Този пост е редактиран от bopkata; 08-10-20 в 02:44.
Здравейте, как ставаше онзи номер с промяната на температурата с 2 гр., когато се натисне и задържи пуск бутона? За 20 или 30 секунди беше?
Mig82 беше дал как става:
1. Както си върви климатика натискаш големия светещ бутон на вътрешното тяло с палец и задържаш.
2. Климатика се изключва, но да не ти пука продължаваш да държиш за 30секунди докато не чуеш биииип.
3. Пускаш го от ДУ и вече не ти гони +2° от заданието.
20С стават 18; 21->19;…….
За отказ повтаряш нещата само че трябва да чуеш бип бип бип след 30те секунди.
Има описанието на стр.46 от техн.ръководтсвото за ZS серията в точка Countermeasure for excessive temperature rise. Има го и за двата модела ZS и ZSX.
Та ако някой иска може да го пробва и да даде отзиви как се държат моделите и какви са консумациите, както и да ли има промяна в дефростите. В този случай предполагам и Silent режима ще е с по-значимо влияние.
Благодаря, Емо! Преди седмица видях, че са изкарали подови, с външни от ZS серията, само 50-ката е със ZSX. Което е малко разочароващо, следват стъпките на Тошиба. Предната серия бяха само в комбинация с външно тела от високия клас. Дано поне и ценово да се отрази.
П.п. Между другото от Кондекс още пролетта някъде ми бяха споменали, че 20-35 ще са с външни ZS и информацията излезе вярна.
<a href="https://*********/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-dxk12z6-w-dxc12z6-w-12000-btu-klas-a.html" target="_blank" rel="nofollow">
Mitsubishi Heavy DXK12Z6-W/DXC12Z6-W, 12000
1360 лв
Здравейте, купих този климатик, през вечерта не мога да спя! има само 3 степен на вентилатора High-Medium-Low и Ауто.
дори при LOW не ми е комфортно ( имам и Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA 1300 лв като го слагам на най ниска степен дори не се усеща да работи) . Как да намаля още скоростта на вентилатора ? не съм за високите градуси даже оставям на 18 гр. как мога да настроя на Ultra Low софтуерно.
има ли някакви скрити опции
Този пост е редактиран от Devcrybg; 27-11-20 в 15:45.
Пробвай турбина на АУТО.Или свикваш или сменяш.И защо смени марката.
Това е по известния в БГ ZSP
Не мисля, че нещо може да се направи. Вътрешното тяло е доволно малко, при 330м3/ч (Lo) e 28dB(A).
По-читавите климатици при такъв дебит са от порядъка на 19-23dB(A), но и с по големи вътрешни тела.
ЛМЦА-то която не се слави с тишина при 330м3/ч (Quiet) е 22dB(A)
Този пост е редактиран от bobivg; 27-11-20 в 20:19.
Този пост е редактиран от Devcrybg; 28-11-20 в 20:55.
Като сравняваш шума го сравнявай с дебита, както ти дадох пример.
Ако му сложат 150м3/ч ще е тих ама няма да стопли нищо, затова няма по-ниска степен.
Иначе при някои марки правят точно тоя номер за да клъвне някой на брошурката. Гледаш ниски децибели взимаш го ама се оказва, че почти никога не може да го ползваш на толкова ниска скорост.
Е то аз все такива тихи купувам, но от торбата с п****** друго вадя.