Страница 41 от 124 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2011

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от tweeg

Според мен в малката стая ако се сложи един климатик който да духа към коридора ще се оправят нещата, ама дали има как да стане.
    Ами за съжаление и в малката разположението е същото и няма да има как да е срещу вратата, защото срещу нея са прозорците с врата към тераса. Така че и там климатика ще е на идентично място като в голямата спалня.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

mga1981 Слагай стенен.Подовите са за помещения с пространство пред тях.Поне стенният ще духа в режим отопление към пода на стаята.Монтирай го на 2.10метра и си готов.Най добре е ако може да духа покрай прозорците.Над тях като на деян също е добър вариант.

tweeg :
    P.S. и под мен апартамента е празен. И аз ходя с "тарлъци".

И аз моите си ги пазя в гардероба, но от зимата 2009/2010г. не съм ги слагал и едва ли ще ги сложа.

4. Тук е от
    Mar 2011

Ето малко снимки. Само на горна клапа вентилатор АВТО зададени 23гр. в 9,00 сутринта.
    Как е възможно да е направил с 2гр. отгоре над зададеното на тази височина, а 40см. по-надолу е с 4гр. разлика.

Тези градуси от горната снимка са измерени на тази височина която се вижда тук.

Тук веднага свалих термометъра, и 40мин. по-късно ето ситуацията без да е пипано нищо по климатика, и не е спирал за това време. И темп. продължи да пада.

А това е на термометъра в хола, свалих го и него на същото ниво, даже е сложен фронтално срещу вратата на коридора от който евентуално идва хладен въздух (в които измерих 19гр. по това време) . Преди това показваше 23,4гр. на височина на кухненските шкафове.

А тук в долния десен край се вижда климатика, и че пред него няма нищо което да му пречи да духа свободно.

Това всичкото по-горе е само на горна клапа, а пък с включена и долна съм сигурен че ситуацията ще е още по плачевна.

Сега го оставих на 25гр. горна и долна клапа, вентилатор на АВТО и като се прибера към 17,00 ще пиша пак, но веднага след като му включих долната клапа климатика спря за около 3 мин. и след това пак почна да работи но въздушната струя която вече излизаше от него беше хладна, не като преди това на 23гр настроен и само горна клапа.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

mga1981 когато ти се "появат" съседи тогава на 25 градуса, сега без съседи и празни магазини и студени всичките ти стени и под го програмираш да включи на 26 градуса.Подовия си "показва зъбите" на 26 градуса и след като сгорещи топлообменника на вътрешното тяло и след като минат 1-2 часа програмираш да включи на 25 градуса.
    На 25 цял ден без да има хора няма смисъл, ще консумира ток без особен смисъл.Като се върнеш му задай от 17.00 часа до 19.30 часа на 26 градуса да работи, след това до 21.30 -22'00 часа на 25 градуса и след това на колкото ви е приятно да спите.
    Не за друго, защото подовият дайкин има някакъв "заспиващ" ефект и съм забелязал, че се развърта с топъл въздух, едва когато са му зададени 26 градуса.За съжаление последните 2 градуса до зададените ги постига постепенно и полека, ако не си му задал 26 градуса и е възможно да ги "гони" в продължение на 3-4 часа като термометъра показва 23.7-24.4 градуса при зададени му 25 градуса, което за мен е дразнещо.

Поради това ти казвам 25 да програмираш след като е работил и сгрял на 26 градуса.Така ще достигне до 25.3-25.6 градуса и тогава ще се включи програмата на 25 градуса д аподдържа зададените градуси.Разликата е осезателна при мен макар че има доста пространство пред него и оставам с убеждението че от 25 до 26 градуса подобрението на комфорта който се чувства е осезателен...
    За сравнение същия комфорт от двата ми фуджи и дженерал 12 LDC се постига със зададени 23 градуса.

6. Тук е от
    Mar 2011

Добре де вкъщи по цял ден няма никой, или по-точно казано в диапазона от 09,00 до 17,00. В този диапазон на каква температура е добре да го настроя с двете клапи и вентилатор АВТО, като да речем в 16,30 го програмирам да започне на 26гр.

