Страница 46 от 231 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици MITSUBISHI

Нека професионалистите дадат съвет какво се прави в такъв случай? Явно всички МХИ-та са с кофти отводняване. Разширяване на отворите ще реши ли проблема?

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

И моя Генерал 12LGC е така. Постоянно му висят на дупката висулки, но като тръгне на дефрост падат доло. Натрупала се е купчинка в градината такива висулки с топка на края Митсубишитата ги мислех за по-квалитетна марка от Фужитсу, а едно елементарно отводняване да не могат да измислят като хората

lkma нормално е, и моя започва да бучи след като натрупа скреж и до момента в който реши че е време за размръзяване. Заскрежаването пречи на топлообмена и компресора вижда зор мисля.

4. Тук е от
    Sep 2008

Истина е,че МХИ не са домислили отводняването...И не мога да си обясня защо?Трябва да се пише директно до някой инженер от компанията.Иначе са много яки машини,но когато се натрупа лед наистина започват да се чуват и вътре в помещението.Имам 4ри МХИ-та: 2 20ки ZG-S,50 ZG-S и 63 ZE-S1,ZG-S серията работи адекватно,но трупа лед при -10 и надолу,докато ZE-S1 е бетон,държи се доста по-добре от другите,явно дефроста му е по-добър.Но веднага се сещам ,че със ZGX-S серията не би трябвало да имат големи различия.Интересно?Ще постна снимки на тавата на 63ката.
    Цитат Първоначално публикувано от lkma
    Ох ужас какво му става на този климатик тази вечер още повече бучи/все едно ще се падне при нас в стаята.Щом съседа от втория етаж,но отдругата страна дойде преди малко да пита какво става. В момента малко е по утихнал, но утре е не работен ден и ако продължава така май че ще бъдем на студено. Намалили сме температурата на 18 гр./досега беше на 20 гр/ и слухтим като ......, вярно че е в гаранция ама точно сега ли, когато има толкова почивни дни.
    lkma,правилно ли е оразмерен климатикът?

5. Тук е от
    Nov 2008

Не мога и снимки да сложа на климатика, нещо и GSM не прави хубави снимки.Абе всичко се поврежда
    Стаята е 4/4,20/2,70 размери, а климатика е SRK35ZG-S и мисля, че за тази стая е нормално, поне и от магазина от който го купихме,така ни казаха/вярно е че сме на първия етаж външен апартамент, но имаме изолация и пл.дограма.
    През нощта в 2,00 часа направо изключихме климатика не се стоеше в стаята вече, а и входа ще ни изгонят вече.
    Днес към 10,00 часа го включихме бучеше, но не е така както през нощта, а и не е така тихо, за да се чува толкова.След това когата започна да се размразява ние с сешоар малко помогнахме от дупките да изтече вода и сега е по добре, пък ще видим през нощта. Може и друг проблем да има, но техници чак в понеделник първия работен ден, а дотогава трябва да се справяме някак си.

6. Тук е от
    Jan 2008

Трябва да отворим нова тема - "Ледът и Мицубиши" .............. и да видим как ще се развие симбиозата между тях........... Ikma, ако имате достъп до климатика, най-добре според мен е да го изключите и да го заливате с гореща вода / пластмасови шишета с малки дупки на капачките / докато му се разтопи леда. След като поизсъхне от водата го включете и ..........успех, така поне ще спечелите някой ден докато дойдат техниците, не че има полза от тях, ама както и да е........... Сега взех 1 нивелир / но не "Topmaster" за 3,50 лв. с какъвто бяха монтажниците / и установих, че имам около 9-10 мм денивелация в посока към компресора. А аз се чудех, защо ли там трупа най-много лед ???

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

При Mitsubishi electric отворът за отводняването на външното тяло е по-голям от на Mitsubishi heavy, така че не при всички климатици носещи това име е така.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мисля че проблема е по скоро непрактичния профил на дъното на тавата при МХИ ,Фуджитсу има същия диаметър дупка и то само една но много трудно замръзва ,има добър наклон към нея ..
    Саньото има 3 дупки в 2та края и средата ще го видим дали ще обледява тия дни тук е доста сух въздуха лед или скреж не виждам изобщо по климатиците си

10. KFC
    KFC е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Здравейте! Изкам да попитам каква е системата за размразяване при MITSUBISHI MSZ-ZXV28T . Наблюдавам при -3 градоса на вънка машината правиви такова размразяване, но на външното тяло няма и следа от скреж. Много ми се струва странно.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Честита Нова и благополучна 2009г. на всички модератори , форумци и гости на Setcom . И аз като всички нови собственици на климатик си имам моите '' глупави'' въпроси .
    1. При мене на моето Mitsubushi MSZ-RXV-28T от няколко дена се чува шумове от вътрешното тяло ( фучене и издишване , )Не ,че ми пречи или дразни просто съм любопитен .
    Това се получава когато климатика достигне зададената температура ( 23 гр. ) при външна вечерно време ( -3 ; -5 ) . Тогава климатика обръща хоризонталната клапа нагоре и спира вентилатора . Външното тяло си работи нормално , ниски обороти на вентилатора , компресора едвам се чува . Та , на това ли се казва размразяване ??? Защото поне засега няма какво да размрази ( питата е суха и няма лед , дори и по тавата ) .
    2. На дистанционото имам бутон , който според превода е за самопочистване . Тази функция за какво е , и кога се използва ? ( при отопление или охлаждне ) не съм го пробвал .
    3. И още един бутон за обезвлажняване . И този режим кога се използва ( при отопление или охлаждане ) вчера времето при нас в П-в беше топло и я пробвах и резултата е : ( външното тяло спря , а вътрешното започна да работи като вентилатор . Дали имаше промяна на влажноста в помещението не мога да кажа понеже нямам влагомер .
    4. Някой има ли си представа , окото което имам (подвижния термометар ) дали наистина автоматично мести клапите и насочва струята към местата с по- ниска температура в помещението . Защото при мене този ефект го няма , а уж всичко ми е на автоматично и би следвало да го прави .
    Това са ми за сега питанията към вас . Надявам се , че все някой ще ме просветли .
    Благодаря предварително

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Честита нова година, много здраве и щастие на всички,

относно размразяването без наличие на скреж и лед - наблюдава се когато въздъхът е сух и температурата на топлообменника се е понижила до определена сепен, климатикът се включва да размразява тъй като няма датчик за скреж и лед а само за температура, но процесът приключва доста бързо (а ако има скреж и лед по-бавно докато не се разтопи всичко и съответно датчиците не отчетат определената температура)
    Относно функцията самопочистване как точно е на английски? Защото има няколко вида. Най-често изсушаване на вътршния топлообменник след режим охлаждане за да се предотврати развитието на гъби и плесени - това през зимата е безмислено.
    Относно изсушаването на въздуха - по-скоро режим за лятото при голяма влажност, леко понижава температурата (това е лек режим на охлаждане) Може да се използва и зимата при повечко влага но ще охладни помещението,

а относно "очето" не съм ползвал такъв климатик трябва да се почете повечко упътването, от една от рекламите на MITSUBISHI май останах с впечатлението, че идеята е да насочи струята към човека в стаята като по този начин усещането за комфорт се постига даже и останалата част от помещението да не със зададената температура и като резултат- спестяване на енергия

13. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Би трябвало да е точно обратното - окото при Мицубиши следи струята да не е директно върху човека - знаеш ли какво става през лятото ,ако ти духа постоянно върху главата? - и я насочва в друга посока. При Дайкин това е сензор за наличие на хора в помещението: при липса на човек, превключва автоматично на икономичен режим, за да се пести енергия, ако предварително е зададен този режим, естествено. В първия случай целта е комфорт, при Дайкин - икономия. Но предполагам хората са измислили - или тепърва ще измислят - при по-новите модели и още функции за това око, най-малкото комбинация между двете описани екстри.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Според мен проблема на МХИ не е конструктивен а в нееднаквоста в елементите защото аз имам 3 машини едната е перфектна а другите две са зле отностно размразяването.Почват да размразяват доста по рано от колкото трябва и така количеството вода което трябва да се отдели е много малко.Ако имам как да се нагласи да почва да размразява по късно(по ниска температура) би трябвало всичко да е 6.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

saissais-при дайкин "окото"има и двете функции,не е само заради икономията
    chachoto-става с едно доп.съпротивление във веригата на датчика за дефрост.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

vanko68 а това съпротивление на платката ли се слага питам заради гаранцията.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

chachoto-става с едно доп.съпротивление във веригата на датчика за дефрост.
    Става при конвенционалните,при инверторите няколко пъти съм го правил и положението се е ос***ло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 231 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе