Страница 66 от 126 ПърваПърва ... 1656646566676876116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 1882
Like Tree660Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

недей мицубишита

2.  

3. Тук е от
    Oct 2005

Четвърти зимен сезон карат и двата климатика и освен проблем в двигателя на вътрешния вентилатор нямам забележки.За отоплението на около 80 кв отиват 100-120лв

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от devmc Виж публикацията
    тва е някъв ужас баси . май лятото отиват на друго място и ще се купуват Митсубишита като гледам . трака та се не трае . днес 2 пръста лед вътре съм махал с топла вода . и другия беше обледен и той с толкова че и него съм заливал и той почна сега да потраква . почвам да мисля че не е от темепературите и като се затопли ще викам монтажниците да ги гледат

едит : странното е че при единия якото тракане започва точно когато климата включва . когато вече е включен рязко намаляват вибрациите и шума
    Евала, ако можеш да си позволиш подови МЕ хахаха, това е най-безумната цена на света.

5. Тук е от
    Aug 2006

ами ще трябва да бръкна и да платя за да се отърва от бръмчене и вибрации даже по пода баси . то не се търпи тва вече . ще викам другата седмица техници да гледат

edit : колега щом първоначлано се бях засилил за Нексура , но ме разубедиха не ги мисли ти цените на МЕ . просто искам да се оттърва някак от този дразнещ шум . айде през ноща не ми прави впечатление но денем когато съм вкъщи и работното ми бюро е до прозореца не се трае !
    Този пост е редактиран от devmc; 04-02-14 в 21:03.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    гр.Враца

ами ще трябва да бръкна и да платя за да се отърва от бръмчене и вибрации даже по пода баси . то не се търпи тва вече . ще викам другата седмица техници да гледат

edit : колега щом първоначлано се бях засилил за Нексура , но ме разубедиха не ги мисли ти цените на МЕ . просто искам да се оттърва някак от този дразнещ шум . айде през ноща не ми прави впечатление но денем когато съм вкъщи и работното ми бюро е до прозореца не се трае !
    Готов съм да те отърва от тази мъка с подовите Дайкини на половин цена.
    Mega одобрява това.

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Не, аз няма какво да ги мисля, не се набутвам аз с тези климатици.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Компресора си е дигнал оборотите. Може да пробваш с гумени тампони от тези Антивибрационен тампон с височина 25мм Аз мойте старите ги замених с тези. По меки са гумата изглежда качествена и са испанска марка която произвежда всякакви антивибрационни тампони и пружини.

10. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Компресора си е дигнал оборотите. Може да пробваш с гумени тампони от тези Антивибрационен тампон с височина 25мм Аз мойте старите ги замених с тези. По меки са гумата изглежда качествена и са испанска марка която произвежда всякакви антивибрационни тампони и пружини.
    Белгийска е марката, ама хайде карай.....

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Това което пише на сайта не е вярно! Идват си в опаковка и си пише Made in Spain Марката е SENOR
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 05-02-14 в 12:57.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Колега devmc вие сте само за локално парно на газ.

За първи път чувам дайкин да има вибрации.Сигурен ли сте че вибрациите са от вашите дайкини?
    Аз на два пъти ми се струваше, че има вибрации от моят дайкин 50-ка и един път ми се струваше че има вибрация от дженерала.Двата пъти(с дайкина) се оказаха ламаринен вентилатор на извода на покрива за отдушник, който като го завърти силно вятъра предава шум и вибрации по бетона и другият път съседът-наемател решил от 2-3 дни да премине от камина и ел.печка на монтираната преди 4 години осака и осаката "клати" блока...С дженерала същата работа- съседите под мен се прибират към 0.00-0.30 часа и тепърва пускат Хаирите и тогава цялата кооперация "отлита на юг" от вибрациите им продължаващи половин час...
    Ако и тампоните не помогнат, както си мисля или трябва да преминете на парно на газ или да си закупите доста преоразмерени климатици с нагреватели в тавите с оглед начина им на ползване:

колеги и аз имам 2 25-ци в апартамента в който живеем в момента и имам следните въпроси . В едната спалня (около 18 кв.м. но е със светла височина 2.95) баща ми понеже е зиморничав има навика от време на време сутрин като стане да си пуска powerful режима и после да минава на 27 градуса на 3 степен на вентилатора . При него в основата на външното тяло е започнало да се събира лед и отдолу явно е имало шушулка която майка ми е отстранила . Притеснява ме че отвора оставен за дренаж също може би е замръзнал и когато климатика мине в режим на размразяване водата остава вътре в тялото и леда отдолу се увеличава и може да се стигне до там че да пречи на перката да се върти и дефакто климатика да не работи . Климатика е поставен близо до западна тераса която е открита и се появява снегонавяване отгоре му и сега при тея студове не знам какви ще ги мисля . Как ме съветвате да постъпя - да отворя външното тяло и евентуално с топла вода да отстраня ледената покривка по дъното и да пускам съответно по ниски температури за да избегна бъдещо замръзване или да постъпя по някакъв друг начин който вие ме посъветвате ?
    В другата спалня в която съм аз през ноща пускам климата на 20/21 градуса на най-ниската степен или понякога на режима който е за спане с дръвчето и луната картинката . През деня се пуска на 23/24 максимум на 3 степен на вентилатора . Външното тяло е на открита тераса (тази до която е монтирано другото външно тяло) и в нея реално също се събира снежец . Отдолу на отвора за оттичане имаше висулка която отстраних и като усетих че климата мина в режим defrost излязох навън и с една отверка отпуших отвора от леда и използвайки температурата на тялото ми стопих леда около отвора . Прави ми впечатление обаче че климата включва и изключва доста често , като не съм убеден че като изключи влиза в режим на размразяване . Логично ли е като стигне датчика дадената температура и климата изключи тя да минава в режим defrost ? как се познава че една клима влиза в този режим понеже нямам много опит с климатиците ? Стаите и двете са с PVC като явно монтажниците са си оставили малко ръцете и подухва и в двете , като първата от своя страна има още 2 врати към други стаи (неотопляем бокс и към коридор) и една врата към терасата + външна стена на която отвътре има някаква изолация и гипсокартон . Втората е само с 2 врати - една към тераса и втора към коридор + голяма витрина прозорец към терасата .
    понеже със сигурност предстои да става евентуално и по студено , а гледам че по книжка и двата са до -10 градуса работещи ви моля за съвет как да процедирам с градусите и евентуално как да отстранявам леда по дъната на външните тела при условие че дренажните им отвори също за обледени .

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

след 3 дайкина и аз гарантирам,че при КАДЪРЕН МОНТАЖ вибрации и шумове няма.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2006

@justify - колега просто се усеща в стаята някакво треперене . може би стената поема някакви вибрации и от там отиват към мен и бюрото което е точно до прозореца .

странното е че снощи не можех да заспя от тракане и го спрях . сутринта го пуснах и до сега няма грам шум - а иди разбери сега що е тракал цял ден вчера . при подпиране отпред към предната решетка спират тия траканици за момент но после продължават - почвам да мисля че трябва да уплътня предната решетка както един колега по напред ме посъветва . ще ги следя тук 2/3 дни и ще викам техници да ги гледат ако пак се появи някакъв шум . иначе съм доволен - топлят дори при студовете които бяха в Добрич миналата седмица (до -18) , но шума който идва от външните тела е склонен да ме побърка

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010

devmc,
    Слагай четири меки тампона под външното тяло и бученето (треперенето) откъм стената ще изчезне. За тракането се отваря външното тяло , гледа се и се подхожда конкретно към случая! Също така и прословутата решетка.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

щом парите не са проблем що се наказваш с машини на 220 волта ..

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Не знам кой се наказва, но аз вече малко съжалявам, че не сложих подови Дайкини на мястото на Тошибите. Стенен климатик повече не ми трябва, ако ще и на 12 волта е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе