Ако не те дразни да работи on/off го карай така, няма да имаш голяма разлика в сметката.Аз търся начин да го изкарам от off,защото ме побърква през 5 минути да спира и да тръгва,така е настроен on/off да работи/5 минути-3 минути/.
Ако не те дразни да работи on/off го карай така, няма да имаш голяма разлика в сметката.Аз търся начин да го изкарам от off,защото ме побърква през 5 минути да спира и да тръгва,така е настроен on/off да работи/5 минути-3 минути/.
Не ме дразни,но все пак ако намериш решение пиши,ще съм ти благодарен за което![]()
Аз съм написал как аз процедирам,за да го извадя от off.Можеш да пробваш да вдигнеш на трета степен вентилатора на вътрешното тяло,ако не ти духа много.Това също е вариант да не влиза в off.
Задължително е магическата врата към коридора да е отворена,а аз го карам и на отворен прозорец денонощно.
Защо не?
В нормалните месеци,когато няма големи студове и аз плащах около 40 лв.на месец само за климатика.Вече при студовете може да му скочи на 60-70 лв.Аз в най-големите студове повече от 80 не съм плащал.
За да бъдем точни незнам дали потреблението на Мидеята е било 90лв.Не съм го измервал,но в големите студове със сигурност е било около 80 да речем.Въпросната Мидея е модел от 2008-09г. не виждам защо да не падна с разхода с 35цата.Проблема беше че грам не топлеше а си харчеше,със MHI съм сигурен че ще топли много повече дори и да не е най-икономичния климатик
Ако ти падне сметката от 90 на 40 , то няма да е защото МХИ е два пъти и косур по икономичен от Мидеа, а защото Мидеата ти е била счупена.
Ако обаче всичко и е било наред и наистина е правила по 90лв. разход, просто другата зима ще разбереш, че МХИ не са кой знае колко по-икономични от Мидеа.
Защо го взехте човека на подбив?! Не мисля, че е коректно да му подхвърляте подобна некоректна информация и да го подвеждате...
Не вкарвайте човека във филми. Аз също сложих 35-ца в 16кв поради незнание, но е достатъчно безшумен за да не пречи на съня ни. Държи зададената температура доста точно. Месечни сметки не е коректно да се сравнят, защото всяко домакинство е различно.
Извода е: ползвай си машината и се радвай на тишината и комфорта. Казвам го като собственик на три броя 35-ци и една 50-ка.
За това, колко е "изгорил" един климатик се смята на сезон. От пускането му, до спирането. Киловатите ги умножаваш по 20 ст. и след това делиш, обикновено на 6. Полученото число ти е средномесечния разход. При мен, за 16 зими, това число неизменно е варирало от 22лв. за леките до 30 лв. за най- лютите зими. И съм сигурен, че за огромна част от потребителите сметките ща са такива, ако помещенията са до 20 кв. и с нормални топлозагуби.
Аз няколко пъти съм говорил за моите сметки за ток и за условията ,които са зимата при мен и мястото,където ми е монтиран климатикът.Така че аз не подвеждам никого с информацията,която давам.В други части на страната и при други условия сметките ще бъдат различни.
Този пост е редактиран от Росен; 08-04-21 в 21:16.
Странно,моя също работи он-офф пък гледам няма 100киловата.Недей подвежда човека,няколко пъти съм срещал твои мнения че хевито се държи на високи градуси,а по спомен дайкина ти седи все на 19-20. Не споменаваш и разликата в цената,че дайкина ти е с 30% по скъп от хевито.