Големи топлозагуби или проблем при монтажа - прегънати тръби,недостатъчно фреон,неподходящо разположено вътрешно или външно тяло...и т.н.
Големи топлозагуби или проблем при монтажа - прегънати тръби,недостатъчно фреон,неподходящо разположено вътрешно или външно тяло...и т.н.
Проблема е в собственика а не във фирмата защото климатика е монтиран в помещение от 45 квадрата но нашия съфорумец POLKI като типичен бай Ганьо се опитва да грее целия апартамент от 135 квадрата....е няма как да стане.Първоначално публикувано от rkk
Първоначално публикувано от lavsho
А пък после Аз съм се бил презапасявал.
Моят съвет е да насочиш горното крило на климатика максимално нагоре а долната струя да я насочиш да минава през цялата стая ПОКРАЙ мебелите(по възможност това е спасението с подовите-иначе този климатик може да не е бил подходящ за теб ако има много мебели и те пречат на струята топъл въздух)
добре си се описал, а и снимката ти отговаря на описанието ти, което си дал в този си постПървоначално публикувано от lavsho
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
и в трите спални съм сложил три климатика самсунг 12 и радиатори Адакс .................... както вече казах снощи
[img width=800 height=600]http://prikachi.com/files/1112072C.jpg[/img]
[img width=800 height=600]http://prikachi.com/files/1112797f.jpg[/img]
[img width=800 height=600]http://prikachi.com/files/1112073k.jpg[/img]
[img width=800 height=600]http://prikachi.com/files/1112074Z.jpg[/img]
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
нарочно не споделих вчера какви сметки за ток плащам, а сега също няма да кажа, защото сметките ми за ел.енергия са над дохода на средностатистическо българско семейство и това поражда хорска злоба като на бай ганьо
проблема е единствено когато паднат температурите под 0* - през останалото време си работи перфектноПървоначално публикувано от justify
климатика е разположен в центъра на стена с дължина 10 м и няма никакви мебели около него
дневния тракт е с размери 10 м x 4 м и има отделно кухненски бокс от 6 м2
проблем при монтажа нямаше - не видях прегънати тръби, беше им даден достатъчен наклон, разположението на външното тяло го описах снощи, а в предния пост описах и местоположението на вътрешното тялоПървоначално публикувано от rkk
ремонтната група замери фриона и всичко бе в нормите, а и когато идват през деня всичко е наред и работи нормално
пак ще кажа, че проблемите са само през ноща когато паднат температурите под нулата
ще ме извиняваш и аз съм мансарда, ама да сложиш такъв климатик на 46 квадрата и да очакваш да те топли на минусови температури е наивно.За теб е подходящ sanyo sap-DK56U2(2800лева без монтаж) със 7.1 кв номимална и 9.9 кв върхова мощност да те топли зимата и на минусови температури.Сега или местиш дайкина в друга стая и слагаш саньото или 18 нокрия.Друг вариант е д а го оставиш и да сложиш едно 12LGC или 12LD при него.Първоначално публикувано от polki
В интерес на истината исках да сложа два климатика в дневния тракт , но специалистите ме убедиха, че нямало смисъл. Аз и за това казах, че според мен този Дайкин не си струва парите които съм дал. За 3000 лв. трябваше да слагат по два климатика и тогава всичко щеше да е наредПървоначално публикувано от justify
за стенен климатик няма подходящо място - само подов е решение, но ще помисля каква стъпка да предприема по-нататък....
бах мам му и специалистите. Един познат ме гръмна с Fujitsu 24LC сложен в хол)правоъгълник) 26 кв.м. мансарда на 1.4метра от пода да духа по дължината.Нагоре беше скосението на стената.Първоначално публикувано от polki
в крайна сметка всеки плаща не само за собствените си грешки, но и за грешките на други на които се е доверилПървоначално публикувано от justify
Дайкина би трябвало да се справи с помещението ,продължавам да мисля че нещо не е наред -големи топлозагуби или лош монтаж(нама как да разбереш дали има прегъната тръба).Първоначално публикувано от polki
През деня също има минусови температури,не ми е ясно как само през ноща имаш проблем...?
