Да де, но Дайкин са предразположени към това състояние. Панимаеш?!Първоначално публикувано от rony67
Да де, но Дайкин са предразположени към това състояние. Панимаеш?!Първоначално публикувано от rony67
А ти кой беше господин специалист ?И защо се заяждаш така със всички.Аз вярвам на очите и ушите си не на теб.Първоначално публикувано от m_dikov
Панимаю, понимаю товарищ m_dikov , защо не за формим едно облоче-ти определи периода и ако е наред ще изчезнеш от форума ако задрънчи ти определяш какво да направя, догаварилис друг мойПървоначално публикувано от m_dikov
Аз също вярвам на очите и ушите си, пич! Това, че не ти изнася какво пиша, означава ли, че се заяждам?!Първоначално публикувано от granity
Чакай малко, че нещо не мога де стопля. Форумчето има право всеки да го посещава и да пише свойте впечатления, нали така?! Или греша?Първоначално публикувано от rony67
Абсолютно си прав, всеки трябва да има собствено мнение, просто малко прекаляваш, да си жив и здрав през 2011г.
Хайде и ти да си жив и здрав през 2011г. както ми го пожелаваш на мен!Първоначално публикувано от rony67
Да не забравяме, че най-добрите са били и винаги най-хокани и одумвани! Който е по-добър от другите си е чист враг, оголващ слабите места на опонента. Честита 2011 на всички!!!
ЗДРАВЕЙТЕ форумци,една година ползвам подов клим FVXS35FV1B От ноември 2009! Но в на4алото на януари 2011/втори отоплителен сезон/започна
да прави чести спирания за така наречения ДЕФРОСТ,около 10мин.,работи от 3-6мин Вярно е че в Плевен температурите са жестоки,падат до -20,
допускам че клима не е добре оразмерен за дневната,която е около28м/кв! затовА ще направа реконструкция - FVXS35FV1B ще местя в друго помещение! ПИТАМ - ИМА ЛИ ПОДОВ КЛИМАТИК с по добри показатели от FVXS50FV1B ???? Приятен Ден
Ако е топлил добре първия сезон, няма причина да не топли добре и втория, ако всичко е наред с машината.Възможно е да има загуба на фреон, може да е и нещо друго, но това може да го установи сервиза, гаранционна ти е още машината.
Моя FVXS25 работи добре в 22кв. всекидневна и то в Русе, където температурите са още по-ниски от тези в Плевен.
Така както описваш нещата не е ясно в какви условия работи - има ли изолация, дограма, съседи от страни, отгоре, отдолу, каква температура е зададена - все неща, които оказват влияние на честотата на дефрост.
МЕРСИ за включването на ЕДИ и БРИГО! вапроса е: ИМА ЛИ ПОДОВ КЛИМАТИК с по добри тех.параметри от FVXS50FV1B ? През студеното време на
тази година външното тяло пращеше и тракаше като ярмомелка? Сега в диапазона на минус5° работи добре! паднат ли температурите надолу започва бученето,сабира се лед в долната част на вън.тяло и т.н. затова искам да го местя в по-малко помещение
Намират се и други - ето на ТОШИБА 18-цата и данните и до -15 - http://www.toshibavarmepumper.no/For...a_varmepumper/ .Ето ги на ДЖЕНЕРАЛ - http://www.fgeurofred.co.uk/content/...0Technical.pdf .Много е условно на тези мощности да се презени кой е по-добър.ТОШИБА е с по-високи цени, но според мен е по-добре с хладилната част и ги няма проблемите на СИЕСТА - външното на ДАЙКИН.
Външното на подовите Дайкини е RXS-G, но дори куплирани с външно на Сиеста си работят чудесно. Не казвам че трябва така да се куплират, но параноята която тука се разигра с тези замени беше пресилена.
ПП - Струва ми се че доста от хората обхванати от тази параноя без добре да познават абревиатурите и имената смятаха, че са им слагали външни тела на най-евтината серия FTX/GV (RX/GV). Ако беше така това наистина щеше да е голям проблем, но Сиестата си е FTXS модел.
Добър вечер DAIKINS,към днешна дата каква е цената на FVXS50FV1B?? merci