Нямаш представа колко сложен въпрос задаваш.Аз се чудя от 5 месеца какво да избера за една сатя.Но напоследък клоня към LDC-то.Бих те посъветвал за него.
Нямаш представа колко сложен въпрос задаваш.Аз се чудя от 5 месеца какво да избера за една сатя.Но напоследък клоня към LDC-то.Бих те посъветвал за него.
Е, не си сам в бедата!
Ще те объркам ли повече, ако ти кажа, че ми се оплакаха от Fujitsu и то хора, които са си купили такъв климатик. Не разбрах какъв е точно проблема! Нещо филтрите бързо се задръствали искали голяма поддръжка! Много се изненадах! Тамън отивах да си го купя! И оттам почна голямото чудене!
Естествено, че искат.Нормалните филтри се чистят на 2 седмици.Това не е голям проблем.Миеш си плазмената касета и готово.
За 5 месеца съм ги мил само 1 и то нямаше много прах по тях. Но пък в стаята не се пуши. Ако се пуши се замърсяват изключително бързо.
Проблема е най-малко в климатика!Първоначално публикувано от Michelle
Благодаря на всички. Последно се спрях на два броя FA35VA-вече са монтирани. Засега работят много тихо, но и времето не е студено.
Здравейте,
трябва ми съвет,
от няколко дни разглеждам форума а трябва вече да преценя за това ще питам направо.
Трябва ми климатик или 2 за допълнително отопление (има локално парно с което се подържа към 15,
ако не е вкл. няколко дни температурата най-много пада до 10) на помещение 60кв.м доста отворено
(така де няма врати има няколко колони). Почти цял етаж от къща, има прозорци на изток и запад (с външна изолация)
и стена на юг. От север има отопляемо помещение, долния етаж също се отоплява отгоре е покрива( също изолиран).
Едната част се използва за спалня. Няма точен бюджет защото както каза един ваш съфорумец не си купувам климатик
всеки ден и бих дала по-висока цена ако си заслужава....
ами аз май някъде писах вече....Мицутат не са чак толкова тихи както ги хвалят...Първоначално публикувано от viperche
Престани да флуудваш форума! Какво общо има писаното от теб с въпроса на човека?Първоначално публикувано от Climatronic
viperche, минимум - 1 бр. Mitsubishi SRK 71 ZE-S Hi-Tech Super Inverter DC VPAM или Mitsubishi - SRK 71 HE-S Обикновен ; най-добре 2 бр. х Mitsubishi - SRK 50 ZG-S Inverter DC-V PAM или 2 бр. х Mitsubishi - SRK 50 HE-S Обикновен, или 2 бр. х Mitsubishi SRK 50 ZGX-S Hi-Tech/Hi COP Hyper Inverter DC VPAM. Също има вариант с касети, ако имаш окачен таван...
Дала съм ти варианти само за Mitsubishi Heavy, защото си пуснал запитване в тази тема за Mitsubishi, ако се интересуваш от друга марка - казвай!
принципно не съм много запозната с другите марки просто ми препоръчаха тази, ако има друго оптимално решение ...
предстои ми покупа на климатици.Целта е да намаля сметките за ток.Живея в къща и досега се отоплявах с конвектори на ADAX. Стените са плътна тухла 25см + вътрешна изолация 2см EPS +външна изолация 8см EPS Neopor +окачен таван от гипс-картон на 25см под плочата с 10см вата.Дограмата е 5-камерна с КА-стъкло и Аргон
1.15м2 - 41,25м3 детска
2.15м2 - 41,25м3 спалня
3.13,5м2 - 40,5м3 всекидневна
За сега се ориентирам към Mitsubishi Heavy с max COP
Ще съм благодарен за мнения,предложения и препоръки от Разбирачи!
Е сега очаквам да се включи и Konan Varvarina и ще стане интересно
Извинявам се за оффтопика
kaena, 3 броя хиперинвертори от ZGX-S серията са за теб
С тази кубатура и изолация бих взел SRK20ZGX-S и за 3-те. Но нека и друг каже за размера.