Страница 8 от 124 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. giv
    giv е офлайн

Тук е от
    Oct 2009

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

не се притесняваи ,взимаи го.отскоро са им намалили цената

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от privilego
    Здравейте,
    на път съм да се сдобия с Дайкин FVXS 35 F (отоплителна мощност min 1.4/nom 4.5/max 5 Kw , COP отопление 3,69).
    Помещението което ще опитам да отоплявам е с 30кв.м 77 куб. м PVC , изолация , среден етаж , 2 външни стени - източно и южно изложение.
    Планирал съм да монтирам климатика на късата южна стена стена.
    Според мастерите дето идваха на оглед климата е достатъчна за това помещение ама като чета постовете на "polki" започва да ми настръхва косата.
    Щом има проблем с FVXB50BVMB който трябва да отговаря на 14-кта , аз ще се опитвам да топля с 12-ка (въпреки че помещението ми е по малко).
    Та въпроса ми е за вашето мнение - ще свърши ли работа FVXS 35 F ?
    И защо никъде из нета не мога да намеря спецификация на FVXB50BVMB за да му видя параметрите ?

p.s Всякакви съвети за монтажа са добре дошли - отстояние от ъглите , отстояние от пода и пр

Благодаря
    Напоследък много хубави цени на тези климатици.Ако на южната стена имаш прозорец и през него влиза слънцето може да се справи с отоплението, в противен случай, според мен ще е слаб, тоест ще държи температури до 22 -23градуса, ако навън е под нулата.
    Той на полки климатика не е този модел, но това не значи че FVXS ще успее да стопли.Аз 35 бих я сложи на помещение до 20 кв.м. не повече

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

privilego не се притеснявай и вземай обезателно 50. Аз съм с такъв и е перфектен. При -10/-15 в стаята + отворена врата и още вътрешно тъмно помещение с обща площ около 40 кв.м. се постига температура от около 26 градуса. Топли и изстудява та не се трае.

5. Тук е от
    Oct 2009

Ето това е скица на помещението и бъдещото местоположение на климатика - с червено са означени външните стени.
    Климатичарите казват че щял да го топли и при минусуви температури.
    Вече съм напълно озадачен.

Амче 50-тката ми е скъпа към 2,9хил. и кандидатствам за кредит за 35.
    Пак ще търся климатичарите - ако не стане с дайкина шанса ми е стенен Fujitsu plasma 12' .
    Обаче подовия ще ми пасне перфектно.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Е тя разликата в номоналната мощност на fujitsu 12LD i dajkina FVXS35F не е голяма 4.8 кв срещу 4.5 кв. Ako няма да има мебели на пътя на въздушния поток взимай дайкина иначе ако има мебели по добре фуджитсото(високо на стената маси столове и други мебели няма да му пречат да отоплява) .Дайкина е е по-тих да знаеш.Хубавото на фуджитсото е плазма филтъра(много просто устроен и ефективен-миналата събота го почистих, нямаше почти нищо по-него).Колко метра е разстоянието от климатика до отсрещната стена и това синьото прозорци ли са?

7. Тук е от
    Oct 2009

Синьото са прозорци а дължината на помещението е около 7,5 м, ширина 4м , височина 2,55 окачен таван.
    Пред климатика няма да има нищо - мебелите ще ги слагам главно в срещуположната спрямо климатика част на помещението.
    В тази част дето е климатика ще има единствено спалня на източната стена но ще има достатъчно отстояние от климатика .

Има едно много яко подово Fujitsu AGYF12LA/AOYV12LA ама е с около 500-600 кинта повече от дайкина.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Синьото са прозорци а дължината на помещението е около 7,5 м, ширина 4м , височина 2,55 окачен таван.
    Пред климатика няма да има нищо - мебелите ще ги слагам главно в срещуположната спрямо климатика част на помещението.
    В тази част дето е климатика ще има единствено спалня на източната стена но ще има достатъчно отстояние от климатика .

Има едно много яко подово Fujitsu AGYF12LA/AOYV12LA ама е с около 500-600 кинта повече от дайкина.
    Няма смисъл от подовия фуджитсу-няма седмичен таймер, в момента подовата ми 50-ка съм я нагласил от 00.00часа 20градуса, 9.00 часа 22 градуса, 17.00часа 26 градуса в хола ми , а събота и неделя през ноща 23градуса през деня 25градуса, от 17.00 часа до 00.00 часа 26 градуса.ако взимаш подов взимай дайкин FVXS другото не си струва парите.

10. Тук е от
    Oct 2009

Амче работата отива на Дайкин 35Ф - чакам да ме одобрят и после ще споделя мнения
    Благодаря че се отзовахте

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Амче работата отива на Дайкин 35Ф - чакам да ме одобрят и после ще споделя мнения
    Благодаря че се отзовахте
    защо не помислиш за фуджитсо 14LC по мощен е 5.6кв отопление и се развътра до 8.4 кв.Мился, че щ е прави по голям комфорт от подовия дайкин и е на промоция в булклима 2000лева

12. Тук е от
    Oct 2009

Сложих Дайкина FVXS35 и очакваме януарските температури за да тестваме.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Сложих Дайкина FVXS35 и очакваме януарските температури за да тестваме.

Няма смисъл да чакаш, те вече дойдоха януарските темпераури.При мен тази сутрин беше 1.9 градуса, а сега вали първи сняг.до няколко дни ще разбереш дали ще те топли.

На 03.11.2009г. вали мокър сняг, температура 1.8 градуса.
    Подовите климатици създават най-приятна температура ниско до пода, но в моя случай много се пъна дайкина ми да вдигне от 22 до 25.3 градуса(с голям зор, ако за сравнение ми служи generala в спалнята ми) за около 1.5 часа и то на масимален вентилатор, защото на автоматичен не може да вдигне температурата и с една десета от градуса при зададени 27 градуса.Разскрежаваше на 50 минути и може би това е климатикас най-малко лед и сняг, а само със леко заскрежаване на топлообменника на външното тяло.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2005

Днес се сдобих с FVXS35F за хола и FVXS25F за спалнята. Невероятно тихи. Не ме интересува отоплението особено. Имам и радиатори сгрявани от каминка и не съм мръзнал никога. Просто да поддържат температурата в помещенията докато ме няма беше идеята. И да не се пали камината в сравнително топли дни. Чувам си водното охлаждане на компютъра, но не чувам климатика пуснат на sleep. Устройва ме сравнено с предишни недоразумения, които сме имали.

пп Благодаря на vanko68 за бързината и монтажа. 18 часа след поръчката вече беше минал един път на оглед до Своге и втория път направо с климатиците. Не е реклама... Случайно се случи той да ги монтира, а фирмата ми препоръча познат.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от WhiteNoise
    Днес се сдобих с FVXS35F за хола и FVXS25F за спалнята. Невероятно тихи. Не ме интересува отоплението особено. Имам и радиатори сгрявани от каминка и не съм мръзнал никога. Просто да поддържат температурата в помещенията докато ме няма беше идеята. И да не се пали камината в сравнително топли дни. Чувам си водното охлаждане на компютъра, но не чувам климатика пуснат на sleep. Устройва ме сравнено с предишни недоразумения, които сме имали.

пп Благодаря на vanko68 за бързината и монтажа. 18 часа след поръчката вече беше минал един път на оглед до Своге и втория път направо с климатиците. Не е реклама... Случайно се случи той да ги монтира, а фирмата ми препоръча познат.
    да с и ги ползваш дълго, безаварийно и със сздраве

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Честита придобивка,да ги ползваш със здраве,машините са много добри.

18. Тук е от
    Nov 2005

Първите впечатления са много добри. Останах 24 часа само на тях и нямам никакви проблеми с комфорта. Сравнено с локалното отопление е 1:1 при температура -1 навън към 02;00 през ноща. Не успяват да ме будят с което мислех, че трябва да свиквам. Нашите минаваха няколко пъти да погледнат как се справят и се ядосваха, че преди 2-3 месеца си сложиха Fujitsu-та с плазма няква при тях (и им излязоха 1000+ лева). Ще видим натам в големите студове как ще е (нарочно няма да паля камината) и как ще се отрази на сметката ми за ток. Едва ли ще е повече от сега... Те ЧЕЗ прекаляват вече (427лв някаква изравнителна ми пратили).
    Един глас от мен за подово-стенните. При първи ремонт ще ги вградя в нишички в стените и ще станат перфектни.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 124 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе