Това са тампони. Може смешно да звучи, но добре че са ги сложили по този начин. Ако сложат и четирите / или нито един /, като натегнат болтовете, външното тяло ще стане доста шумно.
Това са тампони. Може смешно да звучи, но добре че са ги сложили по този начин. Ако сложат и четирите / или нито един /, като натегнат болтовете, външното тяло ще стане доста шумно.
Няма да стане,определено ще е недоволна при ниски температури...А като знаем как на жените им е студено при 25 гр....Първоначално публикувано от chachoto
Абе как се отваря линка на Авджиев,че нещо не мога?
http://yfrog.com/2rp2150116j
http://yfrog.com/jup2150114j
geozap, как ще са тампони това? Това са изрезки гума през които минава болта, тампоните съдържат 2 болта, галванично разделени.
Хайде сега пък галванично. Механично е достатъчно.Първоначално публикувано от biro
Ще слагат този климатик Дайкин 2MXS50F гарантират им ,че щял да топли аз,лично се съмнявам много.
Отностно тампоните трябва да са с прекъснат болт за да не предават вибрация.
Не е задължително, хубавите машини работят без допълнителни тампони, без вибрации, без шум.
Ще си има ядове твоята позната и ще се налага да прави реформи после. По-добре и кажи да помисли пак и да се вслуша в разумните съвети.
Няма да се стопли тази жена с това мулти - обясни й го ,че после ще се тръшка . Две 35-ци - може но не и с това външно тяло...Първоначално публикувано от geozap
Има монтирани тръби за подов монтаж вече.За мен най разумното е да сложи просто по мощна машина.Ама жени хем питат хем правят каквото си искат.
Значи направо да взима 2бр. подови 35-ци.Те би трябвало да се справят въпреки че щом казваш че помещенията са цели 60кв.м. ........Първоначално публикувано от chachoto
Утре ще ходим във фирмата да видим какво ще умуват.
Нека да изкарат конкретните цифри на масата .
От таблицата мощностите на които ще работят двете подови тела с външното и цената на климатика и монтажа и мощностите на същите тела с отделни външни и цената за монтирането да види че има сериозни разлики. Това са цифрите при +7 градуса навън.
Ако си избере мултито да си подготви и вариант за допълнително отопление по време на минусовите (говорим за -10 и надолу) температура понеже когато температурите паднат на -15 или -20 (дано не падат често до там) тези цифри ще са вече два пъти по-малко. Или с други думи ако външното тяло на +7 градуса някак си може да отдаде 6 КW отоплителна мощност (работи като за три духалки от по 2 KW) то като стане -15 или -20 те вече няма да са 6KW , а ще са 3 KW общо за двете тела при същата консумация на ток - все едно ще се отоплява с 1 духалка на пълна мощност и една на половин мощност. При това от време на време спира климатика за да размразява при което освен че не топли се спуска от климатика хлад (ако е стенен , за подовите не знам) и ако отвориш капака ще видиш че вътрешното тяло е заскрежено цялото.
Ако е успявала с една духалка да си отоплява апартамента в минусовите температури значи и с климатика ще може ...
Edit: Другото за което се сещам е да поиска да и дадат официален документ с подпис и печат от фирмата за експертно становище че този климатик ще и поддържа в конкретните описани помещения 25* C температура при външна температура примерно -15* C и готово.
Ако зимата не може да се справя може да предприеме действия срещу тях иначе нищо не може да направи ...
На мен всичко това ми е ясно и аз , също казах да искат писменна гаранция за отопление под -10 градуса и ако нетоплят какво се прави?
За това искам утре аз, да ида във фирмата да видим как ще ме омайват.
здравеите.от 3-4 дни съм щастлив собственик на FVXS50-така поне си мислех....,но имам проблем.при зададени 25 гр трудно достига до 23,и то близо до него(разположен е в нешто като ниша в дневен тракт 36 кв.м.последен етаж ,но добре изолиран.това е като го пускам да духа само отгоре-като го пусна и долу става още по зле-в смисъл по4ва да си изклучва много преди да си е достигнал градусите, а така духа постоянно но не много топло-темп. на изхода е 39-40 максимум.монтирах го на мястото на подова осака 18,която допреди да се скапе компресора седем години се справяше по добре.от вси4ко което про4етох досега виждам 4е работата не е на добре.смятам да ги викам да го видят,но все пак някакъв съвет.благодаря предварително Help
В тая ниша не се ли покчва темп. и да лъже датчика,при което машината заспива,т.е.лошо избрано място,ако ли не,звъни в офиса на монтажниците-явно има проблем.Поздрави за избора -яка машина.