Той и dodo казва за 20zm-s, че няма паразитни шумове. За този при мене 25zm-s, когато работи в установен режим, ДА тих е, забележки от към шум нямам. При тръгване не знам защо леко се увлича в развъртането на турбината и това припукване особено като изключи. Явно монтажа ми е претупан.
Този пост е редактиран от rosswen; 04-10-18 в 12:24.
Има и едни с 0,1 кВ., там грешка няма, ама все по трудно се намират.
Е, той само един - Sanyo, но отдавна не се произвежда, май от 2008г. Та само поизхвърлени бройки се намират тук-там.
Към ползващите MHI ZSX-S Diamond . Смятам да взема 35-ца за 28 кв.м. стая. Как работи климатика при он-офф ? Вдига ли клапите и шумно ли го прави ? Общо взето смятам , че е качествен , но има ли някои забележки и експлоатационни тънкости за които да знам?
Поразровете се малко по-назад из тази тема. Снимал съм клип как се местят клапите. Тихи са, он/офф е трудно забележим. Няма форсаж на турбината, всичко е плавно. Пукане на пластмаса няма, ако има, то е епизодично и много тихо. При мен припуква, единствено след дефрост (не по време), но той така или иначе е рядкост. В това помещение, он/офф най-вероятно ще видите чак над +13гр. външна.
Този пост е редактиран от rosswen; 05-10-18 в 21:33.
А има ли пречки на модел проектиран за R410a да се зареди R32 фреон?
Направих файл с таблица в LibreOffice Calc и вкарах условията за дефрост от картинката, която си дал. Получава се същата графика, която е дадена в сервизните на хеви. До -15° дефростите са според разликата между температура на топлообменника и околната среда, а под -15° стават по време.
Тази зима ако стане по-студено от -15 ще видим кое е вярното.