Страница 38 от 124 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пловдив

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

След като изключите долната клапа,няма ли да се промени комфорта-целият въздушен поток минава през горната клапа.При таванно-подовите има двоина турбина и доста по голяма площ на обдухване

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Правиш ли разлика между изключване на мотора от копчето и последващото "ръчно" включване/отваряне на клапата, така все едно не е изключван мотора й от копчето и не я е затварял(макр да отчита, че е затворена/в неработещо положение)и изключване на клапата от същото копче, но вече без ръчното й привеждане в работно състояние???

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пловдив

Ok,разбрах какво искаш да направиш.Но те питам след като мине режима на разскрежаване,и започва да топли климатика долната клапа отваря ли се автоматично или ти трябва ръчно да я включваш.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

1.Нито едното от двете.
    2.На мен клапата не ми чегърта и не ми пречи.Изгуби се този звук в началото на годината.
    3.Това с отварянето го е направил друг.Не следиш темата, отговорите и никовете.
    4.Според теб при положение на копчето на долната клапа "OF" какво отчита електрониката на климатика и отваря и затваря ли тази клапа???

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Продължава да духа отдолу , не знам дали е разскрежавал обаче .

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

А пробва ли да я включиш от копчето да видиш дали функционира нормално или е тотално "заминала" след побутването?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

И как ще замине ? Не ти ли се е налагало да местиш клапите на климатика като ги чистиш ,докато е изключен ? Не,не е заминала .

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Избягвам да местя клапите на ръка по съвет на специалистите. Е как е работи ли нормално климатика в твоя случай?

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Да,работи,като пуснах от копчето двете клапи се чу моторчето,че отваря и толкова,като изключи я затвори . Просто е по -лесен вариант ,отколкото ръчкане с кабели ,а и няма постоянно да си играя ,оставям я отворена и климатика цяла зима ще си бачка така .

12. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Vanquished, така и така си се прежалил, защо не пробваш следната пследователност:
    1. слагаш на горна и долна клапа
    2. включваш да се отворят долната
    3. дърпаш щепсела от контакта
    4. слагаш само на горна клапа
    5. включваш щепселе

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

И това поради каква причина да го правя и кое по-точно съм прежалил ? След като е зададено отворена клапа,дори след спиране на тока и смяна на режима ,най-вероятно ще си я затвори . Нямам намерение да седя и да правя чудни експерименти ,решение за мен съм намерил . Пробвай ти и кажи как е .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Прежалването е на климатика, като гледам как ръчкаш клапата.
    Моята идея беше климатика сам да си я отвори, а не насила.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Много страшно е това ръчкане , ще знаеш .

17. Тук е от
    Mar 2011

Искам да ви попитам на каква степен си държите вентилатора (FVXS25),от няколко дни пробвам различни шашми с подовия.
    Първо да кажа че в момента съм му закачил едно уредче и на 30.11 ще ви дам точна информация какво е изгорил за точно един месец без спиране при мен в нова неотоплявана кооперация. Климатика за този период е настроен на програматор, съответно в различни часове почва от 21гр. и най-много до 24гр настроени.

Проблема които си мисля че имам е следния:
    За този почти един месец (темп. варираха при мен от +10 до -5) през повечето време му бях спрял долната клапа и работеше само на горна. Прогрматора като си включи примерно 23гр. струята от климатика е доста топла и в стята се усеща че е топло. Но само привидно за съжаление, защото на височина от около 60см. в стаята при зададени 23гр. достига само 20гр.(краката са ми постоянно на кокал по тая причина) Казах си няма как да е иначе при положение че към пода не отива почти никакъв директен топъл въздух.
    За това реших няколко дни да пробвам с включена и долна клапа. Ами там резултата беше малко по-добър от гледна точка на температурата близо до пода, но като цяло помещението се усещаше по-хладно от преди.
    Със пусната долна клапа и настроени 23гр. и вентилатор на АВТО, става голям зор, едвам вее и много трудно достига някаква комфортна темп. от порядъка на 22гр. Тогава даже забелязвам че на АВТО вентилатор външното тяло започва да шуми повече от обикновено (аз си мисля че тогава все едно работи на тих режим), чак когато му задам 3-а степен на вентилатора и настроени 26гр. достига малко на 22гр. дори ниско до пода, а тогава разхода става неприятния момент. Като цяло когато го ползвам само на горна клапа ми е по-топло, но само докато не легна на леглото което е на около 40см от пода, тогава става ужас.
    Довечера като се прибера ще сложа и малко снимки за да се види точно за какво говоря.

Не мога да кажа че не съм доволен от климатика, но явно аз не знам как да го ползвам, и за сега разхода за почти един месец не е никак окуражителен, но за това повече точно на 30.11

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Дръж вентилатора на автоматичен режим, когато е под нулата можеш да го сложиш на предпоследна степен, а когато е под -5 градуса на последна, но в последните два случая ще има силна въздушна струя и няма да е толкова комфортно колкото на автоматичен вентилатор.

Що се отнася до комфорта при подовия дайкин, то по мои наблюдения и мое усещане комфорта е при температура от 25.3 градуса( е най-добре) до 26 градуса.Настроен на по-ниски градуси поради двете клапи духа малко хладен въздух.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 124 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе