не се притесняваи ,взимаи го.отскоро са им намалили цената
не се притесняваи ,взимаи го.отскоро са им намалили цената
Напоследък много хубави цени на тези климатици.Ако на южната стена имаш прозорец и през него влиза слънцето може да се справи с отоплението, в противен случай, според мен ще е слаб, тоест ще държи температури до 22 -23градуса, ако навън е под нулата.Първоначално публикувано от privilego
Той на полки климатика не е този модел, но това не значи че FVXS ще успее да стопли.Аз 35 бих я сложи на помещение до 20 кв.м. не повече
privilego не се притеснявай и вземай обезателно 50. Аз съм с такъв и е перфектен. При -10/-15 в стаята + отворена врата и още вътрешно тъмно помещение с обща площ около 40 кв.м. се постига температура от около 26 градуса. Топли и изстудява та не се трае.
Ето това е скица на помещението и бъдещото местоположение на климатика - с червено са означени външните стени.
Климатичарите казват че щял да го топли и при минусуви температури.
Вече съм напълно озадачен.
Амче 50-тката ми е скъпа към 2,9хил. и кандидатствам за кредит за 35.
Пак ще търся климатичарите - ако не стане с дайкина шанса ми е стенен Fujitsu plasma 12' .
Обаче подовия ще ми пасне перфектно.
Е тя разликата в номоналната мощност на fujitsu 12LD i dajkina FVXS35F не е голяма 4.8 кв срещу 4.5 кв. Ako няма да има мебели на пътя на въздушния поток взимай дайкина иначе ако има мебели по добре фуджитсото(високо на стената маси столове и други мебели няма да му пречат да отоплява) .Дайкина е е по-тих да знаеш.Хубавото на фуджитсото е плазма филтъра(много просто устроен и ефективен-миналата събота го почистих, нямаше почти нищо по-него).Колко метра е разстоянието от климатика до отсрещната стена и това синьото прозорци ли са?
Синьото са прозорци а дължината на помещението е около 7,5 м, ширина 4м , височина 2,55 окачен таван.
Пред климатика няма да има нищо - мебелите ще ги слагам главно в срещуположната спрямо климатика част на помещението.
В тази част дето е климатика ще има единствено спалня на източната стена но ще има достатъчно отстояние от климатика .
Има едно много яко подово Fujitsu AGYF12LA/AOYV12LA ама е с около 500-600 кинта повече от дайкина.
Няма смисъл от подовия фуджитсу-няма седмичен таймер, в момента подовата ми 50-ка съм я нагласил от 00.00часа 20градуса, 9.00 часа 22 градуса, 17.00часа 26 градуса в хола ми , а събота и неделя през ноща 23градуса през деня 25градуса, от 17.00 часа до 00.00 часа 26 градуса.ако взимаш подов взимай дайкин FVXS другото не си струва парите.Първоначално публикувано от privilego
Амче работата отива на Дайкин 35Ф - чакам да ме одобрят и после ще споделя мнения
Благодаря че се отзовахте
защо не помислиш за фуджитсо 14LC по мощен е 5.6кв отопление и се развътра до 8.4 кв.Мился, че щ е прави по голям комфорт от подовия дайкин и е на промоция в булклима 2000леваПървоначално публикувано от privilego
Сложих Дайкина FVXS35 и очакваме януарските температури за да тестваме.
Първоначално публикувано от privilego
Няма смисъл да чакаш, те вече дойдоха януарските темпераури.При мен тази сутрин беше 1.9 градуса, а сега вали първи сняг.до няколко дни ще разбереш дали ще те топли.
На 03.11.2009г. вали мокър сняг, температура 1.8 градуса.
Подовите климатици създават най-приятна температура ниско до пода, но в моя случай много се пъна дайкина ми да вдигне от 22 до 25.3 градуса(с голям зор, ако за сравнение ми служи generala в спалнята ми) за около 1.5 часа и то на масимален вентилатор, защото на автоматичен не може да вдигне температурата и с една десета от градуса при зададени 27 градуса.Разскрежаваше на 50 минути и може би това е климатикас най-малко лед и сняг, а само със леко заскрежаване на топлообменника на външното тяло.
Днес се сдобих с FVXS35F за хола и FVXS25F за спалнята. Невероятно тихи. Не ме интересува отоплението особено. Имам и радиатори сгрявани от каминка и не съм мръзнал никога. Просто да поддържат температурата в помещенията докато ме няма беше идеята. И да не се пали камината в сравнително топли дни. Чувам си водното охлаждане на компютъра, но не чувам климатика пуснат на sleep. Устройва ме сравнено с предишни недоразумения, които сме имали.
пп Благодаря на vanko68 за бързината и монтажа. 18 часа след поръчката вече беше минал един път на оглед до Своге и втория път направо с климатиците. Не е реклама... Случайно се случи той да ги монтира, а фирмата ми препоръча познат.
да с и ги ползваш дълго, безаварийно и със сздравеПървоначално публикувано от WhiteNoise
Честита придобивка,да ги ползваш със здраве,машините са много добри.
Първите впечатления са много добри. Останах 24 часа само на тях и нямам никакви проблеми с комфорта. Сравнено с локалното отопление е 1:1 при температура -1 навън към 02;00 през ноща. Не успяват да ме будят с което мислех, че трябва да свиквам. Нашите минаваха няколко пъти да погледнат как се справят и се ядосваха, че преди 2-3 месеца си сложиха Fujitsu-та с плазма няква при тях (и им излязоха 1000+ лева). Ще видим натам в големите студове как ще е (нарочно няма да паля камината) и как ще се отрази на сметката ми за ток. Едва ли ще е повече от сега... Те ЧЕЗ прекаляват вече (427лв някаква изравнителна ми пратили).
Един глас от мен за подово-стенните. При първи ремонт ще ги вградя в нишички в стените и ще станат перфектни.