недей мицубишита
Четвърти зимен сезон карат и двата климатика и освен проблем в двигателя на вътрешния вентилатор нямам забележки.За отоплението на около 80 кв отиват 100-120лв
ами ще трябва да бръкна и да платя за да се отърва от бръмчене и вибрации даже по пода баси . то не се търпи тва вече . ще викам другата седмица техници да гледат
edit : колега щом първоначлано се бях засилил за Нексура , но ме разубедиха не ги мисли ти цените на МЕ . просто искам да се оттърва някак от този дразнещ шум . айде през ноща не ми прави впечатление но денем когато съм вкъщи и работното ми бюро е до прозореца не се трае !
Този пост е редактиран от devmc; 04-02-14 в 21:03.
Компресора си е дигнал оборотите. Може да пробваш с гумени тампони от тези Антивибрационен тампон с височина 25мм Аз мойте старите ги замених с тези. По меки са гумата изглежда качествена и са испанска марка която произвежда всякакви антивибрационни тампони и пружини.
Това което пише на сайта не е вярно! Идват си в опаковка и си пише Made in Spain Марката е SENOR
Този пост е редактиран от mystikalrs; 05-02-14 в 12:57.
Колега devmc вие сте само за локално парно на газ.
За първи път чувам дайкин да има вибрации.Сигурен ли сте че вибрациите са от вашите дайкини?
Аз на два пъти ми се струваше, че има вибрации от моят дайкин 50-ка и един път ми се струваше че има вибрация от дженерала.Двата пъти(с дайкина) се оказаха ламаринен вентилатор на извода на покрива за отдушник, който като го завърти силно вятъра предава шум и вибрации по бетона и другият път съседът-наемател решил от 2-3 дни да премине от камина и ел.печка на монтираната преди 4 години осака и осаката "клати" блока...С дженерала същата работа- съседите под мен се прибират към 0.00-0.30 часа и тепърва пускат Хаирите и тогава цялата кооперация "отлита на юг" от вибрациите им продължаващи половин час...
Ако и тампоните не помогнат, както си мисля или трябва да преминете на парно на газ или да си закупите доста преоразмерени климатици с нагреватели в тавите с оглед начина им на ползване:
след 3 дайкина и аз гарантирам,че при КАДЪРЕН МОНТАЖ вибрации и шумове няма.
@justify - колега просто се усеща в стаята някакво треперене . може би стената поема някакви вибрации и от там отиват към мен и бюрото което е точно до прозореца .
странното е че снощи не можех да заспя от тракане и го спрях . сутринта го пуснах и до сега няма грам шум - а иди разбери сега що е тракал цял ден вчера . при подпиране отпред към предната решетка спират тия траканици за момент но после продължават - почвам да мисля че трябва да уплътня предната решетка както един колега по напред ме посъветва . ще ги следя тук 2/3 дни и ще викам техници да ги гледат ако пак се появи някакъв шум . иначе съм доволен - топлят дори при студовете които бяха в Добрич миналата седмица (до -18) , но шума който идва от външните тела е склонен да ме побърка
devmc,
Слагай четири меки тампона под външното тяло и бученето (треперенето) откъм стената ще изчезне. За тракането се отваря външното тяло , гледа се и се подхожда конкретно към случая! Също така и прословутата решетка.
щом парите не са проблем що се наказваш с машини на 220 волта ..
Не знам кой се наказва, но аз вече малко съжалявам, че не сложих подови Дайкини на мястото на Тошибите. Стенен климатик повече не ми трябва, ако ще и на 12 волта е.