Страница 16 от 126 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 1883
Like Tree660Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

1-вярваш ли на термометъра си
    2-къде е темометъра ,с който мериш
    3-сложи го близо до температурния датчик на вътр.тяло - десния страничен отвор,горната част и сравни тогава работата на климатика с показаията на термометъра.
    4-огледай за мебели,стени или др.препятствия пред струята на климатика. Ако има такива наблизо,ще затопля само около себе си

Най -важното - кво си се хванал в тези 2 гр разлика,не можеш ли просто да го нагласиш на 27,за да видиш така желаните от теб 25 гр по термометър...

2.  

3. Тук е от
    Feb 2010

и аз така си мислех-но уви ...след многоброини опити сега съм с 2 термометъра на метър от вътрешн.тяло( в нишата) и не може да вдигне повече от 23 при зададени 25 вече 2 часа.(вътрешното тяло не спира да духа)явно ще ги викам-има нещо

4. Тук е от
    Feb 2010

проблема е че в останалата част от помещението е не повече от 22 при зададени 25- мисля,че не затова платих 3000 лв все пак.пак казвам-на същото място каталясалата осака суздаваше по голям комфорт при по ниски зададени темпер.-рядко съм я пускал на пове4е от 23.аз и затова си купих и термометрите-по времето на осаката не ми се налагаше...

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от koboss
    проблема е че в останалата част от помещението е не повече от 22 при зададени 25- мисля,че не затова платих 3000 лв все пак.пак казвам-на същото място каталясалата осака суздаваше по голям комфорт при по ниски зададени темпер.-рядко съм я пускал на пове4е от 23.аз и затова си купих и термометрите-по времето на осаката не ми се налагаше...
    А на височина от пода 1.5-1.7 м мерил ли си температура?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

не може да вдигне повече от 23 при зададени 25 вече 2 часа.
    Я пусни Пауърфул функцията да видим какво ще направи за 20 мин...

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

koboss имам почти същия и мога да ти кажа от както смених предишните 2 стенни с него се родихме.
    Такъв комфорт и топлина с никакъв друг климатик не ни се е случвало. През лятото няма нужда да говорим.
    Перфектна машина!

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

и аз така си мислех-но уви ...след многоброини опити сега съм с 2 термометъра на метър от вътрешн.тяло( в нишата) и не може да вдигне повече от 23 при зададени 25 вече 2 часа.(вътрешното тяло не спира да духа)явно ще ги викам-има нещо
    Ти какво искаш, този климатик на отопление е 19500 BTU.Погледнах сервизната инструкция на отопление е 19 800BTU. Фуджитсу 12ЛД на отопление е 16400, а го водят двандесетка.Съвсем малко по силен от Фуджитсу 12LD.Препоръчвам ти през нощта от 00,00 часа до към 15'00 часа да го държиш на 21 градиса от 15'00 - 23 градуса , от 17'00 часа 25градуса(ако не с е справя няколко дни на 25 го направи 26 градуса).Според мен проблема му е че падне ли темпертурата под 21 градуса в помещението много бавно я вдига на 24-25 градуса, за разлик а от фуджитсуто което може и да малко по-шумно външнито тяло, но няма икономи няма и пауър функция, но задам ли му 26градуса след 25-40 минути е 26градуса.Да не говорим, че при -11.3 градуса навън generala ми направи в спалнята 28 градуса приз зададени 28 за 40 минути, като започна от 22 преди това.. Да беше попитал за тези пари можеше да вземш едно саньо сап 56 със 7 киловата номонална мощност и 9'9 максимална.
    Пауър функцията не може да ти по помогне.Работи само 20 минути.Сгрява за малко и след това прави малка пауза когато се връща към нормален режим, през която пауза отново изстива помещението.Аз съм с 50=ка подов от миналият февруари, започва да духа топло когато паднат под нулата температурите, но тогава пък започва да спира прекалено често за дефрост, без да е необходимо.Имам големи толозагуби -по време на дефроста темпертурата пада с 1-5-до 2.7 градуса.При теб как е.
    При мен нещата се нормализираха, след като си сложих външни ролетни щори и уплътних между тях и ПВЦ дограмата със бял санитарен силикон, при зададени 25 от 21 за 1.5 ги достига и термометъра е 24.4-25.1 градуса. Тези темпертури ги задаваш с програматора като за началния час използваш само функцията "ON". "OF" не я използваш.
    Моето мнение е че този климатик е за до 30кв.м.Пробвай да отвориш врата към коридор, може и да му се "отпуши" знаеш ли.
    За тези 35 квадрата един дайкин 71GV от 2300лева щеше да пасне идеално и можеше да седиш без хавлия като излезнеш от банята в тези 35 квадрата.Коя е фирмата която те консултира и ти продаде климатика?

Виж си външното тяло отгоре капака дали е равен или релефен-с две бразди по 2-3 см широка всяка по дължината и дълбоки по 1-2милиметра на капака и пиши.

10. Тук е от
    Feb 2010

благодаря за мненията.доиде днес техник,замери температурите на входа и изхода-при 30гр вдига6е 52-53 топлина на струята.каза ,4е всичко било нормално,само мястото не било там(нишата е вкарана в хола тераса на по-високо ниво около 35см от останалото помещение).осаката се справяше без проблем от там.измести му темп.датчик отвън до вътр. тяло и сега е малко по добре поне при работа при горно и долно обдухване.спрях се на подов,защото както споменах осаката ми бе подова и исках да го поставя на същото място.грешка според мен е 4е не взех по широкия вариант например FLXS-ДЕБИТА МУ СИГУРНО ще е по голям и по бързо ще достига зададените температури.не съм питал никой за консулт-сам си го избрах, като си мислех 4е няма да е проблем след като осаката нямаше.все още не съм усещал дефрост.външното тяло е равно-няма никакви релефи отгоре-това добре ли е или зле.благодаря ви отново...

11. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

"Моето мнение е че този климатик е за до 30кв.м.Пробвай да отвориш врата към коридор, може и да му се "отпуши" знаеш ли.
    За тези 35 квадрата един дайкин 71GV от 2300лева щеше да пасне идеално"

Смях...смях в залата тичайте да свалите кюмбето от тавана

12. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Вентилатора го дръж на 3-4 степен и ще се оправят нещата,по-шумен ще бъде,но предполагам няма да си до него в нишата.На FLXS-а дебита му е същият,еднаво външно с подобни показатели вътре,по-скъп и широк-1050мм.,т.е. ефекта ще е същият,ако се побере в тая ниша.Машината ще ти служи вярно,ако трябва вдигни 2-3 гр.не е проблем.

13. Тук е от
    Feb 2010

днес нещата са доста по добре,явно се е шашкал нещо датчика-сега като го извадих е доста по-добре.съветвам всички с подобен проблем да направят същото.чакам да видя как ще се държи в студа,но така както гледам не се задава.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

външното тяло е равно-няма никакви релефи отгоре-това добре ли е или зле.благодаря ви отново...
    Би трябвало да има съвсем лек релеф н а горния капак.Изтегли си инструкцията и този линк http://v-clima.com/download_tech.php, че може някой който си прави смях в залата да ти е монтирал вместо 50-ка 35-ца то България е страната на неограничените възможности за печалбараите на чужд гръб.Вътрешите тела са еднакви на FVXS серията, но външните не са.Различават се по горния капак видимо и по тежест.Изтегли си сервизното ръководство от линка и на стр.56 виж как трябва да изглежда горния капак на външното ти тяло.

Смях в залата на чужд гръб може да си прави само този който не е платил 3000 лева за климатик...

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Погледнах сервизното на стр. 56 и там за 25/35 са дадени гладки капаци а за 50 релефен. Да ама моя 25 е с релефен. Какво значи това че е 50 ли? Силно ме съмнява на етикета пише RXG25E3V1B. Според сервизното външното тяло би трябвало да е RXS25F2V1B. Каква е разликата?

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Погледнах сервизното на стр. 56 и там за 25/35 са дадени гладки капаци а за 50 релефен. Да ама моя 25 е с релефен. Какво значи това че е 50 ли? Силно ме съмнява на етикета пише RXG25E3V1B. Според сервизното външното тяло би трябвало да е RXS25F2V1B. Каква е разликата?
    Биро за твия случай не знам, едва ли някой ще ти монтира 50-ка, ако си платил за 25-ца.
    Само фирмата която ти гоп е продала/монтирала знае какво е направила.

Кобос ползвай го 10-на дни и пиши отново тук какава е ситуацията.Сега темпертурите са нормални в сравнение с това което беше то 20 януари до 10-12 февруари и не би трябвало да имаш проблеми.
    Да ис го ползваш със здраве

18. Тук е от
    Feb 2010

да-има релеф.снощи в тъмното не съм го видял....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 126 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе