След като изключите долната клапа,няма ли да се промени комфорта-целият въздушен поток минава през горната клапа.При таванно-подовите има двоина турбина и доста по голяма площ на обдухване
След като изключите долната клапа,няма ли да се промени комфорта-целият въздушен поток минава през горната клапа.При таванно-подовите има двоина турбина и доста по голяма площ на обдухване
Правиш ли разлика между изключване на мотора от копчето и последващото "ръчно" включване/отваряне на клапата, така все едно не е изключван мотора й от копчето и не я е затварял(макр да отчита, че е затворена/в неработещо положение)и изключване на клапата от същото копче, но вече без ръчното й привеждане в работно състояние???
Ok,разбрах какво искаш да направиш.Но те питам след като мине режима на разскрежаване,и започва да топли климатика долната клапа отваря ли се автоматично или ти трябва ръчно да я включваш.
1.Нито едното от двете.
2.На мен клапата не ми чегърта и не ми пречи.Изгуби се този звук в началото на годината.
3.Това с отварянето го е направил друг.Не следиш темата, отговорите и никовете.
4.Според теб при положение на копчето на долната клапа "OF" какво отчита електрониката на климатика и отваря и затваря ли тази клапа???
Продължава да духа отдолу , не знам дали е разскрежавал обаче .
А пробва ли да я включиш от копчето да видиш дали функционира нормално или е тотално "заминала" след побутването?
И как ще замине ? Не ти ли се е налагало да местиш клапите на климатика като ги чистиш ,докато е изключен ? Не,не е заминала .
Избягвам да местя клапите на ръка по съвет на специалистите. Е как е работи ли нормално климатика в твоя случай?
Да,работи,като пуснах от копчето двете клапи се чу моторчето,че отваря и толкова,като изключи я затвори . Просто е по -лесен вариант ,отколкото ръчкане с кабели ,а и няма постоянно да си играя ,оставям я отворена и климатика цяла зима ще си бачка така .
Vanquished, така и така си се прежалил, защо не пробваш следната пследователност:
1. слагаш на горна и долна клапа
2. включваш да се отворят долната
3. дърпаш щепсела от контакта
4. слагаш само на горна клапа
5. включваш щепселе
И това поради каква причина да го правя и кое по-точно съм прежалил ? След като е зададено отворена клапа,дори след спиране на тока и смяна на режима ,най-вероятно ще си я затвори . Нямам намерение да седя и да правя чудни експерименти ,решение за мен съм намерил . Пробвай ти и кажи как е .
Прежалването е на климатика, като гледам как ръчкаш клапата.
Моята идея беше климатика сам да си я отвори, а не насила.
Много страшно е това ръчкане , ще знаеш .
Искам да ви попитам на каква степен си държите вентилатора (FVXS25),от няколко дни пробвам различни шашми с подовия.
Първо да кажа че в момента съм му закачил едно уредче и на 30.11 ще ви дам точна информация какво е изгорил за точно един месец без спиране при мен в нова неотоплявана кооперация. Климатика за този период е настроен на програматор, съответно в различни часове почва от 21гр. и най-много до 24гр настроени.
Проблема които си мисля че имам е следния:
За този почти един месец (темп. варираха при мен от +10 до -5) през повечето време му бях спрял долната клапа и работеше само на горна. Прогрматора като си включи примерно 23гр. струята от климатика е доста топла и в стята се усеща че е топло. Но само привидно за съжаление, защото на височина от около 60см. в стаята при зададени 23гр. достига само 20гр.(краката са ми постоянно на кокал по тая причина) Казах си няма как да е иначе при положение че към пода не отива почти никакъв директен топъл въздух.
За това реших няколко дни да пробвам с включена и долна клапа. Ами там резултата беше малко по-добър от гледна точка на температурата близо до пода, но като цяло помещението се усещаше по-хладно от преди.
Със пусната долна клапа и настроени 23гр. и вентилатор на АВТО, става голям зор, едвам вее и много трудно достига някаква комфортна темп. от порядъка на 22гр. Тогава даже забелязвам че на АВТО вентилатор външното тяло започва да шуми повече от обикновено (аз си мисля че тогава все едно работи на тих режим), чак когато му задам 3-а степен на вентилатора и настроени 26гр. достига малко на 22гр. дори ниско до пода, а тогава разхода става неприятния момент. Като цяло когато го ползвам само на горна клапа ми е по-топло, но само докато не легна на леглото което е на около 40см от пода, тогава става ужас.
Довечера като се прибера ще сложа и малко снимки за да се види точно за какво говоря.
Не мога да кажа че не съм доволен от климатика, но явно аз не знам как да го ползвам, и за сега разхода за почти един месец не е никак окуражителен, но за това повече точно на 30.11
Дръж вентилатора на автоматичен режим, когато е под нулата можеш да го сложиш на предпоследна степен, а когато е под -5 градуса на последна, но в последните два случая ще има силна въздушна струя и няма да е толкова комфортно колкото на автоматичен вентилатор.
Що се отнася до комфорта при подовия дайкин, то по мои наблюдения и мое усещане комфорта е при температура от 25.3 градуса( е най-добре) до 26 градуса.Настроен на по-ниски градуси поради двете клапи духа малко хладен въздух.