Дефроста е по ГОЛЯМА нужда защото....... (и тук вмъквам цитат шедьовър от един пост в съседна тема) "Питата беше побеляла, но нямаше никакъв скреж"
Ако някой се интересува 12-ска Сенсира работейки около 600W средно в най-влажните условия отделя по около 10литра вода на 24 часа при дефрост
Е сега слагам кофата и аз.
Аматьори, в наше село си мерят височината на сталагмита под външното тяло.
Ееее.... Жорка не се обиждай. Не съм искал да те засегна.
Просто ми хареса и реших, че става за девиз на анти дефростърите
То вярно,че се получи малко на твой гръб ама си е яко!
Извинявай.
Привет колеги,
Вчера беше денят на най-безсмислените дефрости темп между 2 и -4 , вървяха на не повече от 2 часа, не съм си правил труда да засичам ,но когато и да се заслушам все бяхме в дефтрост.Задамие 21.5С.
През нощта като чели се подобри положението.
Сутринта климатика беше доволно побелял и имаше малка ледена шушилка на тръбата на ваничката .
Общо взето не е птекалено страшно но някък си лстава един горчив привкуа в устата.
И при мен се случват подобни "аномалии" на около 2 часа при температури 0 до +2гр. Понякога са на 2ч и нещо, понякога на 3 и нещо, понякога на 4 и нещо. Абе никаква логика, даже имам чувството, че и от влагата не се влияе, просто са му "вградени". Те този консервативен подход са си го запзили дори при Нордик модела. Там дори се оплакват от такива безсмислени дефрости, точно в този температурен диапазон, само че на всеки 30-40мин., което е още по-кофти.
Играх си да сложа датчика за външна температура вътре, между ТО и вентилатора, за да имитирам по-ниска температура, съответно по-малка разлика околна температура/ ТО. Общо взето, промяна никаква. Имам чувството, че под 0-та ги разрежда. Пробвах да си играя и с градусите, по-натоварен, по-разтоварен, понеже бях чел, че и това имало значение. Ами пак няма разлика.
Четох, че най-вероятно има джъмпер за промяна в дефростите. Само че при различните модели е различен, а за RXM-N/R не са обозначени и не ми се рискува. Пишат, че при срязването на джъмпера изчезват по-честите дефрости, самият дефрост се уврличава като времетраене, но пък влиза в сила друг контролен дефрост на 3ч., което в моя случай обезсмисля цялата гимнастика. Това си е официален отговор от Дайкин за Нордик моделите. Там джъмпера е с обозначение J8.
Този пост е редактиран от rosswen; 18-12-23 в 11:35.
Май не може да се въздейства по никакъв начин, освен с джъмпера. Гледам има го и на по-старите модели, които не са нордик. Но да, горчивия вкус го има, все пак не са малко парите. Взех да се примирявам и аз. В по-сериозен студ още не съм го виждал как работи.
Да не забравяме и факта, че температурите около нулата са най-неподходящите(абстрахираме се от аномалии като -30 и тн.,все пак не сме в Сибир) за този вид отоплителна техника, така че нека бъдем малко по-снизходителни към производителите.На студено не сте останали, не сте оглушели, нито сте платили една бала пари за ток- РАДВАЙТЕ се
а да бе .. голяма радост няма що .. аз бих ги лекувал тия дефрости ,"стопляне" на дефрост термистора с едни 4-5° е първото което бих пробвал