Страница 42 от 124 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2011

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Айде дойде момента в който да ви споделя разхода на подовия при мен ( не че има някакво значение, така или иначе съм го платил тока). Не съм доволен, но според мен няма как да е по икономично от гледна точка на условията в които е работил тези 30 дни.
    А именно: нова кооперация, южен апартамент с изолация. От никъде не ме топлят и навсякъде около мен е адски студ. Единствено комшиите от едната страна топлят една стая с климатик, но доколкото знам не им е никак топло в тази стая.
    Ще ви кача няколко снимки от уреда с които измервах тези 30 дни. Аз съм на еднотарифен ток който ми го смятат на 0,173 стотинки, което е повече от зле Поддържаните градуси са в диапазона от 21гр. до 25гр. като за целия месец ноември дневните темп. бяха средно между 5 и 15гр., а най-ниската нощна темп. която измерих в кв.Княжево в Софиа беше -5гр.

Първата е цената която е изгорил, втората е тарифата която съм му задал и третата е с изразходените киловати.

По мои сметки това се пада по 12,55 киловата на денонощие или по 0,523 вата на час. Не знам, малко ли е много ли е, но това са фактите за тези условия в момента.
    Един ден като ме посгреят оттук оттам може и по-добре да стане.

Скоро ще дам инфо и за големия Дайкин в хола за да имате все пак някаква бегла представа в такива условия как са нещата.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Няма как.Условията ти са спартански.Ако искаш да намалиш малко консумацията направи подовия когато ви няма в стая да е на 18-19 градуса(вместо както съм написал на 19-20 градуса) и това ще компенсира зададените му 25-26 градуса когато сте в помещението.Така ще се поддържа една приемлива температура когато ви няма, а когато сте там ще духа топло на 25 или 26 градуса.
    Лошото е когато започнат да падат стремглаво темпертурите особено след 17'00 часа или когато трайно се задържат около и под нула градуса.Тогава подовия дайкин ще дефроства често на 50-до 80 минути по веднъж.
    При мен в офис сградата макар и със луксозно изпъленние, дограма и отлична изолация в коридорите 10 градуса, тъй като малко са обитателите и ако бях с масово закупените от строителя и монтирани FTX25JV щях да видя зор с отоплението или просто да донеса една духалка делонги която д а компенсира. В съседния офис когато излезна в коридора се чува как освен климатика daikin FTX25JV работи и една духалка 2 квч. Миналата година плащаха за 18 квадрата 71-73 лева тази година с таксата за инсталирана мощност от 15киловата ще отидат на 80-85 лева за месец...

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Имаш ли изолация на пода и тавана?

Тези 300+ киловата са ужасно много. На мен толкова (10-12квч на денонощие) ми харчи конвектор адакс в спалня 12кв.м. северно изложение, краен апартамент, последен етаж, панел с вътрешна и външна изолация + изолация на тавана и около 4,5кв.м. прозорци. В стаята през деня поддържам 20-21 градуса, а от 18:00 до 9:00 23-24 градуса. От долу съседите не използват стаята през зимата и не отопляват.

А аз се оплаквам, че конвектора ми харчел много.

5. Тук е от
    Mar 2011

justify знам че условията не са никак леки, и именно за това не мрънкам за разхода защото ми се вижда поносим за това което е вкъщи. Поне ми е топло, майната му на всичко друго. Аз още като взимах климатиците психически се бях подготвил за подобни разходи, така че няма да се оплаквам. Ако и с големия в хола мина с 150лв само за двата климатика ще си свиркам даже. Другите ми разходи за ток са между 30-40 лева.

Между другото снощи като се прибрах веднага настроих климатика по дадените от теб препоръки. Ами да ти кажа може би ще излезеш прав за всичко което ми написа в последния си пост вчера. И не беше никак зле като температура в стаята. Доволен съм, за това реших да го оставя така седмица време да видя как ще се чувства този режим за по-дълъг период от време, пък ако не ми изнася ще му мисля други салтанати.

Единственото което не ми хареса е, че като го настроих в 17.00 часа на двете клапи и АВТО вентилатор и 26гр. до 19.00( по твоя режим) в другия край на стаята максималната темп. която достигна беше 24гр.(но си беше топло). Чудно ми е само защо е такава огромна разликата с тези клапи. Само на горна настроени 23гр., на същото място достигна 25,5гр., а с двете клапи макс. 24гр.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322655727[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Имаш ли изолация на пода и тавана?

Тези 300+ киловата са ужасно много. На мен толкова (10-12квч на денонощие) ми харчи конвектор адакс в спалня 12кв.м. северно изложение, краен апартамент, последен етаж, панел с вътрешна и външна изолация + изолация на тавана и около 4,5кв.м. прозорци. В стаята през деня поддържам 20-21 градуса, а от 18:00 до 9:00 23-24 градуса. От долу съседите не използват стаята през зимата и не отопляват.

А аз се оплаквам, че конвектора ми харчел много.
    На пода е с ламинат и тук-таме гранитогрес, само под ламината имам XPS 5мм. И освен външната изолация от 5см. нямам никаква друга.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от mga1981
    Поддържаните градуси са в диапазона от 21гр. до 25гр. като за целия месец ноември дневните темп. бяха средно между 5 и 15гр., а най-ниската нощна темп. която измерих в кв.Княжево в Софиа беше -5гр.
    .........................................
    По мои сметки това се пада по 12,55 киловата на денонощие или по 0,523 вата на час. Не знам, малко ли е много ли е, но това са фактите за тези условия в момента.
    Това 0.523 средно при тези температури ми се вижда много. Като се вземе КОП-а да кажем при 0 градуса навън и 22 в стаята от 3.80 то излиза, че климатика е вкарвал нонстоп 2КВ в стаята. Като застудее ще ти трябват повече и не е ясно дали ще може да ги извадиш от този климатик.
    Или ще трябва да затвориш вратата или да му добавиш една духалка.

7. Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    Това 0.523 средно при тези температури ми се вижда много. Като се вземе КОП-а да кажем при 0 градуса навън и 22 в стаята от 3.80 то излиза, че климатика е вкарвал нонстоп 2КВ в стаята. Като застудее ще ти трябват повече и не е ясно дали ще може да ги извадиш от този климатик.
    Или ще трябва да затвориш вратата или да му добавиш една духалка.
    Може и да е много, но за моите условия мисля че е нормално.
    Ти мерил ли си твоя подов средно колко вата на час ти дърпа?
    Когато ги взимах тези климатици смятах и пресмятах милион път, а сега се оказва че подовия може и да ми е малък. Явно имам големи топло загуби в това положение в което се намира обекта, защото още може да се каже че си е строителна площадка.

Но за 3100лв. с монтажа тази пролет, толкоз. Ако имах малко повечко финанси тогава, без да се замислям щях да имам 14 Нокрия и евентуално някоя по-мощна Тошиба. Но от където и да го погледна това щяха да са не 3000лв. а 5000.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

mga1981 Първите 2-3 години ще е така, след това като се нанесат съседи ще се нормализират топлозагубите и дори може д а имаш "топлоприходи" от някой добър съсед.Но имаш ли съседи климатика ще ти по-мощен с 15-25% от необходимото за това помещение, дори при най-голямите студове.

Въздуха с 2 клапи е по хладен, защото прекарва повече кубици въздух за единица време с две отворени клапи отколкото с една.По-малко въздух=по-нагорещен въздух, повече преминал през климатика въздуха за 1-ца време= същото количестово топлина разпределено на повече кубици въздух=по-хладен въздух.

То аз първата година и на 27 градуса съм го включвал за да ми прави 25.5 градуса, но за твоята малка стая не смятам за нормално да му задаваш 27 градуса.

Не се притеснявай и не бързай да го сменяш.Макар че моето мнение е че за малките стаи стенните климатици са по-добрия вариант от подовите, защото макар и да са на високо струята въздух е насочена към земята и освен това не заемат място долу ниско и не ти бъркат толкова разпределението на мебелите в стаята.
    Вече си дал пари за него ползвай го 2-3 години докато сградата изпръхне от строителната влага и се "аклиматизира" от човешкото присъствие и ако все още не си доволен, тогава му търси пътя.Ако след една година 1 1/2 година махнеш климатика ще прибързаш.В чужбина(Германия, Франция, Белгия и др.държави) за извличане на строителната влага преди да сдадат сградата на собствениците изпозлват строителни/промишлени обезвлажнители/осушители за извличане на влагата. Нали се сещаш, че в България никой не ползва такива уреди, освен ако няма специално изискване на клиента(който обикновенно е немец или някакъв западен клиент) . В твоя случай вместо тези машини влагата ще я "извличаш" ти с твоите климатици и ще е нормално първата една- 2 зими да имаш повече конденз.

П.П. Горещините лятото не водят до изсушаване/изпръхване на строителната влага...

10. Member
    Тук е от
    Dec 2005

моите са малко "бакалски" сметки
    От 15 Октомври до 15 Ноември по сметката за тока, като махнах какво потребление имам обичайно летните месеци и идваше за 25-цата и 60-ката по 1КВ на час. От 15 Ноември го гледам всяка седмица електромера и за последните две седмици идва по 1.25КВ на час за двата общо.

Апартамента е 45м2 хол/трапезария/кухненски бокс, 7м2 антре, 5 м2 коридор, спалня 16м2, детска 13м2 + баня и тоалетна.

Климите са настроени на 21 градуса. В хола и спалнята държат по 22, а в детскаат е 21 (без да има включено нищо).

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

mga1981 първоначално си мислех че проблема е в положението на климатика и че топлия въздух бързо рекошира в стената и от там шашка датчика.И също топло загубите колкото и да са големи трябва да стопля то още не е студено.След като ти видях разхода обаче ми идва мисълта,че климатика май няма фреонец и държи високи обороти за да наваксва.Само за сравнение ти давам моя 35-ца повече от 8кв.за 24ч. не е изхарчвал,имам го от 2 месеца и го следя изкъсо.Имаш и друг климатик и той би трябвало да работи като подовия нали са в едно жилище ама май не е проблема в жилището.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Няма такова нещо като малко фреон при дайкин.Дайкин имат програмирана грешка и алгоритъм за самодиагностициране на липсата/малко фреон в системата и ако е диагностицирана такава грешка климатика отчита грешка и след 15-20 минути работа изключва.Имах възможностм преди 2 месеца да видя лично как се самодигностицира и спира работата на системата.Оказа се недъгав монтаж-пренатегнали и пукнали един от крановете=фреона намалял=спиране на системата с грешка за намалял фреон=нов кран от Атаро за сметка за фирмата.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Различно е времето. Имах един FTX50GV, който работеше от 20 мин до 2 часа преди да избие грешка. Но факт е, ако е малко фреона климатика избива грешка.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

И аз имам една 50 която пък дава стартирано претоварване Е5.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Меga то при него показа грешката на третия ден след монтажа.Но той ми се оплака и ме помоли да отида да видя, че нещо мигало.Когато отидох и го включи пред мен поработи и след няколко минути пусна "цветомузиката" и като проверих-липса/малко фреон.И си извика фирмата откоято го купи и която му го монтира да си оправя ла**та(пукнатия кран).

Зависи колко голям е пропуска на фреон.Голяма пропуск=малко време до 'цветомузиката'.

17. Тук е от
    Mar 2011

И аз се замислях за тоя тъп фреон и се чудех дали да не ги викна да си го проверят.
    От дистанционното как можех да видя за тези грешки?

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от mga1981
    И аз се замислях за тоя тъп фреон и се чудех дали да не ги викна да си го проверят.
    От дистанционното как можех да видя за тези грешки?
    Е поне прочети упътването страници 37 и 38-ма

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 124 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе