Деанксит и всичко ще се оправи.
п.с. Не вмъквам и грам ирония в написаното.
Проблеми със съня нямам, както казах през нощта не чувам нищо, а надали липсват изобщо дефрости. Ще му се вталявам още седмица на магариите и след това няма да му се впечатлявам, ако не е нещо фрапиращо разбира се.
Е сега да дефроства колкото ще, ако ще на час и половина! Мамин убавец!
![]()
Този пост е редактиран от rosswen; 05-12-23 в 19:49.
Тих дефрост през 3-4 часа само под 0 според мен е в пъти по добре отколкото да работи он оф и през 5 минути да изключва
Разбира се. Не виждам коя машина ще се представи по-добре цялостно в товс помещение. Снощи направи дефрост в 12 полунощ, не знам дали беше побелял. След това в 3 и нещо през нощта, определено имаше нужда, беше по-продължителен и една идея по-шумен. Сутринта в 7:30 му беше следващия, не съм гледал дали е побелял, но беше кратък. От тогава до сега топлообменника изглежда така:
Навън е малко под градус и е мъгла - 91% влажност. Щом ZSX направи дефрост и след 30мин топлообменника му е на 70% побелял, условията са си само за дефрости. Истината е, че в такива условия се държи по-адекватно, отколкото в по-несериозни. То тов ме издразни най-много.