Точно така. Ето отговора и на двата въпроса. Тук е описано как се държи при офф и по-ниската степен от борчето.
![]()
Този пост е редактиран от rosswen; 08-03-23 в 08:56.
Точно, тръгва-спира. Ама трябва да си заврян в него да го разбереш .
Само че спряхме фурната и офф-а (и експеримента) приключи. Милото пак ми вика че не съм у ред да седя да му бая….
Росене, регистрира ли си машината?
Аз като си инсталирах новото приложение ме подкани да си регистрирам системата за да получа 5 г. Гаранция.
Не го направивих защото ми искаше С/Н а не ми се гледаше по външното, че ми е малко труден достъпа. Пък и моя е купуван отдавна и едва ли ще ме огрее за гаранцията, но ти можеш да пробваш.
От приложението "Сервиз" и после "register now"
![]()
Ама си требе ежегодна профилактика (платена) за 5те годинки.
https://mmc.bg/5-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%...%8F--t153.html
Аз се рвгистрирах, и не ме огря за 5 години. дава че услугата е недостъпна за нашия регион.
Освен това ти искат и фирмата инсталатор. Съответно ако не е оторизирана не ти предлагат гаранция на монтажа, в тоя ред на мисли в последстви биха могли да откажат и гаранция на хардуера при неоторизирана монтажна фирма(Само предположение изказвам),особенно като вече ти имат номерата на машините.
- - - - - - - - - -
Колега , направих снощи замерване и за 13 часа е около киливат разликата между ват метъра и приложението,
3300 грубо е по приложение 2300 е по ватметър.
Интересно е дали е пропорционално отклонението и разбира се кой от двата резултата е по верен .
Меря със същата машинка като rosswen.
Този пост е редактиран от Deliivanov; 08-03-23 в 11:57.
Не се съмнявай. Ватметрите са сравнително точни.
- - - - - - - - - -
Росене, я кажи сега как е като шум от турбината спрямо МХИ и Тошибата.
Стенната е по шумничка от ЗС.
Въпреки,че ЗС по техническото е по тих от ЗСХ сподели.
Въпреки,че ЗС по техническото е по тих от ЗСХ сподели.[/QUOTE]
Не само по техническо, реално наистина е по-тих.
мърдането на клапи нали си го смятате към шума .. щото да е тиха турбината полза няма ,като на всеки 5 минути офи
Мърдането на клапите и при ЗС и при ЗСХ е тихо и в никакъв случай не може да се отчете като дискомфорт и по-конкретно, ако в помещението има и други шумове - смея да кажа, че го обират.Относно позиционирането на такава машина в спалня, мога да потвърдя, че нито клапите, нито дори МНОГОКРАТНО споменаваната втулка, която и при мен се чува от време на време пречат на спокойния сън.Всичко това казвам, като човек - който спи леко и се буди от шумове.
Зависи спрямо кое Хеви, все пак това в хола е 35-ца. Иначе, 20ZMX на 2-ра е със същите дБ като на подовия - 25дБ. Бих казал, че са еднакво тихи на тази степен, просто от подовия звука е някак си по-различен. Тошибата на същата степен е малко по-шумна, тала е и според сервизното - 27дБ. Нормално стенната да е по-шумна от ZS, все пак нейната втора е 26дБ, докато при ZS е 23дБ. Прав си, че 20ZS е малко по-тих от 20ZSX, но както и ти знаеш, ZS си духа на...клапите, докато при ZSX не е така. В по-голямо помещение нещата се обръщат, защото като дебит/шум ZSX е по-добър. Турбините им са с еднакви диаметри, но на ZSX е по-дълга с 3-4см.
[mention]HRS9 [/mention] Сложи тогава ZS и ZSX и поддържай еднакви градуси в голямото помещение, да видиш за какво иде реч. Комшията ми е с 50ZS и неговия е монтиран в същото помещение като ZSX, топли същата кубатура. Той дори е и с вътрешна изолация. За са пддържа неговия ZS 24гр колкото моя ZSX, трябва ръчно да вдига турбината на 3-та 4-та степен, когато застудее. И е освзаемо по-шумен.
Росс, ползваш ли стриймъра? Ако да, има ли ефект сутрин като станеш, тогава въздуха е най-"застоял".
При стенните май не работеше при ниските скорости на вента, по спомен, а сега в по-топлото предполагам и твоя върти около минимума.