Страница 55 от 231 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Климатици MITSUBISHI

Да идва по бързо лятото и да ги пускам на охлаждане , че сега все едно съм в змиярник съссс... мъсссс нетърпимо е.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

chachoto, казваш, че двата се размразяват непрекъснато, а третия работи нормално. Да не би да си им задал много висока температура(примерно 26-27*), освен това климатиците да идват малки(т.е. стаите големи). Мисля , че тогава, те ще се опитват да достигнат температурата, при което ще работят непрекъснато на максимум, а от там и заскрежаване на питата и дефрост.. Само предположение...

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Задал съм 20* а правят почти 22* работят малко като време климатиците (среден разход 240вата) доста под номинала си.
    А най странното е ,че като вдигна градусите не размразяват често.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това последното се връзва с моето мнение. Като вдигнеш градусите, спират по-рядко и съответно по-рядко имаш 0 rps.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Е това много тъпо да гледа оборотите на турбината и тогава да влиза в размразяване.
    На кой глупак му е скимнала такава логика.
    Трябва като влезе в размразяване тогава да спира турбината вътре а не да влиза в размразяване че му е спряла турбината.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Може и да не разбирам правилно т.5 от условията, поне 100% не схващам смисъла да го прави ако съм прав. Ще помоля valen1 или някой друг да погледне стр. 15 от сервизното на ZGX.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Снощи забелязах климатика в хола че за цяла вечер май само веднъж се размрази, но за много кратко. А иначе мерих изходящата температура и точно преди да си вдигне клапите беше около 37-38* . Как ви се струва като температура? Входящия преди да тръгне да топли в поредния цикъл беше 23* и преди да изключи стигна до 26*. