Страница 63 от 124 ПърваПърва ... 1353616263646573113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Да съживя малко темата със мнение за моите подови дайкини.В началото на годината писах тук за съвет и после сложих една 12ка и една 9ка.Вече една седмица топлят и много добро впечатление ми прави тихата им работа.Като дойде голяма зима пак ще споделя.Имам само малък проблем с 9ката - преди да се включи да духа топло се чува някакво чаткане на пластмаса и при началото на развъртането на перката се чува все едно перката стърже в нещо и това леко дразни.За пукащата пластмаса бях чел че било нормално за тези модели, но това кратко стържене на перката много не ми харесва, при 12ката го няма.Мисля утре да намина през сервиза, да видим какво ще кажат.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    sofia

При тези модели не е нормално да чуваш пукане на пластмаса, камо ли стържене(някои колеги имаха проблем с шум при отварянето на долната клапа но едва ли е от това при тебе) добре си се насочил към сервиз

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Абе точно долната клапа чува. Като започне на On/Off да работи на тези температури и тя постоянно се отваря и затваря. и се чува досадното стържене.
    За целта я спираш и отваряш ръчно колкото желаеш.Така ще се затвори само ако изключиш климатика или спре тока.А за пукане на пластмаса и дума не може да става дори.

5. Тук е от
    Feb 2013

Прав е колегата kokovi4.Сега почна и 12ката да се чува.

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Няма страшно. До декември ще сте калибрира. Но ако не си доволен, бат Иван ще ти го оправи.

7. Тук е от
    Feb 2013

Интересно, защо, като изключа долната клапа климатика не изключва?А като е включена работи 1 минута,после почива 10.

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ами сега го включи само на горна клапа, така или иначе е топло. Когато стане много студено няма да изключва.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Той капацитета му с отворена долна клапа е един, а със затворена долна клапа е друг.
    smqnab одобрява това.

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Какви са капацитетите при двете положения на клапите? Аз не съм видял някъде производителят да дава данни с двете положения на клапите.
    Този пост е редактиран от aruba_man; 08-10-13 в 20:52.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами именно.Дайкин :rolleyes:
    smqnab одобрява това.

13. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз го ползвам само на горна клапа, понеже стаята срещу която е, има праг и вратата се пада малко встрани от вътрешното тяло и с включена долна клапа прави около 2 градуса по-ниска температура. Зимата и при -25 съм нямал проблем, като имаш предвид, че не работил на пълен капацитет, според теб. Голяма сила е това Дайкин значи.
    Този пост е редактиран от aruba_man; 08-10-13 в 22:37.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2013

Само с горната не спира да духа.А мен така не ме кефи.Харесва си ми как се включва за 1-2 минути и си поддържа температурата.А тези долни клапи ще ги видим.Някой сменял ли ги е и подлежат ли на ремонт?

16. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ако кажеш на бат Иван, той ще прати момчетата и ще ти поотрежат малко гумата/дунапрена. Но според мен го остави така да се отваря и затваря и до декмеври месец, ако не е изчезнал проблема, тогава действай.
    Този пост е редактиран от aruba_man; 09-10-13 в 03:21.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от MuPo Виж публикацията
    Само с горната не спира да духа.А мен така не ме кефи.Харесва си ми как се включва за 1-2 минути и си поддържа температурата.А тези долни клапи ще ги видим.Някой сменял ли ги е и подлежат ли на ремонт?
    Спри долната клапа, отвори я през решетката с един молив на половина и я забрави. До колкото знам от монтажниците които поставяха моите, защото се познаваме, самата клапа при отваряне и затваряне се стърже в дунапрена за плътно уплътняване и оттам е гадния звук.

18. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна

Привет отново на рядко ползващите този тип климатици
    След многобройни постове тук, взех решение за монтаж на подова 12-ка.
    Никак не съм разочарован, дори много доволен. Вече стана 2 месеца не е спиран, с изключение, тогава когато трябва да почистя филтъра.
    При мен или не го чувам или няма такова тракане или скърцане на долната клапа, която съм я отворил в момента, в който го монтираха, но съм сигурен, е ако имаше звук или стържене жената щеше да го забележи.
    Единствено не мога да разбера как функционира функцията обезвлажняване, която ми е нужна заради влагата у дома, която е близо 75%. Няколко пъти съм задавал и оставял да работи по цяла нощ климатика на тази функция, но лично не намирам ефект поради незнанието ми как всъщност функционира.
    Питах напред назад, никой не се яви с категоричен отговор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе