Много благодаря blue1 изтеглих инструкцията . Сега ще се опитвам да наглася нещата . Ако имам ядове пак ще питам
Много благодаря blue1 изтеглих инструкцията . Сега ще се опитвам да наглася нещата . Ако имам ядове пак ще питам
Искам и аз да питам. За Южна стая от 26 кв.м., без външни стени (освен прозорците), изолация, дограма, като цяло много топла сграда FD25 или 35 ме урежда? За топленето предполагам, че 25 ще е достатъчно, има и подово, което може да помага а и духалка ако трябва, но за охлаждането? През лятото е много горещо?
Здравейте форумци,
Изправен съм пред адско затруднение! Дошъл е момента да в който трябва да помисля за отопление и охлаждане на новият ни дом.
Моля за съвет на каква машина трябва да се спра като помещението е 36кв./м., запад с френски прозорец с ширина 4,5м., изолация и PVC дограма.
Надявам се за съвет от изпитали на гърба си техниката на Mitsubishi.
Има ли някой мнение за следните модели на Mitsubishi:
MSZ-GB50VA принадлежащ модел на Mitsubishi Electric и SRK50ZGS модел на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES. ???
МОЛЯ,
ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!
Трябва да дам отговор до утре сутрин 04-07-08г. т.е.
Помещението което трябва да климатизирам е 33кв./м. ново строителство, западно изложение, мансардно с прилежащите изолации и PVC дограма. Машината ще се използва основно за отопление.
Дилемата е следната:
Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA(S) с номинал при отопление 4,0кW и COP 4,61, изключително нов модел с много хвалби и
Mitsubishi Electric MSZ-GB50VA с номинал при отопление 5,8кW и COP 3,41.
Това са двете мащини на които съм се спрял. Чувам много различни мнения от лаици и специалисти и мненията са коренно различни.
Затова моля за помощ от хора чели и изпитали, драги форумци.
P.S. Помещението досега т.е. зима '07/'08 изкарахме с Fuji RSA12LCC, но сме доста недоволни, често обезкрежава работи почти на максимални обороти и т.н. , май беше на ръба.
Имам наблюдения върху работата и на двата модела. Машините на Mitsubishi electric са надежни и в електрониката и в хладилната част. По мои наблюдения се купуват предимно от хора с големи претенций относно комфорт (манияци).
Има една особенност в тяхната работа която съм забелязал сравнено с другите марки. Тъй като се стремят да ги направят почти перфектни, не се чува изпарението на фреона, също когато охлажда никога не може да усетиш леден студ. Това от една страна е добре но от друга климатика някак си се държи като "спънат" (по-слаб като работа). Най вероятно от двата заглушителя по линията на фреона. И други марки имат заглушители но само при Mitsubishi electric съм наблюдавал този начин на работа.
Предния ти климатик е бил малък за помещението и за това не ти е вършил работа, ако е предимно за отопление, при тези пари които си готов да отделиш, по-добре пак да се върнеш към марките на Fujitsu и да не е по-малък от 18-ка.
Аз сега се опитвам да некоментирам Fuji-то, а ??? ми беше отностно Mitsubishi-то.Първоначално публикувано от valen1
Ако не е станало ясно мога пак да поясня.
Благодаря все пак на всички изказали мнение!
Е ти какво искаш? 33квадрата да топлиш с 12-ка? е ти луд ли си кво? Опищял си три теми с глупости.... чети кво ти пишат хората. Вижда се, че или нямаш пари или си стиснат... първото не е порок, ако обаче си и "Интелигентно Прост" става нетърпимо. Трябват ти или две 9-и(можеш да вземеш и 28-ци) или 18-ка или 50-ца. Достатъчно е дъвкано кое означение какво означава.Първоначално публикувано от kall
Казваш, че търсиш помощ, ами тогава бъди готов да четеш, това, което ти се пише... никой в този форум няма да ти каже това, което очакваш да чуеш, а това което според него е правилно и достатъчно добро като решение на твоя проблем.
Не ми е приятно да пиша по такива поводи, ама тук почва да става говорилня...
Здравейте,
Ще вземам тия дни климатици за нов апартамент. Стаите са две - една 13кв. и една 23кв. Изолацията е добра. За сега съм се насочил към Mitsubishi Electric FD25VA и Мitsubishi Electric FD35VA.
аресва ми това, че са тихи, комфортни и с много добър КОП. Не обичам нито прекалено топло нито прекалено студено, така че за мен не е проблем ако са леко спънати в полза на комфорта. Решил съм да ги вземам от Кломаком.
Та някакви коментари/съвети/алтернативи за модела и фирмата, от която ще ги вземам?
Че,те Климаком са им вносителите,ама искай добри монтажници,защото добрите им в момента са по черноморието.Все пак даваш доста пари,нали!
Имам впечетления от Климаком,с тях работя от 2 години....не мога да кажа нищо лошо (специално за офис Варна).Гръмна едно FA25 от токов удар-изгорял предпазител.Климатика беше демонтиран ,проверен в сервиза и монтиран отново.Всичко както си му е реда.Климаком изискват от монтажниците си задължително продухване и вакуумиране.Това дали те го изпълняват е вече до монтажника.....но фирмата си е печена!
Здравейте,
Новак съм в тази област и искам да попитам вас знаещите дали е добре да се инсталират Мицубиши MSZ-ZXV 22T + MSZ- ZXV 28T в голям хол с трапезария 42 кв.м. при 2,50 м височина във вътрешен апартамент със западно изложение и вътрешна топлоизолация от Depron 6 мм. с добра 5 камерна дограма.
Предварително благодаря!
От чисто любопитство бих искал да попитам защо на Мицубиши често слагат антивибрационни тампони от тези с прекъснат болт? И то най-вече на нови климатици. Виждал съм в София около десетина такива климатика, повечето в центъра, някои поставени от Климаком, ако не се лъжа. Всъщност не е само любопитство, интересно ми е дали има някаква по-съществена причина.
аз мисля че всеки по читав монтаж трябва да включва и тия тампони щото като се обледи зимата тавата почва да пробучава без тях