Графиките са еднакви, таблиците са различни. Както писах, не съм сигурен защо.
Някой може ли да сподели къде /в кои страни/ се произвеждат домашните климатици на MHI?
Здравейте, бихте ли ми помогнали в избор на климатик. Попрочетох темата от лятото насам, но се обсъждат неща, които не са ми ясни.
Спряли сме се на тази марка климатици, ходихме за консултация и ни предложиха конкретен модел. Ще ходим и при друга фирма, но ми се иска да чуя и странични мнения.
Става въпрос за панел в София с центранло отопление. Стаята е хол 17.50кв.м, 2.45м височина (след поставяне на окачен таван), югозападно изложение с външна изолация и pvc дограма с добри характвристиии, около 3кв.м площ на прозорците. Единствената външна стена е тази с прозорците, има тераса пред нея, която ще се остъклява с безпрофилна дограма. Климатикът ще се използва почти изцяло за охлаждане. Отопление ще ни е нужно в преходните моменти или при спиране на топлоподаването заради авария.
Предложеният ни модел беше 25ZMX-S. Може ли да дадете мнение дали са ни посъветвали правилно? Дали не е по-добре 25ZSX-S или 25ZS-S? Интересува ни да е тих, икономичен във времето. Wifi екстрата и датчикът за присъствие не са ни особено важни.
Евентуално ще сложим втори климатик в спалнята, която е идентична на хола, и ще пробваме да охлаждаме и коридора и другите 2 стаи, които са по-малки, североизточни и като цяло не е горещо лятото в тях.
stasybs, по мое, непрофесионално мнение, щом ще Ви е основно за охлаждане, дори и 20ZS-S би Ви свършил перфектна работа.
Не знам като е само за охлаждане дали са удачни моделите на MHI. Лично мое мнение, но за да ми е конфортно на охлаждане трабва климатика да слиза на 120...130W. Иначе се почва един непрекъснат on/off и в стаята въздуха започва да се чувства влажен и спарен.
rosswen, благодаря за включването. Вариантът с 20ка го обмисляме също, но приятелят ми се притеснява да не дойде слабичък и да го мъчим много, особено ако останем само с един климатик.
milanov, благодаря и на вас. А, ако това не е правилната марка, то коя бихте препоръчали? Това с ватовете не го пише в стандартните описания в интернет и ми е трудно да открия въпросната информация.
Четете форума, до лятото все ще харесате нещо.