Аз повече не бих си купил Митсубиши по добре погледни Тошиба.
Ако имаш доста топлозагуби можеш спокойно да взимаш Митсубиши но ако си изолиран добре това е последня ти избор.
Аз повече не бих си купил Митсубиши по добре погледни Тошиба.
Ако имаш доста топлозагуби можеш спокойно да взимаш Митсубиши но ако си изолиран добре това е последня ти избор.
Аз пък бих си купувал само Митсубиши. Тази марка е сред водещите на пазара в световен мащаб. Все едно да кажеш "Аз повече няма да си купя БМВ". Ами каквото и друго да си купиш, няма да е с нещо кой знае какво по-хубаво.
Когато си ползвал и други марки можеш да говориш така.
И да не бъда голословен неможе климатик от този ранг да замръзва още първия ден като паднат под 0 градусите а в същото време да размразява като луд през 50 мин.Инверторната им технология граничи с ON OFF климите когато едно помещение има малко загуби.
Нали не говориш за всички Митсубишита? Аз имам МЕ и определено не замръзва никога. Е, поне до -15 имам наблюдение- толкова достигна при нас тази зима. Преди на негово място имаше Панасоник. Така, че мога да сравня.
Говоря за митсубиши хеви.
Кой модел ти беше панасоника?
CS-E 12DKEW/CU12
Нима смятате, че с Митсубиши човек може да си чупи главата? Ами тогава просто с всички други ще е така. Моля ви се ориентирайте се!
Живеем в различни помещения и имаме различен критерий за това има и различни фирми.
На мен просто начина на работа не ме харесва на митсубиши и никой не мойе да ме накара да мисля обратното.
Не може климатик от този клас да скърца пука замръзва и да работи като ON OFF машина това е абсурдно.
Аз съм фен на Митсубиши, това не крия. Предпочитам МЕ, но това е дрга тема. Сега, Чачото, най- добре си виж разхода-ако е нисък, около 35-40 лв месечно, то тогава какво ти пука дали е он-оф. А това ,че пукал ,скърцал е трещял малко не го вярвам. Не съм наблюдавал ZGX-S климатик, но си мисля, че е добра машина. И в тоя форум доста хора го потвърждават.
Искам да попитам вярно ли че SRK 20 ZG-S се равнява на 7-ца и за 31 куб м. ми трябва SRK 25 ZG-S = 9-ка,а за по голямото помещение което е 46 куб м. ми трябва SRK 35 ZG-S=12-ка?Защото ми го казаха тук в един магазин и си мисля,че ме вземат за рибка(като не съм чак толкова навътре в нещата)!
Направо си на въдицата. Че 20 = 7, 25 = 9 и 35 = 12 спор няма (интересна математика ще знаеш). Обаче също така спор няма, че за 31 м3 ти е достатъчна 20-цата, а за 46 м3 ти е достатъчна 25-цата.
Взимай по-малките климатици! Земята се затопля.... и слушай deian! Голям спец е станал! Да те питам аз deian-е къде беше миналата година, що не ме "светна" тогава...
Аз ползвам 20-ка но ZGX-S за 48 куб. и няма грам проблем с отоплението и при -15 градуса
Даже ми идва голям тръгва и спира често.
Мерси много!А само да попитам какво става ако сложиш по-голям климатик от нужното,примерно сметката за тока ще се увеличи или обратното?Първоначално публикувано от deian
Точно с тези модели нищо няма да е по-различно, просто ще дадеш повече пари в началото излишно. Ако сложиш по-голям, ще работи пак на необходимата мощност като малкия, но пък никога няма да му използваш по-високата мощност.
Помещенията са ти малки, особено едното, очаквай чести включвания и изключвания с тези модели.