а тогава защо не 25-ца а 35-ца - цената е с 100 лева натоло на вътрешното ?
а тогава защо не 25-ца а 35-ца - цената е с 100 лева натоло на вътрешното ?
За мен 100 лева разлика не си струва експеримента! Щом много по-умни от нас са написали, че всяко външно си има вътрешно, едва ли са толкова еднакви. Като гледам килограмите на външните тела на 25-цата и 35-цата - и те са еднакви! Да се чудиш как имат различни параметри!?
от 35-ца до 25-ца разликата е 100 лева.Първоначално публикувано от aruba_man
от 25 до 50 е 500. - без ддс по цените на ммц
Браво,виждам че мислите по въпросаПървоначално публикувано от estqwerty
Айде сега.."кой,кой ще ми каже..." каква е разликата между външните тела RX50 и RXS50G???? за подови FVXS50F!!
Днес бях два часа при подовия. Температура -5 градуса, бая влажно. Прави дефрости на 30 минути за 10 минути точно. Иначе си поддържа 24 градуса при зададени 22, но се усеща едно захладняване (дискомфорт) като спре да духа топло, температурата пада с 2 градуса. При -10,15 не размразява толкова често. Другия уж по-слаба серия пък дъни яко, не го разбирам кога размразява. Държа го само на горна клапа. При включени двете клапи не прави повече от 19 градуса в момента. На метър пред него има стъпало за едната стая - може да прави джоб ли де да знам. Доволен съм - това да му е кусура.
Бих казал ЛОШоОоо на 30 мин. 10 мин. размразява И така се получавало икономия
Май не трябваше да сменяш маркатаПървоначално публикувано от aruba_man
Подовия е голяма сила - много съм доволен. За втори или трети път го засичам да размразява така. Днес (-7 градуса) цяла сутрин не съм го усетил да дефроства, бълва голяма жега. Явно при голяма влажност го прави това, но пак си поддържа зададеното. Плюс това помещението е с големи загуби - имам само един окачен таван и отгоре са ламарините, които служат за покрив. Никаква изолация нямам, и това сигурно има значение. И от двата съм много доволен, не съжалявам и грам. Дори и при -15 топлят яко без да се зорят. Мене не ми пречи, че 5-6 пъти размразява на 30 минути през зимата. По-важното е, че не го прави без причина. Външното тяло е доста побеляло. Като цяло съм повече от доволен от машината. Написах го защото в се оплакват двама-трима в съседна тема, че техните размразявали на 25 минути. Даже мисля и за гаража да сложа един подов. 1200-1400 лева много ми се струва за "изхвърлен" климатик. Пък имах голям мерак да пробвам 100-волтов.
Мисля, че знам подходящия климатик за теб, който се побира в тези пари и същевременно не се размразява през 30 минути. Но, май и ти го знаешПървоначално публикувано от aruba_man
Тогава и аз да кажа вьв врьзка с размразяването на Дайкина (FVXS-25).Сложил сьм го в 14кв. метра(34м3), като смятах че ще е по-скоро голям за помещението.Самата стая е без изолация в панелен блок.Оказва се според мен, че при сериозни минусови температури изобщо не идва голям като мощност.Доволен сьм от климатика с изключение на работата му on-of заради високия му минимум(с оглед наблюденията ми в-у другия климатик от подписа ми-Дайсейкая).Но да се вьрна на темата за размразяването му.Поставен в тези условия размразява рядко.Днес например при минусови температури не можах да го хвана вьпреки високите градуси 23-24 ,които които сьм му задал.Вьншния топлообменник има едва забележимо заскрежаване и то ако се вгледам много внимателно.Зададох му 26 гр. за около 1 час и пак не размрази защото явно не се налага.Това дето се пише тук от сьфорумци,че и FTXS(FVXS)-RXS размразяват без нужда или по време ми се струва невярно.Евентуално би се случвало само ако машината е много натоварена или малка за помещението.
Ако говориш за Хитачито - беше ми вариант, ама са му вдигнали цената! 1450 е вече. За тези пари по-добре подов. Много е, ако го бяха оставили на 1160 - да съм го отнесъл!Първоначално публикувано от avast3
http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d14ex3
Така е, съгласен съм с теб. Подовия е голямо животно. При мен съм го хващал да размразява на 30 минути, но 2-3 пъти за цялата зима. Но явно има нужда защото цялото външно тяло беше побеляло за тези 30 мин. Без нужда никога не размразява. Днес при - 7 не ебава да дефроства. Бичи като луд.Първоначално публикувано от boy
Ами моят FVXS25F съм го засичал само веднъж да размразява тази зима ,а не е спиран от септември и му е зададено 24° в тези студове.Обаче външното е в навес от 3 страни и няма сняг да го вали директно.Помещението ми е 45куб.м с 5 см вата на стените и тавана +картон.Това ,че не съм го засичал обаче не значи че не е размразявал докато ме е нямало,но наистина е много добре машинката и на мен ми се струва невярно какво пишат по нагоре в мненията си за FTXS(FVXS)-RXS
Моя е изложен на директен снеговалеж и дъжд. Даже не е монтиран на стена да го пази поне малко. Може и от това да е. Вчера тук валя сняг. Мене не ми пречи, за цяла зима е дефростнал 2-3 пъти на 30 минути. Не мисля да му слагам навес. Машината е голяма сила, дори при много ниски температури не се озорва и бълва голяма жега!
Това, че вдигнали цената ме радва. Ако сега трябваше да купувам климатик, нямаше да се радвам, но понеже вече се набълбуках с "най-топлещия евтинин ивертор", сега се радвам злорадо . Нека! Мисля, че настоящата цена му се полагаПървоначално публикувано от aruba_man