Е, Нексурата определено най- се доближава до комфорта на радиатор, само че вече я няма....
Е, Нексурата определено най- се доближава до комфорта на радиатор, само че вече я няма....
Някакви впечатления от работата на машините тези дни? Снеговалежи и температури около 0-та, как е положението с дефростите?
Айде един ъпдейт от мен. Дефростите през 40-50-60 минути се появиха (а понякога и по-често от това). Дойдоха техниците днес и намериха във външното тяло лед, който беше запушил дупката за отцеждане на разтопената вода. Та махнаха го и така...
То това не би трябвало да влияе върху интереалите между дефростите изобщо...
Аз незнам, защо ги правят някои марки с толкова малък отвор и то един само, за по сериозна зима се запушва лесно, аз бих го разширил отвора с боркорона,или нагревател.
Новата R с един отвор ли е само?На Nката дупки да искаш
п.с. И аз го играх “техник” днес, размразявах един обледен и отвън Елит. Кани, бутилки, “елитна” му работа
50ката е, но мислех, че и по-малките не са само с 1 отвор.
Нищо де, имаш опит с боркороните.
Зимата най-накрая дойде. Чакам тия дни някой да благоволи, да сподели как се държат машините.
Разликата, която забелязвам, е че струята стана осезаемо по-топла без да се раздуха като луд.
За съжаление (не мое ) съм му разкачил "електромера" поради промени в ел. таблото и все не мога да намеря време да го закача пак.
Та виждам само консумацията от приложението - някаква усреднена. За вчера - 8kW, на 25C е от 07ч. до 02ч, от 02ч. до 07ч. - 23С. Дефрости през час нямам ....
Разхода ще е толкова, колкото му трябва. Важното е да топли и да не прекалява с размразяванията.
Почти съм се решил единия Кайсай оне+ (този в спалнята) да го сменя на лято с някоя наистина тиха и луксозна машина. Другият няма да го пипам. Много се чудя дали да отпусна джоба за подов модел от Дайкин (за подовите от други марки няма много отзиви) или стенен Mitsubishi Heavy SRK/SRC ZS-W Premium. Сякаш психически все още не мога да се прежаля за голямата разлика в парите между добрите подови и стенните. Колегата по професия ccankov73 ми е светлия пример (парно с котел на газ и хубави модели подови климатици), но за съжаление съм по-ниско във финансовата стълбица и подобни разходи не са ми много комфортни като усещане, дори и да разполагам със средствата.
Този пост е редактиран от VanDan; 06-02-23 в 12:18.
Правилно, и аз почнах от спалнята. Имаш л.с.