А относно Самсунг не искам да коментирам- как можа да дадеш пари за тези боклуци...?
gnusmaS стават за охлаждане и отопление до 0 градуса след това са идеални ледогенератори и вдигащи шум машини.
Айде стига сега, този дайкин да не е "СУПЕРКЛИМАТИК"-А(СУПЕРМЕНА) сред климатиците.То не става само с ПЕЧАЛБА, иска и да ползваш такъв и тогава да съветваш.Моят дайкин го мъчих няколко дни да достигне 24 градуса, като бях направил горното подвижно насочващо крило да се рее нагоре надолу и не успяваше да достигне 24 градуса в хола.След това се сетих, че зимата(февруари-март2009) пак беше същото и тогава реших проблема като насочих крилото право нагоре да духа в тавана-е ЕВАЛА сетих се и така хола ми се сгря.Достигнах до извода, че въздушнияпосок докато достигне п диагонал до другия край н ахола ми преминава около 7.5 метра и се превръща в "охладнял въздушен поток", затова насочих крилото право нагоре и така понеже вътрешното тяло е поставено на външната ми стена до прозорците пресякох студа и постепенно навакса и сгря стаята-иначе ядец 3000лв и с чувството че съм излъган.Сега като чета, че са му обещали да сгрее помещение от 46 квадрата с този климатик ми е мъка за човека-дал е 3000лева(и той кат мен).Поне като лъжат да са по-умерени в лъжите, а не да ги пускат ОПАШАТИ-То всяко нещо си има границаПървоначално публикувано от rkk
така казаха и "специалистите", че ще се справи без проблем с помещението - точно и поради тази причина взех този дайкин вместо два нормални климатика за същите пари....Първоначално публикувано от rkk
що се отнася за топлозагубите за които говорите - аз съм се насочил на този етап към слагане да вътрешна топлоизолация с надежда това да е проблема....
за лошия монтаж не мога да коментирам - може наистина да не е направен качествено - не съм специалист -> ако имате някаква идея ще се радвам да споделите
прав сте, че през деня също има минусови температури, но в Пловдив тези дни по принцип са малко , а тогава също имам проблеми с отоплението, а и през деня човек обикновенно отсъства от дома си....
за Самсунга не съм искал да споделям мнение - темата е за тавано-подови Дайкини, но бай ганьо си помисли, че съм искал като него с един климатик да отоплявам целия етаж и просто му показах, че при мен не е така както при него...
но щом се отвори темата за Самсунг ще споделя само, че вършат същата работа като Дайкина - те трите Самсунга струват колкото единия Дайкин -> по същия начин и те са ефективни до около нула градуса и за по-ниските температури са плачевни .................................... особенно когато започнат да размразяват започват да духат студено
моето мнение е, че климатиците по принцип не са за отопление под нула градуса - при падане на температурите под нулата трябва да има резервно отопление -> може да има изключения при определени обстоятелства, но в масовия случай не можа да се разчита само на климатици без значение от марката
polki, ако бяха дошли у вас на оглед от фирмата-продавач преди да го купиш и ако имаше кой да гледа и правилно да преценява от тях - сега нямаше да си в това положение.
Просто не е добре оразмерен климатика за това помещение.
Ако санираш добре, вероятно и климатика ще започне да се справя през зимата с отрицателните температури.
Засега обаче, си имаш топлозагуби в помещението, които климатика при и под 0оС не успява да компенсира, поради спада и в неговата отдавана топлинна мощност.
Можеш ли да измериш температурата навън, температурата вътре в стаята и температурата на въздушния поток - непосредствено от вътрешното тяло на климатика при настроен вентилатор на макс?