Нека професионалистите дадат съвет какво се прави в такъв случай? Явно всички МХИ-та са с кофти отводняване. Разширяване на отворите ще реши ли проблема?
Нека професионалистите дадат съвет какво се прави в такъв случай? Явно всички МХИ-та са с кофти отводняване. Разширяване на отворите ще реши ли проблема?
И моя Генерал 12LGC е така. Постоянно му висят на дупката висулки, но като тръгне на дефрост падат доло. Натрупала се е купчинка в градината такива висулки с топка на края Митсубишитата ги мислех за по-квалитетна марка от Фужитсу, а едно елементарно отводняване да не могат да измислят като хората
lkma нормално е, и моя започва да бучи след като натрупа скреж и до момента в който реши че е време за размръзяване. Заскрежаването пречи на топлообмена и компресора вижда зор мисля.
Истина е,че МХИ не са домислили отводняването...И не мога да си обясня защо?Трябва да се пише директно до някой инженер от компанията.Иначе са много яки машини,но когато се натрупа лед наистина започват да се чуват и вътре в помещението.Имам 4ри МХИ-та: 2 20ки ZG-S,50 ZG-S и 63 ZE-S1,ZG-S серията работи адекватно,но трупа лед при -10 и надолу,докато ZE-S1 е бетон,държи се доста по-добре от другите,явно дефроста му е по-добър.Но веднага се сещам ,че със ZGX-S серията не би трябвало да имат големи различия.Интересно?Ще постна снимки на тавата на 63ката.lkma,правилно ли е оразмерен климатикът?Първоначално публикувано от lkma
Не мога и снимки да сложа на климатика, нещо и GSM не прави хубави снимки.Абе всичко се поврежда
Стаята е 4/4,20/2,70 размери, а климатика е SRK35ZG-S и мисля, че за тази стая е нормално, поне и от магазина от който го купихме,така ни казаха/вярно е че сме на първия етаж външен апартамент, но имаме изолация и пл.дограма.
През нощта в 2,00 часа направо изключихме климатика не се стоеше в стаята вече, а и входа ще ни изгонят вече.
Днес към 10,00 часа го включихме бучеше, но не е така както през нощта, а и не е така тихо, за да се чува толкова.След това когата започна да се размразява ние с сешоар малко помогнахме от дупките да изтече вода и сега е по добре, пък ще видим през нощта. Може и друг проблем да има, но техници чак в понеделник първия работен ден, а дотогава трябва да се справяме някак си.
Трябва да отворим нова тема - "Ледът и Мицубиши" .............. и да видим как ще се развие симбиозата между тях........... Ikma, ако имате достъп до климатика, най-добре според мен е да го изключите и да го заливате с гореща вода / пластмасови шишета с малки дупки на капачките / докато му се разтопи леда. След като поизсъхне от водата го включете и ..........успех, така поне ще спечелите някой ден докато дойдат техниците, не че има полза от тях, ама както и да е........... Сега взех 1 нивелир / но не "Topmaster" за 3,50 лв. с какъвто бяха монтажниците / и установих, че имам около 9-10 мм денивелация в посока към компресора. А аз се чудех, защо ли там трупа най-много лед ???
При Mitsubishi electric отворът за отводняването на външното тяло е по-голям от на Mitsubishi heavy, така че не при всички климатици носещи това име е така.
мисля че проблема е по скоро непрактичния профил на дъното на тавата при МХИ ,Фуджитсу има същия диаметър дупка и то само една но много трудно замръзва ,има добър наклон към нея ..
Саньото има 3 дупки в 2та края и средата ще го видим дали ще обледява тия дни тук е доста сух въздуха лед или скреж не виждам изобщо по климатиците си
Здравейте! Изкам да попитам каква е системата за размразяване при MITSUBISHI MSZ-ZXV28T . Наблюдавам при -3 градоса на вънка машината правиви такова размразяване, но на външното тяло няма и следа от скреж. Много ми се струва странно.
Честита Нова и благополучна 2009г. на всички модератори , форумци и гости на Setcom . И аз като всички нови собственици на климатик си имам моите '' глупави'' въпроси .
1. При мене на моето Mitsubushi MSZ-RXV-28T от няколко дена се чува шумове от вътрешното тяло ( фучене и издишване , )Не ,че ми пречи или дразни просто съм любопитен .
Това се получава когато климатика достигне зададената температура ( 23 гр. ) при външна вечерно време ( -3 ; -5 ) . Тогава климатика обръща хоризонталната клапа нагоре и спира вентилатора . Външното тяло си работи нормално , ниски обороти на вентилатора , компресора едвам се чува . Та , на това ли се казва размразяване ??? Защото поне засега няма какво да размрази ( питата е суха и няма лед , дори и по тавата ) .
2. На дистанционото имам бутон , който според превода е за самопочистване . Тази функция за какво е , и кога се използва ? ( при отопление или охлаждне ) не съм го пробвал .
3. И още един бутон за обезвлажняване . И този режим кога се използва ( при отопление или охлаждане ) вчера времето при нас в П-в беше топло и я пробвах и резултата е : ( външното тяло спря , а вътрешното започна да работи като вентилатор . Дали имаше промяна на влажноста в помещението не мога да кажа понеже нямам влагомер .
4. Някой има ли си представа , окото което имам (подвижния термометар ) дали наистина автоматично мести клапите и насочва струята към местата с по- ниска температура в помещението . Защото при мене този ефект го няма , а уж всичко ми е на автоматично и би следвало да го прави .
Това са ми за сега питанията към вас . Надявам се , че все някой ще ме просветли .
Благодаря предварително
Честита нова година, много здраве и щастие на всички,
относно размразяването без наличие на скреж и лед - наблюдава се когато въздъхът е сух и температурата на топлообменника се е понижила до определена сепен, климатикът се включва да размразява тъй като няма датчик за скреж и лед а само за температура, но процесът приключва доста бързо (а ако има скреж и лед по-бавно докато не се разтопи всичко и съответно датчиците не отчетат определената температура)
Относно функцията самопочистване как точно е на английски? Защото има няколко вида. Най-често изсушаване на вътршния топлообменник след режим охлаждане за да се предотврати развитието на гъби и плесени - това през зимата е безмислено.
Относно изсушаването на въздуха - по-скоро режим за лятото при голяма влажност, леко понижава температурата (това е лек режим на охлаждане) Може да се използва и зимата при повечко влага но ще охладни помещението,
а относно "очето" не съм ползвал такъв климатик трябва да се почете повечко упътването, от една от рекламите на MITSUBISHI май останах с впечатлението, че идеята е да насочи струята към човека в стаята като по този начин усещането за комфорт се постига даже и останалата част от помещението да не със зададената температура и като резултат- спестяване на енергия
Би трябвало да е точно обратното - окото при Мицубиши следи струята да не е директно върху човека - знаеш ли какво става през лятото ,ако ти духа постоянно върху главата? - и я насочва в друга посока. При Дайкин това е сензор за наличие на хора в помещението: при липса на човек, превключва автоматично на икономичен режим, за да се пести енергия, ако предварително е зададен този режим, естествено. В първия случай целта е комфорт, при Дайкин - икономия. Но предполагам хората са измислили - или тепърва ще измислят - при по-новите модели и още функции за това око, най-малкото комбинация между двете описани екстри.
Според мен проблема на МХИ не е конструктивен а в нееднаквоста в елементите защото аз имам 3 машини едната е перфектна а другите две са зле отностно размразяването.Почват да размразяват доста по рано от колкото трябва и така количеството вода което трябва да се отдели е много малко.Ако имам как да се нагласи да почва да размразява по късно(по ниска температура) би трябвало всичко да е 6.
saissais-при дайкин "окото"има и двете функции,не е само заради икономията
chachoto-става с едно доп.съпротивление във веригата на датчика за дефрост.
vanko68 а това съпротивление на платката ли се слага питам заради гаранцията.
Става при конвенционалните,при инверторите няколко пъти съм го правил и положението се е ос***ло.chachoto-става с едно доп.съпротивление във веригата на датчика за дефрост.