Защото се скапва по-бързо. Мислите ли,че инженерния гений на Дайкин не е помислил за всичките условия по време на експлоатацията? Нищо не се прави допълнително,просто се поставя на мястото му и толкова.
Защото се скапва по-бързо. Мислите ли,че инженерния гений на Дайкин не е помислил за всичките условия по време на експлоатацията? Нищо не се прави допълнително,просто се поставя на мястото му и толкова.
Един въпрос към занимаващите се с климатици Daikin : съвместими ли са вътрешно тяло модел FVXS35BAVMB със монтирано външно към него RX35E2V1B ?
Би трябвало да има.Виж тук
http://wws.daichi.ru/educ/tech.php?action=21
Не мисля, че някой може да ти даде такава информация. На 98 % съм сигурен, че няма да намериш някакъв документ на Daikin, където има такава информация.
По принцип според мене няма друга фирма за климатици, на която толкова много тела да са взаимозаменяеми и съвместими, но докато не ги свържеш, не можеш да разбереш дали са съвместими
В превода на една от фирмите се казва ,че фотокаталитичният филтър от титаниев апатит трябва да се мие с вода на всеки 6 месеца,а на 3 години се сменява с нов...информацията от друга фирма е ,че не трябва да се мие с вода...защото има химически съставки....ако някой знае повече моля да сподели....
Защо не провериш в оригиналния диск?
Ръководството, което може да се изтегли от http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag
е теглено от официалния сервизен сайт на Daikin, и мисля че може да му се има вяра
А това е цитат от версията на английски:
Titanium Apatite Photocatalytic
Air-Purifying Filter
The Titanium Apatite Photocatalytic Air-Purifying Filter can be renewed by washing it with water
once every 6 months. We recommend replacing it once every 3 years.
Превода на български е 1:1
Благодаря ,колега сега вече нещата са по ясни...в бързината някои неща ги пропускаме..а клиентите трябва да са информирани и доволни.
Първоначално публикувано от vanko68Първоначално публикувано от vclima
Благодаря ви момчета,попитах понеже при мен комбинацията която ми монтираха е тази,а в каталози на Daikin видях,че това външно тяло върви в двойка с вътрешните от серия FTXS,надявам се това да не е проблем,иначе климатика си работи засега много добре/от ноември 2007/
Не се притеснявай няма проблем -съвместими са, порових се и аз в руски сайтиве излизат тези машини- наистина ми излезе модел 2007 г.Това е старата серия подови и външните им тела са едни и същи със стенният сплит FTXS... при новите серии е същото стенните и подовите S- серии са с еднакви външни тела...нямаш проблем...
Здравей,Първоначално публикувано от nady_xx
По всяка вероятност вече сте направили своя избор, но все пак ще дам моето мнение за други които мислят какво да купят. Вече четвърта година ползвам климатик Daikin FVXB 50 BVMB монтиран на 15-20 см. от пода, а външното тяло е монтирано на южната стена на къщата. Разстоянието между вътрешното и външното тяло е малко над 1 метър, като стената е 40 см. и едва 60-70 см. тръбите са отвън. Стаята в която е монтиран климатик е 45кв.м. и височина 2.60м. с не малко скосения на тавана. Помещението е таванско,външно,с паркет на пода, изолирано и има 2 прозореца с ПВЦ дограма без Ка стъкло и e с външни ролетни щори, ако това е от значение за някой друг освен за мен.....
Климатика е закупен от Атаро-клима и е монтиран от тях /те са си и вносители/. Профилактика от фирмата не се прави, а техниците идват само при проблем.
Жилището се намира в Пловдив и въпреки големите жеги лятото и последния етаж до сега не съм имал проблеми с охлаждането не само на помещението, но и на целия етаж от 135 м2. Отварям вратите на останалите стаи и навсякъде е приятно, като в никакъв случай не задавам на климатика да работи на пълна мощност. С една дума Дайкина не среща никакви проблеми лятото, както и повечето климатици от този клас.
С Дайкина проблем имам зимата когато температурите паднат под нулата или под минус 5* по целзий. Въпреки уверенията на повечето специалисти които ме консултираха и направиха оглед на помещението, че ще е ефективен до минус 15-20*. Когато външната температура стане минусова , вътрешното тяло започва да духа студено, а понякога външното тяло започва да издава непривичен силен шум и да трака. С една дума точно когато имам най-голяма нужда от климатика през тъмната част от денонощието - той е неефективен и се налага да пускам допълнителен уред за отопление. През зимата по време на светлата част на деня проблеми с отоплението обикновенно нямам.
С цена от над 3 000 лв. не бих го препоръчал на друг. Не мисля, че си струва парите, но все пак, ако си намеря на половин цена този модел на Дайкин бих си взел два броя....
Не съм сигурен, че модела е Daikin FVXB 50 BVMB понеже съм забравил, а не ми се търсят книжки, упътвания и гаранционни карти за да видя модела. Вътрешното тяло е квадратно, а не е от модела който е като изваян и елегантен, но пък за сметка на това зимата духа и от долу. Сигурен съм, че е най-мощния предлаган тогава от този тип, имам спомен, че е "18-ка но разстягал до 24" по думите на специалистите . Нямам сложен отделен електромер на климатика и нямам на представа колко ел.енергия консумира, но до колкото си спомням по проспектите беше енергиен клас А.
Някой ден ще сложа и една снимка и ще погледна модела за да съм максимално точен
Проблема не е в климатика,а в тези дето са идвали на оглед във вас.Модела е от най добрите ,но е слаб за това помещение,не му достига мощност и работи на максимални обороти (затова отвън е толкова шумен)Трябвало ти е това - DAIKIN FVXS50F
Поправих модела. мисля, че е Daikin FVXB 50 BVMB, но пак не съм сигуренПървоначално публикувано от rkk
Сега ще намеря някакви проспекти, а ако не намеря ще го снимам
Би трябвало да се справя,да не би да имаш големи топло- загуби,в началото как се държеше първата година топлеше ли добре...?
както казах климатика е от старите Daikin FVXB 50 BVMB , сега гледам , че на новите модели кутиите на вътрешното тяло са различниПървоначално публикувано от rkk
[img width=150 height=150]http://prikachi.com/files/1110202l.jpg[/img] [img width=150 height=150]http://prikachi.com/files/1110203V.jpg[/img] [img width=150 height=150]http://prikachi.com/files/1110204D.jpg[/img]
първата зима не бяхме се нанесли още там, а втората зима беше топла и нямаше минусови температури -> нямахме проблем
но следващите две години бе доста зле - сложихме и печки АДАКС