Може ли да знаем какъв ти е дайкина като модел и сигурен ли си, че е GE, а не GC серията мицубишито? Би било интересно и в какви помещения са монтирани двата климатика и при еднакви ли условия работят?Първоначално публикувано от soon
Може ли да знаем какъв ти е дайкина като модел и сигурен ли си, че е GE, а не GC серията мицубишито? Би било интересно и в какви помещения са монтирани двата климатика и при еднакви ли условия работят?Първоначално публикувано от soon
Изобщо не очаквай да имаш проблеми...аз имах 2 Дайкина и сега взех 3-ти изобщо ме ме интересуват скапаните монтажи и дрънчащите решетки на няколко човека от форума.ЗНАМ от личен опит какво е качеството на марката и толкова монтирани и гаранционни климатици имам и актива си че изобщо не ми е нужно някой да ми обяснява за фабричните дефекти и други подобни глупости...Първоначално публикувано от rony67
Всеки има правото да си говори глупости и аз не мога да му забраня...и не искам.
Забравих да ви спомена че Дайкин никога не са имали проблем с дефроста...ама иначе може да си пишете смешки колкото искате,не ми пречи особенно...
Искаш да кажеш че при Дайкин понятието фабричен дефект не съществува? Че от милионите бройки които произвеждат няма нито един дето е излязал от завода с проблем? Хайде стига глупости... Може процента да е много нисък но той съществува... А по отношението че ти нямаш проблем не значи че други потребители нямат - защото има ОГРОМНА разлика когато човек който си вади хляба с климатици си монтира климатика и таквъ който е просто "клиент".Първоначално публикувано от rkk
Разбира се че има дефекти но не може да се говорят смешни неща...Примерно за една година има 10 сменени ел.двигатели на вътрешното тяло,но на няколко хиляди машини,друг е въпроса ,че една от 10-те беше мойта в хола...случва се ,но проблем с качеството няма...
Точно в монтажа е разликата ...но не ме разбират правилно,все едно - всеки си има мнение...
Ти също можеш да си пишеш глупустите и ти не ни пречиш, и тези недоволните от форума не са няколко а са десетки и с всеки изминал ден се множат, така че и ти си разправяй каквото искаш, но нека хората да знаят какво може да им се случи и да преценят сами как да си похарчат парите, все пак сумите са сериозни.Първоначално публикувано от rkk
Последният месец в София не беше топло, но не сам хванал дефрост, сигурно го е имало, но това не се е отразило на комфорта.По какво се познава дефроста та да го измеря.БлагодаряПървоначално публикувано от justify
![]()
Защо ли,и аз трудно го хващам ...не ги правят както трябва тия климатици Дайкин ...Беко-то в другата стая пъшка и охка горкото и фреона му се стича като от чешма..до -5 е така после - не питай...
А питай този Диков колко му е струвал монтажа,защото има фирми с 260 лева монтаж и не всеки може да си ги позволи.Ако е за 150 лева - какво качество търсим...виждал съм Дайкин с 30 см тръбен път ...дали ще има преливане и шум от компресора?Но философите казват че не е от монтажа а си е фабрично дефектен нещо...
Да не максимализираме споровете, ДАЙКИН са добри машини, но нищо повече.А що се отнася до монтажите, и аз до сега не съм видял някой да монтира машините с тръбен път, който по сервизно е даден като СТАНДАРТ.Всички монтират до 3 метра в цената, по изключение до 4, или пък да предупреждава клиентите, каква е минималната дължина, която се изисква.Не казвам, че няма такива фирми, но май са рядкост.
... Колега точно тези с монтажи по 250 лв. преди 2 години ми сложиха двете ръби е една изолация и не вакумираха машина за 2500 лева. Така, че цената за монтаж не е мерило! Има фирми, които работят по правилата и не пестят материали и труд. Сигурен съм, че и във форума има такива монтажисти. Аз имам лично наблюдение над една такава фирма. Ако някой иска името на лични да не кажат, че правя реклама!
Абе, то един лекар дето е учил 6 год. и после специализира поне още толкова ще се изчерви от срам, ако ви прочете ценоразписа и го сравни с неговия. 'баси специалистите! Значи искаш да ме убедиш, че трябва да платя 260 лв на някакви юнаци, дето 1,5-2 часа дупчат с Хилти, режат някакъв тръбалак, връзват 2/3 кабела, после докато си почиват и пушат по цигара включват вакуум помпа(ако въобще го направят) и т.н. все високоинтелектуални дейности? Пилешкият ми мозък не го побира, как може да се искат толкова пари за монтаж на климатик.Първоначално публикувано от rkk
Като има кой да дава по толкова,що пък да ги не вземат?Първоначално публикувано от avast3
soon , има ли нещо което да го нямаш, и като се казва доста по зле,какво разбираш под това, защото хвърляш някакво твърдение и после мълчиш.Първоначално публикувано от soon
Ало, великият монтажник, ти нали праща в Русе у Биро голям специалист от твойте да види, че и неговия монтаж не е добър уж и затова му дрънчала машината и бучала, я разкажи на хората какво се случи като си толкоз отворен, а съм сигурен и Биро ще напише нещо по въпроса.Първоначално публикувано от rkk
Аз доколкото знам монтажника не е пращан от rkk, а от vanko68 и е било установено, че монтажа е както трябва, но дрънченето останало. То иначе нямаше да му важи още офертата, специалист да му оправи климатика.Първоначално публикувано от m_dikov
Аз го пратих - каза ми че всичко е наред и няма никакви звуци и дрънчене...ванко68 също познава човека ,който е ходил в Биро и ще каже дали е специалист...лошото е че климатика не е издавал звуци...синдром на майстора - дойде ли машината замлъква...