А, изчакай още ден-два без да го изключваш и тогава гледай.
Още темперира, вън са минусови все пак.
п.с.
24-5С през деня, 22-3С нощем.Колкото повече застудява, толкова повече вдигам нощната Т, че после по-бавно наваксва.
Стопля въздуха бързо, но мебели, стени изстиват ако го сложа на 20С примерно.Та не го бутай много надолу нощем 1-2С макс.
Този пост е редактиран от ccankov73; 23-01-22 в 16:11.
Благодаря за съветите. Ще го почакам няколко дена
Даже на висока температура го държиш и разхода е нисък.Аз моите стенни на 23 ги държа.Като 23 правят на над метър и 20,а долу по-ниско,разбира се.п.с.
24-5С през деня, 22-3С нощем.Колкото повече застудява, толкова повече вдигам нощната Т, че после по-бавно наваксва.
Стопля въздуха бързо, но мебели, стени изстиват ако го сложа на 20С примерно.Та не го бутай много надолу нощем 1-2С макс.
МЕ FD 35 при тези температури е към 12(11)kw/24h,ако дигна малко температурата отива до 14,за 28 кв.м. стая 2 етаж от 3,юг-запад ,без изолация
Предполагам,че 25 с подов си е топличко.
п.с. Само че не я намалям през нощта.То си има 1-2 гр. разлика в стаята,според местото.
Предполагам,че през нощта дърпа повечко,но тъй като темп. е добра и нощната енергия е евтина....
Този пост е редактиран от inches9; 23-01-22 в 16:28.
Аз съм по къс ръкав, ама милото на толкова вирее, кво да правяПредполагам,че 25 с подов си е топличко....
25С си е при неговия датчик-долу и при друг термометър на срещуположната стена.
Има и една подробност за разхода - от тая зима топля и бечовия етаж, който се пада под това помещение.Със сигурност му намаля донякъде разхода,
но пък не ми “залепват” краката на пода….
Няма лошо.щом си по къс ръкав.То при тази темп.....
Няколко дни бях на вилата и бях изключил в къщи климатика за който писах.Включен от снощи 22,30 до 15,30 днес има 13,2 kw.т.е. поне 20 ще стане за ден.
Явно,че първите ден( дни) 50+% нагоре.
Не знам,ако първата нощ се включи радиатор на нощна дали няма да се окаже сумата същата,а комфорта по-добър,още първия ден.
Цанков, този подов Перфера ли е?
Не, предния модел FVXM-F https://www.daikin.bg/bg_bg/products...---rxm-n9.html
Този пост е редактиран от ccankov73; 24-01-22 в 00:19.
7-ца подов произвежда ли се въобще?
По-стария FVXS - да, майка ми е с такъв. От там нататък май няма 20/7.
Новия FVXM-A има вътрешно 20/7, но само за мулти сплит, а и като го гледам е по-шумно от 25/9ката : https://mmc.bg/uploaded/products/12_...94402_FVXM.pdf
Комфорта да, сумата Не. Сметката е лесна.
Нямаше ме точно 5,5 денонощия. Изобщо не си помислих да намаля температурата, както обикновено рекламират енергоспестяващите "смарт устройства" (умни термоглави, седмични термостати и пр. глупости), а за изключване дума да не става.
За по дълги периоди, нещата са различни. Оставя се на някакъв санитарен минимум. По новите машини имат такъв режим- 8......10 градуса....
След дълго темпериране на помещението, разхода на Prefera-та наистина намаля.
За да поддържа температура около 24 градуса, средната консумация става около 800w. За 22-23 градуса е около 650w.
Ако настроя температурата на 23 градуса и включа режим "econo", разхода пада на 550w и темературата се задържа на 22 градуса.
Всичко тези наблюдения са при сходна външна температура.
Следващата стъпка ще е слагане на изолация на тавана. Тогава ще може да падне под 500w.
Климатика работи много комфортно. Почти не се чува и не се усеща. Ако приотворя прозореца за проветрение, веднага реагира и температурата в стаята не пада.
Ей това им харесвам.Почти не се чува и не се усеща.
Колко декара топли с 800W
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...ml#post1029331
Ушким си старо куче, ма лаф да става!