Към днешна дата 3150 лева с монтажа.
Към днешна дата 3150 лева с монтажа.
Da tvarde skap,zatova Daikina sa nai dobri sprjamo kachestvo cena.Първоначално публикувано от edi1
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297454580[/time]_________________________________________________
nomera e da si vzemesh goljamo vanshno tjalo s malko vatreshno,taka se poluchava mnogo dobra cena i nesravnimo kachestvo i komfort na otoplenie. V Ataro Klima mislja che shte moje da govorite za tazi kombinaczia :vanshno tjalo 50 mashina ,a vatreshno 35
merci за инфото! затягам колана и ......дано!
Някой да има случайно вече Daikin Nexura -25 ца?
я че не хванах - каква е идеята да се комбинира 50-ка външно тяло с 35-ца вътрешно?
освен цената има ли друго ?
да не би да няма разлика във вътрешните тела?
Първоначално публикувано от mvarbanov
Ей голям НОМЕР бре брат!?!Как успя??
Особено с търбата за газова фаза???? http://www.mmc.bg/admin/pics/34_3_FT...ertor_2010.pdf
Тея от АТАРО са направо магьосници бре!!!
Може биПървоначално публикувано от estqwerty
те тръбите ги правят не се тревожете.
аз чакам да се стопли и да отворя да видя какво са ми сложили.
с тънката определено по-лесно се работело.
но това за телата не го хванах - дали има смисъл?
Така като гледам единственото разумно решение при комбиниране на 50-ка външно с 35 или 25 вътрешно е двоен мултисплит от рода на 2MXS50G (2MXS50F) с едно или две вътрешни тела в каквото и да е комбинация (25+25, 25+35 или 35+35).
Така ако се пусне само едното вътрешно тяло работи с пълния си капацитет докато ако се включат и двете вътрешни тела работят с намален капацитет. Това може да се провери в табличките към съответното външно тяло какви са конкретните цифри.
Явно идеята на напислия това е че по този начин се задава запас за безпроблемна работа при ниски температури но аз не въждам кой знае каква разумна идея в това освен ако не говорим за мултисплит , но пък и там цените са нагоре. Примерно ако има две помещения и едното рядко се топли за разлика от другото - ето го варианта за 50-ка външно и 35-ца вътрешно.
Точно така ще има запас от мощнос за студените дни,а и цената е друга.......Първоначално публикувано от barabata
е ако ще правите такива свободни съчинения само за едната мощност, през 20-те студени дни през годината - ок. разбрах идеята.
а и баш с S сеията - българска комбинаторика за мощност ако беше с rs-a по-щеше да ми се върже ама с rxs - Толкова ли е зле ???
то за това вътрешното тяло си е сметното за 50 и струва като за 50 и тежи ако щете като за 50.
нестига че наскоро гледах едно митсубиши конвнционалка 50-ка и като знам моето колко е оребрено само стоях и мълчах и гледах към пода.
сега с тази идея ме забихте.
sorry за оф-а ама си говорим ГЛУПОСТИ - да прикючим до тук. аз няма да коментирам повече темата.
Като говорим за тежест,на вътрешните тела...нещо да ти е направило впечетлениеhttp://www.ataro.bg/bg/images/files/...ding_FINAL.pdfПървоначално публикувано от estqwerty
хопс - извинявам се - гледам ценовата на ммц , а там няма килограми.
сега погледнах и по сайтовете навън все 14 кг!
малко съм говорил наизуст обръщал съм внимание само на стените досега.
едно и също ли е вътрешното тяло ? освен етикетчето де? някой снимки?
сори отново.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297616304[/time]_________________________________________________Първоначално публикувано от estqwerty
За мен цената на подовата 50-ка е висока, след като 25-цата и 35-цата са съответно 1550 и 1750. Ако ще давам 3 бона за климатик бих си сложил две подови 25-ци, отколкото една 50-ца! Ще имам 6,8 номинал на отопление срещу 5,8 и по-висок COP.