milanov, като си казал "а", кажи и "б", сигурно имаш някой модел наум. Честно казано, бая четене ще падне, докато открие полезна информация. Не смятам, че е направил лош избор, но това си в мое мнение.
milanov, като си казал "а", кажи и "б", сигурно имаш някой модел наум. Честно казано, бая четене ще падне, докато открие полезна информация. Не смятам, че е направил лош избор, но това си в мое мнение.
rosswen, не търси някаква конспирация, някои хора просто така си пишат - за да трупат мнения.
Гледам с горното и ти трупаш.До една година съм те минал, а ако случа на трета цепеница може и за няколко месеца.
Сега на въпроса, еми от дайсейкай-8 за охлаждане само положителни отзиви чета. В преходните сезони и на отопление има сравнително нисък минимум. Струва 2000.
25zsx-s е 2450лв. Ако аз трябваше да дам 2500 даже бих погледнал и хитачи psb.
Но понеже аз на климатик на охлаждане не мога да спя в крайна сметка щях да сложа нещо за 900...1000лв. да разхлажда през деня и вечер да го спирам-дайкинче, мирайче, lmce, а защо не и CH.![]()
А прочете ли аз какво предложих? Някъде да видя ZMX или ZSX? Предложих му машина, струваща 1200-1300лв.
Гледайте сега Хевитата как дефростват, че по-натам чак другата зима![]()
Много съм впечатлен от дефроста на zmx-a. Прави само в крайна нужда. Толкова е тих, че всеедно е влезнал в офф. Шумът от кипенето е едвам доловим, а както вече веднъж казах, пластмасите не пукат изобщо. След лека намеса, понеже имаше напрежение в една от пластмасите на zsx-a, сега припукванията са минимални и доста тихи. Все пак, си остава по-шумен от този на zmx. Сравнението не е 100% обективно, защото едната машина е 20-ка, а другата 60-ка.
Този пост е редактиран от rosswen; 25-02-18 в 23:35.
Явно влажността ви е ниска в Софето. Тук последната седмица е около нулата и мъгли по цял ден. Макар и разтоварени, машините си трупаха скреж. В момента влажността също е много висока, при външна от -5.
Този пост е редактиран от rosswen; 25-02-18 в 23:34.
няма ли някой с тия новите хевита от среден клас да пише какво е положението,нещо от рода на 20,25 zs-s,прочетах че при -2,-3 и надолу,набирали(дигали)минимума кат балканче на баир,демек бавно но сигурно,нещо от рода на 500-600 вата,седи и не мърда пущината
,а това не говори много добре за един климатик,все пак не искам да виждам 24 каратови усмивки по лицата на тия от чез
,ако някой притежава такъв климатик нека пише,ще е доста полезно.
Ако не изключва поради достигната температура значи покрива топлозагуби и всичко си е наред. Ако почне тръгне/спре .....не бих бил очарован.
Стаята, в която ще се слага климатик, е хол и няма да се спи в нея, освен инцидентно. Относно четенето до лятото - климатикът ще се слага до месец-два, защото стаята е в ремонт, който няма да продължи толкова дълго. За климатик в спалнята и спането на такъв - искаме първо да видим дали сме доволни от избрания модел - да не се набутваме с 2, които евентуално да не са сполучливи. А, и миналото лято се преживяваше и без охлаждане. Чудехме се също дали има смисъл да даваме близо 1000лв отгоре за серия Диамант - явно е ненужно в нашия случай.
Ще изчакаме да видим и втората фирма какво ще каже и ще имаме предвид предложените тук модели. Благодаря отново на всички включили се.
В началото на месеца ми монтираха Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 25 ZS-S, климатика се използва от време на време, но през последната седмица започна да прави един номер не иска да се включи от дистанционното управление. Дистанционното светва, но климатика не приема сигнала. Първия път когато го направи стартирах машината ръчно от бутона и след това всичко беше наред, дистанционното работи без забележка. Днес след няколко неуспешни опита за старт от ДУ просто се доближих на 1 метър от приемника и при натискане на бутона климатика се включи, след това приема команди от всякакво разстояние. Батериите са наред. Някаква идея къде може да е проблема?
За всеки случай смени батериите. Имал съм подобни случаи с дистанционни на други уреди и си мислех, че батериите им са наред, но след смяната им проблемите се оправиха. Не казвам, че 100% е от това, но поне е най-лесното за проба.
Пробвай с приложение , от телефона ... само като идея ! Например Mi Remote Controller.