Тези филтърчета не мисля, че помагат с финните прахови частици, които са основния виновник за замърсяването на въздуха в българските градове. Между другото снощи нивата на финните прахови частици в Пловдив бяха между 2 и 4 пъти над допустимото в целия град без изключение.
Стримерите, плазмите и йонизаторите не знам до колко и дали помагат.
Този пост е редактиран от kokovox; 11-12-17 в 21:46.
Плазмите за прах едва ли помагат. По скоро за миризми и спори на плесени.
За сега аз съм доволен от пречиствателя на Дайкин.
Действително работи,но дали пречиства на 99% малко ме съмнява.
Само като съпоставка .
Единия филтър който се сменя често в апартамента го сменям на около 2 месеца.
В къщата пак същия пречиствател филтъра го сменям на 3 месеца и пак не е толкова черен като този в апартамента.
За Тракия .....В един от имотите там наскоро сложих Дайкин пречиствател и след по-малко от месец е трагедия.
Явно наистина там въздуха е много зле
Как се държат новите моделчета zs-s на -6°? Дефрости с пуфтене или още са on/off?
Най-вероятно си топлят машинките...тихичко и незабележимо.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Това е ясно, няма съмнение. Интересно е голямото ПУФ при началото на дефроста дали е избегнато при новото моделче.
При -2С 25ZS-S в гр.Бургас(висока влажност) не разбрах и не чух да дефроства,а консумацията бе 250-300W,като се има напредвид,че стаята си е студена(1 етаж,неотопляно нито под ,нито над ,нито отстрани от мен и не много добра дограма),климатика беше на 23С.Голямата стая е с 50-ка ZSX-S,засякох го при 0С,зададени 22С,на auto ми идва шумен,но на 2 степен заспива,та на 0С ми даде около 450-500W.Как са консумациите според вас?
Моят 60ZSX при зададени 24 и 24 в помещението, на вентилатор auto, работи основно на 2-ра съепен (low) дори и при -3 и висока влажност. Консумацията не съм я засичал, но понякога, макар и много рядко напоследък, се случва да влиза в off, което значи, че най-вероятно работи близо ди минимума си. Всичко си зависи от помещението и другите, заобикалящи го фактори.
Sent from my iPhone using Tapatalk
На 25-цата точно същата консумация.Сложен е на ауто на 22 градуса.Аз не мога да се разбера с майка ми да НЕ го изключва и това е.Ставало и много топло При сравнително затоплено помещение сега това му е консумацията.Ако работи по-дълго време може и да падне под 250W,
20ZS-S в 12м2 стая в панелка в Бургас. Он-офф, след офф почва от 700W, за минута пада до 330W... така 5-10мин и пак офф. За последните 20 дни е изгорил 9лв, постоянно настроен на 22С.
@bibobore: Пусни му ЕКО режима, така по-малко надвишава заданието.
Във връзка с "тракането" на MHI.
"Трака" е малко силно казано, въпреки, че аз го казах на necata2 , по скоро на няколко пъти чух вибрации, които изчезват когато се натисне предния капака леко с ръка в ъгъла върху щипката.
Предполагам, че е заради по-слабо технологично закрепване на капака към тялата на климатика в зоната на щипката. Появявиха се няколко пъти и при двата климатика 20ZS-S и 35 ZS-S, и определено може да се чуват вечер.
Все още няма постоянни наблюдения за работата им, пускам ги по два - три часа на 21 гр. Нямам намерение да измервам и разходи, интересува ме само комфорта.
Малкият е в 12 кв.м., он-офф, разбира се. Вдига хоризонтално клапите при спиране, след това тръгва много плавно и тихо. За дефростите нямам наблюдения, за сега.
E от какво се разбира ,че трябва да е он-офф .. Саньото ми примерно е в 12 квадрата и си работи кротко на 140-150 вата ,он-офф няма ..
Хм..да са дисбалансирани турбините...?И на двете машини..чисто нови...откъде ще се пораждат тия трептения(вибрации)ако не от дисбаланс в турбината..?
Колкото и да е слабо прикрепянето на капака към тялото ако няма вибрации от турбината няма да има и притракване между пласмасите
Изпратено от моят GT-I9301I с помощта на Tapatalk