Да и големия в хола на 23гр. ми дава нужния комфорт, по-някога го пускам и на 24гр но тогава си става адски горещо.

За малка яснота по-долу ще напиша програмите на които е настроен в момента, само с горна клапа.
    Това е само режим "ON" на програматора.
    от понеделник до петък:
    06,00-08,40= 23гр.
    08,40-16,40= 21гр.
    16,40-22,30= 23гр.
    22,30-06,00=21гр.

събота и неделя няма настройка, поради причината че веднъж сме там веднъж ни няма и за това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Може AUTO-то да не се оправя. Да си мисли, че е сгрял, пък то в другия край да е студено. Като го напече слънцето от прозореца(юг трябва да се пада там нали) и той да кара еваш-еваш.
    През деня като те няма слагай го на 4 на вентилатора.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2011

Може AUTO-то да не се оправя. Да си мисли, че е сгрял, пък то в другия край да е студено. Като го напече слънцето от прозореца(щг трябва да се пада там нали) и той да кара еваш-еваш.
    През деня като те няма слагай го на 4 на вентилатора.
    Да точно до прозореца е, и по-някое време през деня го напича.
    Лошото на програматора е че може да коригира само каква температура да сменя но не и степента на вентилатора, което щеше да е прекрасно.

10. Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от mga1981
    Ето малко снимки. Само на горна клапа вентилатор АВТО зададени 23гр. в 9,00 сутринта.
    Как е възможно да е направил с 2гр. отгоре над зададеното на тази височина, а 40см. по-надолу е с 4гр. разлика.
    А тук в долния десен край се вижда климатика, и че пред него няма нищо което да му пречи да духа свободно.
    От там където е климатика нали не очакваш, че топлия въздух ще може да "пропълзи" под спалнята, до мястото на което е термометъра.
    Явно точно от страната на термометъра ти се получава някакво въздушно течение и затова ти остава по-студена зона.

11. Тук е от
    Mar 2011

От всичко дъвкано до тук, като че ли justify има най-много право. Ще пробвам неговия вариант с двете клапи и 26гр., ако се получи ОК, но да им умра на комфорта на тия подови климатици ако трябва да стои на 25-26 градуса. Със същия успех един високо-стенен климатик ще стои на 23гр и ще ги поддържа, и ще ми е и топло отгоре на всичко. Както прави в момента 50-ката в хола. Вярно на високи степени на вентилатора ще лети, ама поне има защо (ще се удуша от жега при него ако му задам 24 градуса, да не говоря пък за 25-26).

Основния ми проблем на мен е че на долна и горна клапа не работи задоволително за мен. Как само на горна клапа при зададени 23гр в другия край прави 25,5 на височина 1,2м от пода.
    Ясно ми е че няма как да пропълзи под спалнята топлия въздух, но като се събере много топъл въздух на едно място не би ли трябвало да отиде и малко натам дето няма такъв?

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Моето предложение:

през седмицата от понеделник 00:00 часа до събота 00:00 часа
    00:10-16:30= 20 градуса.
    16:30-19:30= 26гр.
    19:30-22,00=25гр
    22:00-00:10=23 градуса

По принцип сутрин ако не ти се налага не виждам особен смисъл от по -висока температура, защото целтта е да не ти е студено и в същото време да не ти е достатъчно комфортно, че да се излежаваш на топло, а да си оправиш сутрешния тоалет(миене, бръснене и.т.н.) и да бягаш на работа, защото иначе при комфортно топла температура няма много да се забързаш да работиш...

А като включи на 25 градуса в 19:00 часа за няколко часа до 22:00 часа температурата ще падне до 24.2 -24.4 градуса и прехода между 25 градуса и 23 градуса ще е по плавен и климатика няма да изключи в 22:00 часа когато се включи на 23 градуса, защото и без това имаш немалки топлозагуби.Когато се включи на 23 градуса до полунощ, когато програмата го включва на 20 градуса,температурата в помещението ще е паднала на 21.7-22.3 градуса.

Тези 23 градуса сутрин от 06.00 до 8.40 часа имат смисъл ако се къпеш/те сутрин, но 23 градуса са си малко. Ако се къпеш вечер е по-добре след като си се изкъпал 2-3 часа температурата да е 23-21 градуса до полунощ като постепенно ги достигне.Така няма да изстинете.

За 2 години експерименти това е най-доброто като комфорт което успях да постигна с едно програмиране за цялата зима, без после да го пипам.

За събота и неделя(от събота 00:00 часа до понеделник 00:00 часа):

01:10-09:30= 20 градуса.
    09:30-17:30= 24гр.
    17:30-22,30=26гр
    22:30-01:10=25 градуса ( в неделя вместо до 01:10 часа до 00:10 часа и вместо 25 от 22:30 до 00:10=24 градуса).

Ако излизате вечер преди да излезнете, ако отсъствате повече от 2 часа задавате =23 градуса.Когато дойде полунощ той сам ще се включи на 20 градуса.Така няма да работи излишно на 24, 25 или 26 градуса и когато се приберете, ако е преди 00:00 часа ще е затоплено, ако се прибирате след 00:00 часа има голяма вероятност да ви все едно колко градуса е

При дайкин това е опцията за да ти е комфортно

С тези настройки миналата зима(2010/2011год.) съм платил най-много 128 лева за най-студения месец-януари за две стаи -хол и спалня от подписа общо 43 квадрата и ми е било комфортно.

Горното важи ако стаята през зимата освен за спалня я ползвате(или поне един от вас я позлва) и като всекидневна, иначе ако само спите(а хола си го ползвате всеки ден) там е достатъчно само вечер от 17'00 часа до лягане да е топло, след това може и 19-20 градуса да е.

13. Тук е от
    Mar 2011

Много ти благодаря justify, като се прибера веднага го настройвам на по тези показатели, и се надявам да ми стане топло най-накрая в тая стая. Като има някакви новини ще споделя.
    Ако се получи и при мен като при теб шъ знаиш че ша имаш мноооооо

Утре ще напиша и тук и в темата за RealTime консумацията на климатика за 30 дни.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Само не си мисли, че за че като сложиш Дайсекая и сметката ще ти падне. На теб примерно за тази стая ако ти трябват да речеме 2КВ да я стоплят то дали ще е Тошибата или подовия Дайкин те ще си гълтат по 600-700 вата. Няма как какъвто и да е климатик да извади 2КВ, като консумира 100-200 вата.
    Има климатици,които ще ти извадят 2kw. с малко по малко от 300w. при 7° външна температура.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Има климатици,които ще ти извадят 2kw. с малко по малко от 300w. при 7° външна температура.
    то при 7 външна обикновено не ти трябват 2КВ
    Въпроса е с колко ще ти извадят 2КВ при -5, -10 градуса примерно.

Преди време някой беше пуснал една графика с КОП-а на Тошко. При 7 външна получава "ерекция", ама още при 5 градуса си се връща в нормалното русло.

17. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    more_bg досега във форума няма някой който да е купил такъв, те излезнаха на пазара тази година.Аз имам съмнения дали изобщо имат прахово самопочистване и дали изобщо е уруру-сарара или просто това е поредния търговски трик за бърза продажба и лапване на парите на клиента в кризисни времена.

Вътрешното тяло е същото като на обикновенните подови, та си мисля има ли изобщо място за система за самопочистване от прах като знам какъв изпъкнал в средата квадрат е филтъра и че няма място за каквато и да е система.Ако тръгнеш да го купуваш вземи за консултант някой който си разбира от работата за да не те излъжат.По-добре пари за консултант отколкото пари за екстри които на практика няма...
    Вместо да гадаеш, можеше да погледнеш в любимия си сайт: rakuten.com

http://item.rakuten.co.jp/social/s28kvrv-w/

Има го и в обикновен вариант:

18. Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    sofia

mga1981-явно проблема при теб е от студените(неотопляеми)съседни помещения и малкия климатик не работи коректно -слагай го на по високи градуси .При тези условия няма и голям смисъл от измерване разхода на ток-при всяко положение няма да е много икономичен ако всичко около тебе е студено

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 124 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе