Страница 15 от 126 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1882
Like Tree660Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Това са тампони. Може смешно да звучи, но добре че са ги сложили по този начин. Ако сложат и четирите / или нито един /, като натегнат болтовете, външното тяло ще стане доста шумно.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Изолация 5 см. и в момента няма никой да живее над и под тях.
    Няма да стане,определено ще е недоволна при ниски температури...А като знаем как на жените им е студено при 25 гр....

Абе как се отваря линка на Авджиев,че нещо не мога?

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

http://yfrog.com/2rp2150116j
    http://yfrog.com/jup2150114j

geozap, как ще са тампони това? Това са изрезки гума през които минава болта, тампоните съдържат 2 болта, галванично разделени.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Това са изрезки гума през които минава болта, тампоните съдържат 2 болта, галванично разделени.
    Хайде сега пък галванично. Механично е достатъчно.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Ще слагат този климатик Дайкин 2MXS50F гарантират им ,че щял да топли аз,лично се съмнявам много.

Отностно тампоните трябва да са с прекъснат болт за да не предават вибрация.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Не е задължително, хубавите машини работят без допълнителни тампони, без вибрации, без шум.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ще си има ядове твоята позната и ще се налага да прави реформи после. По-добре и кажи да помисли пак и да се вслуша в разумните съвети.

10. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от geozap
    Не е задължително, хубавите машини работят без допълнителни тампони, без вибрации, без шум.
    Няма да се стопли тази жена с това мулти - обясни й го ,че после ще се тръшка . Две 35-ци - може но не и с това външно тяло...

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Има монтирани тръби за подов монтаж вече.За мен най разумното е да сложи просто по мощна машина.Ама жени хем питат хем правят каквото си искат.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Има монтирани тръби за подов монтаж вече.За мен най разумното е да сложи просто по мощна машина.Ама жени хем питат хем правят каквото си искат.
    Значи направо да взима 2бр. подови 35-ци.Те би трябвало да се справят въпреки че щом казваш че помещенията са цели 60кв.м. ........

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Утре ще ходим във фирмата да видим какво ще умуват.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2009

Нека да изкарат конкретните цифри на масата .
    От таблицата мощностите на които ще работят двете подови тела с външното и цената на климатика и монтажа и мощностите на същите тела с отделни външни и цената за монтирането да види че има сериозни разлики. Това са цифрите при +7 градуса навън.

Ако си избере мултито да си подготви и вариант за допълнително отопление по време на минусовите (говорим за -10 и надолу) температура понеже когато температурите паднат на -15 или -20 (дано не падат често до там) тези цифри ще са вече два пъти по-малко. Или с други думи ако външното тяло на +7 градуса някак си може да отдаде 6 КW отоплителна мощност (работи като за три духалки от по 2 KW) то като стане -15 или -20 те вече няма да са 6KW , а ще са 3 KW общо за двете тела при същата консумация на ток - все едно ще се отоплява с 1 духалка на пълна мощност и една на половин мощност. При това от време на време спира климатика за да размразява при което освен че не топли се спуска от климатика хлад (ако е стенен , за подовите не знам) и ако отвориш капака ще видиш че вътрешното тяло е заскрежено цялото.

Ако е успявала с една духалка да си отоплява апартамента в минусовите температури значи и с климатика ще може ...

Edit: Другото за което се сещам е да поиска да и дадат официален документ с подпис и печат от фирмата за експертно становище че този климатик ще и поддържа в конкретните описани помещения 25* C температура при външна температура примерно -15* C и готово.
    Ако зимата не може да се справя може да предприеме действия срещу тях иначе нищо не може да направи ...

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

На мен всичко това ми е ясно и аз , също казах да искат писменна гаранция за отопление под -10 градуса и ако нетоплят какво се прави?
    За това искам утре аз, да ида във фирмата да видим как ще ме омайват.

17. Тук е от
    Feb 2010

здравеите.от 3-4 дни съм щастлив собственик на FVXS50-така поне си мислех....,но имам проблем.при зададени 25 гр трудно достига до 23,и то близо до него(разположен е в нешто като ниша в дневен тракт 36 кв.м.последен етаж ,но добре изолиран.това е като го пускам да духа само отгоре-като го пусна и долу става още по зле-в смисъл по4ва да си изклучва много преди да си е достигнал градусите, а така духа постоянно но не много топло-темп. на изхода е 39-40 максимум.монтирах го на мястото на подова осака 18,която допреди да се скапе компресора седем години се справяше по добре.от вси4ко което про4етох досега виждам 4е работата не е на добре.смятам да ги викам да го видят,но все пак някакъв съвет.благодаря предварително Help

18. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

В тая ниша не се ли покчва темп. и да лъже датчика,при което машината заспива,т.е.лошо избрано място,ако ли не,звъни в офиса на монтажниците-явно има проблем.Поздрави за избора -яка машина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 126 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе