Ама при теб е монтиран в коридора бре човек.Кви ПЕТ ЛЕВА търсиш.Първоначално публикувано от aruba_man
Стига с тея лафове от теб.Климатикът ти е в коридора, ти казваш "не го чувам"- е ти в коридора ли спиш???
Ама при теб е монтиран в коридора бре човек.Кви ПЕТ ЛЕВА търсиш.Първоначално публикувано от aruba_man
Стига с тея лафове от теб.Климатикът ти е в коридора, ти казваш "не го чувам"- е ти в коридора ли спиш???
той братчеда Аруба и Хитачито не чува. Щото е монтирано в друго жилище, не за друго.
Сега мълчат като бити гъзове... що не ви дават съвети????
Много преди да напишеш тази малко гадна фраза спрях да ти чета простотията.
Защото не предлагаш нищо а само критика-дори не е и градивна.
Моят подов само първия ден му се чуваше как затваря долната клапа,и то много леко .В момента немога да усетя кога я вкл. и изкл.когато ида пред него все си духа от долу.Може с времето да му се наместят чарковете и да спре да се чува.Иначе избора ти е много добър ,хубав е климатика няма да съжаляваш.
То коридорчето е 2 на 1,50, вратата е винаги отворена. От леглото до климатика са 3 метра. Как няма да го чувам, ако има такова нещо? Аз съм много доволен от подовите машинки, мисля да сложа още 2-3 броя от тях. Стенни не искам, честно да ти кажа. Дано да спрат да ги купуват, че да не им вдигат цените.Първоначално публикувано от justify
И моя миналата зима се чуваше клапата първия месец - от тогава нито външно нито вътрешно шуми.Много съм доволен от работата му до сега.
Ади аз съм глух, ами последните двама, които нямат шумолене, сигурно и те са акционери в Дайкин?!
Който е с високи топлозагуби няма да чува зтваряне и отваряне. При мен работи он-офф постоянно, а е настроен на 24 градуса. Исе чува спор няма тука. Не е виновен монтажа. По-скоро е виновен проектанта, дайкините са прехвалена работа.
Разбирасе по-добри са от мидеи, осаки и т.н и който преди дайкина е имал скапан климатик - възхвалява дайкина до небесата (пример Арубата и хитачито).
Иначе топлят машинките, но за тия пари да ги бяха позипипали малко повече.
Това скапано Хитачи в Италия го продават с 8 години гаранция, определено ще надживее твоите Дайкини с некачествен монтаж!
Разбира се, че ще го надживее особено когато не го пускаш Или си викаш "на 19 градуса ми е топло".
Абе назнам за вътрешното тяло дали е шумно или не, (нямам Daikin) но има едно външно тяло на подова 25-ца което е монтирано на моята стена и мога смело да твърдя че го чувам перфектно кога работи а за дефростите не ми се говори. Миналата година в големите студове по цяла нощ през 30мин. кацаха и излитаха самолети. Сега ще му слагам тампони, дано има резултат.
Климатика не е виновен, че някой си решил да сложи по-малка мощност от необходимата за стаята. Вероятно е бил повлиян от мнения срещащи се тук, че е по-добре да се предпочете по-малката мощност, но да не изключва компресора за голям комфорт отколкото по-голямата мощност и климатика да работи on/off.
Затова компресора бачка на високи обороти и дефроста му е през кратки интервали от време, ама какво му пука на оня нали неговия климатик не е монтиран на неговата стена да му бръмчи на главата.
не си прав - на колкото минути пише в сервизното на толкова дефроства. човека горе е написал. моя е същия 18-ка в 26м2 точен е до минута. малките модели няма защо да изостават.Първоначално публикувано от valen1
Да не би някой да твърди, че Daikin правят дефрост само по време през 30 минути без да следят с датчици външната температура, температурата на външният топлообменник и оборотите на компресора за да се прецени дали има нужда от дефрост. Защото това ако е така е много зле работата.
--------------
Погледнах отново в документацията на Daikin да си припомня пак формулата и условията за влизане в дефрост. Преценката дали климатика да влезе в дефрост при модела FVXS_F се прави на база температурите измерени от датчика за външна околна температура и температура на външният топлообменник, като минималното време между два дефроста е 28 минути. Пример мога да дам с друг модел на Daikin тъй като при този тази информация не е разгърната, като обяснение. При външна температура по-висока или равна на -4°, температурата на външният топлообменник трябва да е по-ниска от -15° в продължение на поне 1 минута. При външна температура по-малка от -10°, температурата на външният топлообменник трябва да е по-ниска от -22° в продължение на поне 1 минута. Температурата на външният топлообменник зависи от моментната мощност на компресора, колкото тя е по-голяма толкова и температурата на топлообменника е по-ниска.
estqwerty, мощността на модела ти идва ли малка за помещението при ниски температури, когато казваш, че на всеки половин час разскрежава, компресора работи ли на високи обороти и дали изключва по надхвърлена температура в помещението?
здрасти - отзад напред почвам.Първоначално публикувано от valen1
първо за моя случай - дайкина от подписа : в 98 % от случаите работи на минимум или на он-офф, вчера да кажем беше първата вечер когато не работи в он-офф режим. останалите 2% са 2-4-те най-студени седмици в годината, а дори тогава когато задам 30 градуса почва да ги прави. машината е умишлено преоразмерена МНОГО. предвидил съм по 100вата на кубик.
това не пречи на климата да е точна във времето с дефростите
искам да помоля за това сервизно с разбитата информация - искам да погледна ако не проблем качи го някъде.
за F серията предполагам става дума за FVXS50FV1B и това сервизно : SiBE06 - 708 ?
ако е така го четеш малко по тъча в предвид : цитирам / превеждам и разбивам по точки изреченията за да е по прегледно ок? :
Conditions for Starting Defrost
The starting conditions must be made with the outdoor air temperature and heat exchanger
temperature. Under the conditions that the system is in heating operation, 6 minutes after the
compressor is started and more than 28 minutes (25/35 class), or 44 minutes (50 class) of
accumulated time pass since the start of the operation or ending the defrosting.
Условия за Стартиране на Дефрост
1. Условията за започване се правят въз основа на външната температура на въздуха и температурата на външният топлообменик.
2. Ако системата е в режим на отопление,6 минути след като компресора е започнал работа и не повече от 28 минути (25/35 клас), или 44 минути (50-ти клас) и е изминало време от пускане на системата или края на предишният дефрост.
сори ама не мога да го преведа по 1:1 .
условията за излизане от дефрост можеш да си ги видиш на графиката - те винаги са едни и същи - дайкин не прави по-дълги или по-къси дефрости - прави ги по часовник. в повечето случаи са дадени секунди. това няма смисъл да го обсъждаме.
съгласен съм че има датчици - но те са само за да се установи външната температура - кога падне до 4 градуса и надолу тръгват дефростите.
определено съм гледал формулка по която и датчика на външният ТО има значение но външната Т е с по-голямо.
друг е въпроса че в българия вече не се продава RKS F серията, а подовите вървят с RXS -J , което всъщност няма значение защото условията за дефрости са едни и същи.
и да отговоря на въпроса в по предният ти пост :
ДА. дайкин дефроства по време.