Здравейте,
Имам подов климатик Daikin FVXM35F/RXM35N PROFESSIONAL. От около 3 години се ползва за отопление и охлаждане, много тих и икономичен изобщо съм много доволен. Но наскоро се появи едно почукване когато горната клапа се движи. При движение нагоре е безшумно но когато има ход надолу се чува едно много досадно тракане.През деня не е проблем но през нощта не е приятно. Дали някой е имал подобен проблем?
Хайде, застудя и се появявам и аз отново тук.
Навън стана около нулата и веднага почнаха едни дефрости на 40-50 минути. Айде, миналата седмица валя сняг и имаше мъгла, та ми се струваше нормално.
Сега е около 1 или 1.5 градуса навън и пак продължават дефрости, дефрости... Нормално ли е, да се мъча ли със сервиза, или...?
Не бяха ли известни доста от моделите на Дайкин точно с тези дефрости по "часовник". Дефростите не се приемат обикновено за сервизно "събитие". Пък и по спомен май имаш вече натрупан опит с подобни дефрости.
Този пост е редактиран от VanDan; 20-12-22 в 10:34.
нормално поведение на модела е това ,и да викаш сервиза полза няма да има
Нека споделят и други собственици на подови Перфери как се държат.
Този пост е редактиран от rosswen; 20-12-22 в 22:35.
Да споделя от опит, вече втора година използвам два подови климатика и един високостенен Prefera. Мога да кажа, че това са чудесни климатици! От двата модела, работата на подовия повече ми харесва. Абсолютно незабелижим при работата си климатик, все едно няма такъв! Дефростите са толкова, че даже не разбирам кога са. Също така, съм го наблюдавал в началото разбира се за тези прословути дефрости на 40-50 минути и твърдя, че няма такова нещо! Същото се отнася и за високостенния модел! За мен подовата Префера е страхотна машина!
На мястото на тошибата ли ще е дайкина
Хи-хи..., после ще се чудиш и другите как да ги разкараш .
Нито Тошибата, нито MHIто ти са лоши, даже може би са и "по-корави", обаче комфорта на подовата Перфера може да го "биеш" само с парно.
Този пост е редактиран от bobivg; 14-01-23 в 06:42.