Шумът наистина е нищожен и при мен. Струва ми се еднакъв с тоя на МЕ-то в спалнята ми. Под ZSX-a съм спал при он/офф цикли и смело твърдя, че местенето на клапите е доста безшумно и няма нищо общо със звук от вибрация на телефон. Между другото, спя доста леко и се будя много лесно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от rosswen; 20-12-17 в 22:54.
При мен ZSX-a е незабележим при вдигане и сваляне на клапите,ако не можеш да си го оправиш сам викай монтажниците ти,тъй като определено не е нормално.Иначе моята 50-ка е екстра,рядко дефроства,тихичка и много бързо затопляща,но понякога забелязвам един недостатък-питата отзад побелява при под 0С,но не влияе на работата му според мен,на какво се дължи това заскрежаване и може ли да се предотврати.Единствено се сещам,че ори монтажа това лято монтажиста при монтажа на външното тяло след вакуума,нз как и защо,но изпусна фреон на атмосфера за около 2-3сек.,да не би да е от това заскрежаването,ако да го викам на мига да дозарежда,питах го проблем ли ще е това което стана,каза не,но....вие кажете...
Качете видео. При мен няма проблеми. Без видео само може да гадаем дали сте супер чувствителен или нещо не е наред.
Ето и видеоклип за работата на климатика при вдигане на клапата. Понеже е малко лошо качеството на звука за да се чуе добре трябва да се усили повече звука на компютъра. https://www.youtube.com/watch?v=W9ooYQQncMI
- - - - - - - - - -
Не знам защо, но през you tube, качеството на звука е доста по-слабо ако се глеза през GOM player
Това ако ти го прави през 10...15 мин......не е добре.
Пусках си клипа и от телефона и от PC-то и все не ми се чува нищо или то е нищожно.
П.п. Вчера като му вдигнах градусите, като се прибрах вкъщи и направи контролен дефрост. Първо си помислих, че е влязъл в off, обаче после взе да мига индикатора. Жената седеше точно под него и я попитах дали е чула нещо, защото аз не. Каза: "абсолютно нищо". Чуваше се единствено много леко "кипенето" на фреона. Бих казал доста безшумен дефрост, нищо общо с предишния. Продължителността му беше около 4-5мин. от спирането до тръгването. Не изтече и капка вода. От дни не е влизал в off, дори и при сегашните температури от -5 -6 (вдига минимума отново при -4). Работи си на low (fan Auto), при задания 23-24, поддържа ги точно. Струята е отново леко хладна.
Изглежда съм уцелил машината за помещението (помещенията).
20ZMX-S също направи дефрост при чист топлообменник тази сутрин. Но все пак един дефрост за 2 дни е добре
А какво по-хубаво от чист топлообменник в лоши атмосферни условия? [emoji4]
Звука в ютуб варира според избраното качество, като при 1080p и нагоре се води студиино качество или казано по друг начин, както е бил на компютърът ви при оригиналния фаил. Най-добре се слуша на слушалки, особено като става дума за такива неща.
Извинявам се за офтопика.
Този пост е редактиран от С.Мезинов; 22-12-17 в 22:55.
Климатика е 18-ка ZSX и мисля,че има нещо нередно.Преоразмерен ли е не знам(30м2 стая,а мисля,че го дават до 40м2).Та проблема е,че при зададени 22С прави on/off през 20 мин,т.е.става като конвенционалка и това спиране трае около 3мин и пак започва да духа (поне го прави неусетно).Та какво мислите за случая,фреон ли липсва?