Щом го гласиш за кухня, бодвай едно Гри. Хем евтино, хем топли.
Щом го гласиш за кухня, бодвай едно Гри. Хем евтино, хем топли.
Ако стоиш 1-2 часа дневно в кухнята въобще не ти трябва климатик.
Около 10-12кв кухня. Ползва се само през деня, и малко вечерта - основно за закуска, обяд и вечеря....
Първоначално се бях спрял на него, ама в последствие беше по лесно да увелича малко бюджета, от колкото да споря....
Трябва....
Здравейте колеги, от 6-7месеца се обзаведох с Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM. От месец и нещо го ползвам за отопление и всичко си беше ОК. От снощи ми се стори, че външното тяло започна да работи по шумно, имам усещане, че работи на доста по-високи обороти и по-шумно.Днес машинката се държи доста странно, влиза много често през 10-15мин в on/of, за 6 часа направи два дефроста,вътрешното тяло издава странни звуци от време на време.Времето навън не е много топло сутринта беше около 0 сега е 4-5градуса. Преди при по висока външна температура се държеше много по добре.Започвам да съжалявам, че изхвърлиха старата Осака. Дайте мнения, според вас това нормално ли е, или да викам "майсторите",които го поставяха.
А защо не вземеш духалка/конвектор?
В кухнята при готвене се стопля и без това помещението.
Климатика бая се бави първоначално стартиране в тази минута две духалката е вдигнала с 3-4 градуса температурата при мен в 10кв.м кухня и 2,4kW духалка.
1час мах работи на ден.
Те един срещу друг ли са, че ще слагаш балон?
Да. Но двата потока са изместени с около 30см, т.е не са точно съосни.
Миланов, при затворени прозорци/врати на терасата вътре чува ли се външното нa MHI-то?
След някой друг ден, като застудее повече, сметките няма да са точно такива, при мен. Зимата в къща иска повече мощ. Според мен с климатик си идва най-изгодно. Ще поддържа равномерно температурата през деня, а и като разходи, мисля, че няма как да са повече от на духалката/конвектор...