Страница 12 от 126 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 1883
Like Tree660Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от mir71
    Какво те озадачава, че климата работи в ON-OFF режим - при тези малки топлозагуби няма начин да работи по друг начин, а това че на термометъра виждаш 20 гр добре, но къде си го поставил - имай в предвид че климатика мери температурата на няма 20 см от пода.... Защо да го гасиш, той си прави всичко сам, но ако ти е топло.... А за да го накараш да почива..., ми няма да се измори или да го претовариш ако ги изкл. чак напролет. Така работят на повечето хора климите при отопление!
    Приемам любезните отговори и на двамата учстници,но не получих мнения ДА или НЕ за нощната работа.Аз определено съм за НЕ и затова попитах,крие ли риск сутрешния старт на климатика при много ниски температури? Града ни се намира м/у два язовира и климата е мек.

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

http://forum.setcom.bg/index.php/top...99255.html#new

Крие риск - прочети внимателно форума...има доста мнения.НЕ го спирай - само намалявай градусите.

4. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...99255.html#new

Крие риск - прочети внимателно форума...има доста мнения.НЕ го спирай - само намалявай градусите.
    rkk,благодаря за участието и съвета.Вечер,ако поставя вътрешното тяло на "тих" режи ще се натовари ли външното? Търся начини да облекча работата на външното тяло за през ноща.Искам и на мен да ми е спокойно през ноща.Посочете ми как да подходя.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от avdjiev
    rkk,благодаря за участието и съвета.Вечер,ако поставя вътрешното тяло на "тих" режи ще се натовари ли външното? Търся начини да облекча работата на външното тяло за през ноща.Искам и на мен да ми е спокойно през ноща.Посочете ми как да подходя.
    остави го на автоматичен или максимален вентилатор и колкото градуса искаш и не го мисли вече.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Възможно ли е да се монтира подов климатик под прозореца на стена висока 55см. при положение че самото вътрешно тяло е високо 60см? Ето и снимка, на мястото на конвектора ми се иска да бъде.

Прикачени изображения Прикачени изображения

7. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ще стане доста грозно,ще надстърча над прозореца .За външното на терасата има ли място?Нивото на пода вътре и на терасата с колко разлика е?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Има разлика, пода на терасата е по-ниско. Не знам колко точно. Знам че ще стърчи ама няма как високостенния е шумен, на нощен вентилатор не топли и като дефроства ми пада на главата хлад.

10. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Възможно ли е да се монтира подов климатик под прозореца на стена висока 55см. при положение че самото вътрешно тяло е високо 60см? Ето и снимка, на мястото на конвектора ми се иска да бъде.
    Технически е възможно ,когато се махне капака на вътрешното тяло то двете страни от горе на долу има няколко монтажни отвора за дюбелите към стената монтажноците ше ги сложат на средните и най-долни отвории ще стане.Друг е въпроса колко красиво ще бъде когато то стърчи над стената .Външното тяло може да е монтирамо много по високо няма проблем.При мен външното тяло е на метър и половина по високо от вътрешнот

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Биро, имай също предвид, че вътрешното тяло ще се монтира с известен просвет от пода. Така че ще стърчи повече от пет сантиметра, според мен с около 10-12. Ще е доста грозно. По-добре да го изместиш другаде чрез удължаване на тръбния път. А самите тръби пък можеш да прикриеш с някакво декоративо решение - капаци н.пр.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И защо трябва да е монтирано с известен просвет от пода?

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

И аз тва питам - защо трябва да има просвет?

Друго място за климатика няма, от ляво в среадата е леглото, от дясно гардероб, отзад е врата и гардероб. Ако преместя гардероба в дясно и го сложа там ще ми духа право срещу леглото.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Просвета е задължителен само ако терасата е по-висока, тогава се налага да се вдигне заради конденза.
    Твоят случай не е такъв, така, че спокойно можеш да си го сложиш на пода, а ако прозореца ти е неотваряем не е проблем че ще надстърча малко.

16. Тук е от
    Dec 2009

Господина от предният пост е прав .Можеш да го сложиш до пода в такъв случай просто ще бъде грозно, според мен.Конденза ще излиза без проблем защото ваната се намира над долната клапа виж снимката.Ако не можеш да се ориентираш ще пусна снимка без капак ,тогава ще ти се изясни.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Владо, мерси за обяснението Имам го същия в хола, хубаво че може да стъпи на земята. Тоя в хола е на 15см от пода не знам що така, може би са го равнили по прозореца че е на едно ниво с него.

18. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

какво не си доволен от сиестата? за топлене, топли за страх, но наистина е малко шумничка, но дали от монтажа или са си така, кой ти казва

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 126 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе