Страница 73 от 231 ПърваПърва ... 2363717273747583123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 3464
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Re:Климатици Mitsubishi Heavy

justify, в София климатът е далеч от средиземноморския, ама с това глобално затопляне май скоро ще садим портокалови и маслинени дръвчета по улиците вместо кестени
    А иначе, ако сравняваме, предвид спецификите ми от предишния пост, кой да взема:
    1. Дайкин FTYN35GX 1150 лв
    2. Митцубиши Хеви SRK28HG 1194 лв
    3. Митцубиши Илектрик MSC GA35 1191 лв

То толкова е бюджета....

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Слагай Дайкинчето.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Или ASY 12 USB на Fujitsu

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

дайкина е най-тих.Аз бих сложил дайкин. За другите два мой познат собственик н а климатичн афирма в СФ ми каза, че Мицубиши хеви- на някой от тях през зимата перката н авуншното тяло като се заскрежи и им алед опира в леда и понякога рядко , но се чупи.От мицубиши илектрик има м само добро впечатления, но са с инверторния МСЗ 50ВА.Тогава ми каза ако избирам между двете марки мицубиши да вземам илектрик.

6. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от justify
    .Може да вземеш и дайкин FTYN 35 GX, той ще върши същата работа като мицубишито.Да не ревнеш обаче, като го пуснеш зимата при външни температури 0 градуса -5 или -10, че сме те препоръчали малък климатик ТИ сам казваш, че за тогава имаш парно.
    Пълни глупости... този Дайкин ти гарантирам че до -10 градуса ще те топли перфектно,за -15 не съм сигурен но е възможно и да се справи- според зависи от много неща...Аз ти го препоръчвам ...

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

rkk остава да подкрепиш твоята препоръка че FTYN 35GX отоплява помещението на roshav ohluv от 78 куб.метра(около 28-29кв.м.) и със съответната банкова гаранция в размер на цената и монтажа на климатика, та когато зимата дайкина се издъни на -10 градуса да може човека да си прибере парите обратно.Може б и щях да се съглася с теб ако помещението беше около 15 кв.м. за теорията ти при -10 градуса.А за това кой говори пълни глупости се вижда зимата или roshav ohluv ще види и си спомни ако си вземе FTYN35GX и пробва да отоплява това помещение(28-29кв.м.) с него на -10градуса.Сигурен съм че няма да поддържа 22-23 градуса в това помещение дори при -5 градуса външна температура.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Дори така да е, на мен не ми трябва да се отоплявам при -15 защото имам парно (освен ако Украинците пак не заформят някоя криза, ама тогава и ток няма да имаме ) .
    Обаче мен друго взе да ме притеснява. Мислите ли, че он-оф климатик няма да ми създава неудобства от сорта, че ще духа повече (не така плавно като инвертора), ще се спира/пуска по-често и по-шумно или друго (може би не давам добри примери, но никога не съм имал климатик, нито обикновен, нито инверторен)? Ако има нещо такова, добра идея ли би било да дам заделените около 1100-1200 лв за инверторен на друга фирма, примерно Осака, Панасоник, или да държа на Дайкина?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Най-евтиният инвертор 12-ка, който си струва, е ASYA12LGC на Fujitsu - 1295 лв. Ако ти е много, слагай конвенционален, но марков.

11. Тук е от
    Oct 2009

МЕ нямат он/оф ки вече. излезна новата серия стандарт инвертор..GE мн.добра клима са като данни и работа....сега чакаме наследника на FA/FD/??? .on/of на МЕ не бяха добре на отопление ...макар че на дефростта им е на висота...никакви висулки..... като изработка,пласмаси,тишина,надеждност,всичко е екстра,за охлаждане и до -10 отопление е добре..

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Те с този си висок минимум пак са като он/оф почти.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ех, ех , изказваници! Като он-оф били. Да, ама не. Работи перфектно, незабелижимо. Изключва с една идея по-често от друг качествен инвертор, Фуджицу LC или LD да речем, но само при температури над 5 градуса навън и в никакъв случай не се държи като конвенционален. А и какво ако е като он-оф като гори 30-40 лева на месец? Инверторът не се изчерпва само с едно качество. Ако темп. е близо до нулата изобщо не изключва, поне така е FD35. Не говорете щуротии!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

nako-bako Когато имаш добра изолация и дограма тогава говори.Естествено че ако имаш загуби равни на отдаването ще си работи като инвертер.При мен и на -10 пак работиха он/оф ако искаш вярвай.Сега са монтирани в помещения които нямат изолация и работят коренно различно.

16. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Някой си беше монтирал климатици, с пресметнато 100-120Вт на кубик.. Май наистина идват множко. nako-bako, стига писа тук и там! влез в темата "МЕ срещу МХИ" и се "сбори" с оня дето продава МХИ!

17. Member
    Тук е от
    Oct 2008

И там писах, Очо, ама струва ми се, че някои хора просто не схващат.

Иначе какво да ви кажа... ако изолацията е толкова перфектна, че не пуска нищо навън, то и 7-ца в петдесет квадрата ще изключва. Но, но, но аз се съмнявам, че има такава. Нашето FD35 е монтирано в доста голамо помещение, което вече има изолация-5 см стиропор, както и средна по качество петкамерна дограма. Сиреч съвсем нормални условия, нищо специално. Поставял съм за цел да го наблюдавам точно за изключването му и даже май беше след един разговор с Очо. Как да ви кажа- при температури около 0 гр. /-2: + 2/ машинката бачка без да гасне и точка. Ако темп. отива към 5-6 гр. и нагоре започва да изключва, но струва ми се такова поведение има и при 12 LDC /такова съм наблюдавал/, е може би малко по- често изключва. Изключва, но температурата в помещението е постоянна и е точно такава, каквато му е зададена и то във всички точки на стаята. Изключването му не е съпроводено с характерното иначе за други марки и модели /12LCC, LDC например/ неприятно щумолене на развълнуван фреон!!!! Ще завърша с това, че серията е малко скъпа, но си заслужава парите до стотинка.

18. Тук е от
    Dec 2009

zdraveite ,6te me izvenite 4e ne e na kiriliza .iskam da popitam za6to moiat klimatik mizubi6i srk 20 zix-s kogato e pod 5 gradysa van6noto tialo nikoga perkata ne zabavia oborotite ,a elektromera se varti po bavno ot kolkoto kato e pri plus 5 gradysa . napravo sam v nedoymenie. blagodaria predvaritelno

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе