Страница 18 от 231 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 3464
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

Re:Климатици MITSUBISHI

22ovoltov.... Лятото не е пороблем , имам външни Al щори
    Ориентирам се към ф-ма Condex , все пак са вносители и се предполага ,че няма да има проблеми с монтажа и гаранцийте
    Като цена също са прилични - 1700 лв/бр + 240 лв монтаж =1940 лв/бр с ДДС
    Тегля кридит енергийна ефективност - -20% =398лв
    крайна Цена - 1542 лв/бр + лихвите за 6 месеца
    Ако има по-добри оферти , ще се радвам да ги чуя

после ще пиша какви са ми впечатленията

по мои сметки срок на изплащане - 6 год. Най- важният показател

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

kaena,според мен климатиците ще се изплатят за не по малко от 10 години,съображенията съм ги казал по горе.Но парите са си твои и ти решаваш за какво да ги дадеш.

Добавено:
    Като гледам начина ти на писане много ми напомня на един известен съфорумец.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

kaena, да ти кажа, че тези климатици с COP 5,45 и номинално потребление от 0,44 kW май по-бързичко ще ти се изплатят. Защото от тези номинални 0,44 в много по-голяма част от времето си работи под тях. Моята 25-ца от номинални 0,59 работи с между 0,2 до 0,3 kW. Така че изборът си е твой. Само дето първоначалната инвестиция си е големичка в твоя случай, но пък можеш да смяташ с калкулатор...
    Успех.

5. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от kaena
    22ovoltov.... Лятото не е пороблем , имам външни Al щори
    Ориентирам се към ф-ма Condex , все пак са вносители и се предполага ,че няма да има проблеми с монтажа и гаранцийте
    Като цена също са прилични - 1700 лв/бр + 240 лв монтаж =1940 лв/бр с ДДС
    Тегля кридит енергийна ефективност - -20% =398лв
    крайна Цена - 1542 лв/бр + лихвите за 6 месеца
    Ако има по-добри оферти , ще се радвам да ги чуя

после ще пиша какви са ми впечатленията

по мои сметки срок на изплащане - 6 год. Най- важният показател
    И аз така направих
    С краткосрочен кредит ЕЕ си направих изолации дограми и климатици и като дръпна чертата оствам на печалба
    BTW аз моя климатик също го взех от официален представител на Mitsubishi за град Бургас и SRK25ZGX-S преди 7 месеца ми струваше 2040лв.
    крайна цена с монтажа и ддс без да смятам парите които ми връщат по кредита. А този климатик който ти смяташ да взимаш SRK20ZGX-S беше..1830лв,
    ако не се лъжа. И аз се колебах между него и 25-цата и реших да не икономисвам парите . Повече ток с 25-цата не се плаща защото COP/EFR
    който дават за при някаква средна мощност и намаляват при висока мощност, а в моя случай работи на по ниска както казва deian.
    АКо забелязваш при ниската мощност всички климатици имат коеф. 5 дори 50-цата....ако работят примерно на 2KW отдавана мощност и 20 и 25 и другите ще имаш
    много подобен разход да не казвам еднакъв...просто коеф. пада с увеличаване на мощността....но ако не достига мощността тогава вече няма да е приятно.
    Климатиците ще се изплатят бързо....не съм смятал колко....но малко след изтичане гаранцията или приблизително в този срок си на далавера спрямо
    конвекторите които гълтат 2KW примерно за да ти дават 2KW, а климатика 0,4KW за да получиш същата топлина. Е като се сметне с тези горещи
    летни дни че ще харчиш малко ток допълнително лятото....но за сметка на това ще се чувстваш човек и ще ти бъде добре.

П.П. Не са важни разходите! Важни са постъпленията!

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Radium226
    ...Климатиците ще се изплатят бързо....не съм смятал колко....но малко след изтичане гаранцията или приблизително в този срок си на далавера спрямо
    конвекторите които гълтат 2KW примерно за да ти дават 2KW, а климатика 0,4KW за да получиш същата топлина.
    Radium226,ако си беше направил труда да сметнеш,щеше да разбереш че конвекторите са му харчили около 0,5 кВт/ч което си е едно добро потребление за такъв уред.То тогава нямаше наверно да говориш че за срока на гаранцията ще се изплатят климатиците ,което е абсурд.

7. Тук е от
    Jan 2008

Ако на конвектора използва 0,5KW, то тогава климатика за да отдаде тази мощност ще вложи само 0.1KW ел.енергия....но да не отчитаме перфектния вариант.
    Ще има 4 пъти по-малък разход на ел. енергия отколкото с конвектора. Ако се приеме че не ползва климатика за охлаждане....ще си направи голяма икономия....
    Ако дава 300лв. на месец за само за отоплителните уреди (въпросните конвектори) с климатиците тази сума ще се се намали на 75лв. за същата отдадена
    топлинна мощност. Чистата печалба от отоплителен месец е по 225лв/месечно. Моя климатик се избива за 3-4 години....защото аз изполвзвах радитаор
    2KW + духалка 1.2KW във въпросната стая.....като само вечер спирах духалката....за мен се избива бързо. А и никога не съм стоял на 26 градуса през зима от -13
    градуса навън, тази година това стана факт с този климатик и то без да има никакви затруднения. Общо взето за мен не е важно кога ще избия климатика,
    защото не с такава цел съм го взел...а за да ми е добре. Ако идеята е за избиване да си взима човека печка чудо и да се връща в първобитната ера. Важното
    според мен е да се чувства комфортно в жилището си и да му е приятно да си е у тях, а това че климатика ще си избие парите след било то 3-4 или 7 години....
    все таз.....Парите са за да се харчат докато сме живи да ни е добре, кофчега няма джобове...а и там пари не ни трябват.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Radium226
    Ако дава 300лв. на месец за само за отоплителните уреди (въпросните конвектори) с климатиците тази сума ще се се намали на 75лв. за същата отдадена
    топлинна мощност. Чистата печалба от отоплителен месец е по 225лв/месечно
    Да му е честито!
    Даже си мисля че е множко 75 лева,по реално е да изразходват 55 лева.

10. Тук е от
    Jan 2008

Ами да ама аз не гледам перфектния случай.....ако климатика се пуска на понякога HighPower коеф. не е 5 а е малко над 4. ....зависи и как се използва въпросния климатик. Ако навън е студено имаш мощност за размразяване от която нищо не влиза в жилището. Характеристиката на климатика е дадена при външна темп. 6-7 градуса...а когато падне под нулата коеф. пада надолу. С колко пада зависи доста от размерите на въняното тяло...вида на фреона и т.н. за които реално няма какво да се коментира защото при Mitsubishi тези неща за добре взери из предвид...но все пак идеален случай няма. Затова го смятам коеф.4 а не 5 и нагоре. Каквото и да говорим това са едни чудесни битови уреди които според мен си залужават парите....има една приказка...Не сам толкова богат за да купувам евтини неща. Важното е човека да си зъздаде едни добри домаяни условия....а ако ще говорим за ефективност и ниска цена на kWh истината е в термопомпените системи на природен газ (метан). Те имат голяма ефективност дори при -20...по обчсними причини. Цената на KWh енергия е много ниска....също така затоплят и охлаждат въдуха в къщата така и водата за битови нужди. Там проблема е високата цена на покупката, но замества всички ел. уреди с изкл. на ел.крушка и тока за тв. и PC-то от което пишем във форума.
    Аз си купих климатик...а и къща нямам и не ми трябва толкова голчма мощност....а и да взема къща кога ли ще имам газификация там тъй като не смятам да е в града. Всички модели на MHI си заслужават. Служат вярно на собсвеника и създават комфорт и уют в дома.

П.П. Тази фонетика на Vista взе да ме дразни....на Linux и XP няма такива измислени букви. Sorry за правописа но само вечер сядам на вистата и не мога да свика а и не искам.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

от извесно време съм горд собственик на 3бр SRK 20 ZGX-S
    консумациятя на ток от 100квч/ден спадна на 47квч/ден така че аз съм доволен НО имам едно питане?
    И трите машини са еднакви, монтирани са в три почти еднакви стаи , единият източно,вторият южно а третият западно.И трите работят непрекъснато на 20*
    Прави ми впечатление ,че под южния има почти винаги вода ,а под другите два много по - рядко.На какво може да се дължи това и нормално ли е?

12. Member
    Тук е от
    Jun 2005

И трите работят непрекъснато на 20*
    Прави ми впечатление ,че под южния има почти винаги вода ,а под другите два много по - рядко.На какво може да се дължи това и нормално ли е?
    А да не би да е сложен на AUTO?

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

kaena къде точно е тази вода??? и 47 квт не са ли множко да не са 47вт???

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

водата е под външното тяло на земята , но ме очудва това че е само под единия.
    Да неби външното изложение , обветрянето или нещо по монтажа да оказват влиание?

веншилатора е на AUTO и на трите климатика /някъде във форума пишеше , че така е най-икономично/

47 kwh/24h няма грешка но работят и други консуматори

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Климатични условия, кво да ги правиш

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

веншилатора е на AUTO и на трите климатика /някъде във форума пишеше , че така е най-икономично/
    Не вентилатора, режима на работа?

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

Резимът на работа е "Heat"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 231 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе