Страница 139 от 231 ПърваПърва ... 89129137138139140141149189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,071 до 2,085 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Външна температура 2-3 градуса, 100% влажност (добра мъглица). Задание 24, толкова е и в помещението (гледам си мач по бельо). Вътрешното се е кротнало някъде между Lo и Ulo, външното също си крета тихичко. На комшията 50ZS-S също е тих, няма форсажи, задал му е 25. Между другото много приятни впечатления имам засега от тази машина, как да не бодна една 25-ца в детската...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mega и babati харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

Към 25ZS или 25ZSX си се насочил за детската?
    Колко квадрата е стаята?

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    Към 25ZS или 25ZSX си се насочил за детската?
    Колко квадрата е стаята?
    Към ZS-S съм се насочил. Стаята е около 14м2, но вратата ще седи отворена към коридора. Плюс това помещението под стаята не се отоплява, а и зимите тук са си изпитание за климите (тази влажност, която споменах, често присъства и при -10). Гледам минимумите с 20-ката са идентични, в дебитите и шума почти няма разлика, така че не ми пречи да дам едни 100-тина лв. отгоре за 25-цата.

5. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

За 14кв повече от 20 аз лично не бих взел.
    Aleksandars одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Не е сигурно за 20, 25 zs-s дали външното ще е тихо. Едноредов топлообменник ....и външният вентилатор може да включва на макс под +5° . Според мене изчакай малко.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Не е сигурно за 20, 25 zs-s дали външното ще е тихо. Едноредов топлообменник ....и външният вентилатор може да включва на макс под +5° . Според мене изчакай малко.
    Хевитата тук не са много популярни. Даже и въпросната 50-ка е по моя препоръка, иначе надали щеше да вземе нещо от тая марка. За съжаление не познавам ползватели на 20 и 25 ZS-S, но тук във форума гледам не малко хора си боднаха такива, така че да не се ослушват, а да споделят .

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

За феновете на марката:

Но няма да казвам къде е, защото се приема за реклама и се трие.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    rosswen одобрява това.

10. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

За феновете на марката:

Но няма да казвам къде е, защото се приема за реклама и се трие.
    Всеки, който е посещавал сайтовете на Техно-тата ще се сети къде е.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Milanov, не те е срам! Някой наши ли се с безплатния монтаж?

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Виж сега. Никого не карам да се фРъля на картинката горе. Може 35ZS-S да се купи и монтира от Кондекс и ще стъпи на 1640+240=1880.лв. Всеки си има глава и решава. С тези картинки на прИмоции се дава някаква информация. Дали е реална, дали си струва всеки си проверява и решава от гледната точка на неговата си камбанария...
    П.П.
    Минал съм по скъпият път на климатик+монтаж (25ZM-S) и сега се чудя кога ли ще се надишам с фреон, щото тръбите минават през стена без изолация и се дърлят в бетона и арматурата...Така, че....

- - - - - - - - - -

А вече и да иска някой да се "нашие", няма да може. Кой се "нашил", "нашил".

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Днес МХИ-то направи първия си дефрост. Външна около 0-та, валеше мокър сняг. Бях го оставил да нощува на 22 и ауто вентилатор. Преди да влезе в дефрост по питата нямаше скреж и по време на самия дефрост не видях да тече вода. Преди дефроста постоянно влизаше он/офф за по няколко минутки, което ме води на мисълта, че направи размразяването по условието за честото изключване на компресора и външна температура под 3 градуса. Щом снощи при задание 24 влизаше през 20-30 мин. в офф (външна около 2-3 гр. с висока влажност), значи загубите са доста малки. Изпуфтя си мъжката при стартирането на процеса, като се чуваше типичното "кипене" от вътрешното тяло. Целият процес, от спиране до започване на работа, отне около 5 мин.
    Мисля от тук нататък, когато не сме вкъщи и за през нощта, да си го оставям поне на 23, за да няма толкова чести изключвания, пък като застудее може да му сваля още 1 градус.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Вдигнал си е минимума, за това е подкарал on-off. Преди в по-топлото нали казваше, че не изключва.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Вдигнал си е минимума, за това е подкарал on-off. Преди в по-топлото нали казваше, че не изключва.
    Да, под +4 го вдига, затова преди на задание 24 не влизаше в офф. На 22 влизаше, но доста по-рядко, отколкото сега. Като гледам по сервизно между +4 и -4 вдига минималните обороти на компресора с 3-5 об/с, колко вата отгоре да са това? Държа да отбележа, бях отпуска цялата седмица и се поддържаше по-висока температура целодневно, та явно добре съм затоплил стените. В момента външната е 3гр. и още не е влизал в офф, при задание 24.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

За големи стаи трябва повече време за да качи граду два отгоре. При темперирана стая не си дават много зор. Поне така съм забелязал при моите.
    rosswen одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Проблемът е, че с тази изолация и тези температури и цяла нощ да е изключен сигурно на сутринта ще е най-малко 21 гр. Съвсем логично ми се струва от 24-25 като му задам 22 да се сцепи от он/офф. Дори и за кратката си работа, да речем и 800-900 вата да му е минималното топлоотдаване, в комбинация с големия си дебит, дори и на low да успява да загрее помещението повече от необходимото и да влиза пак в офф.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе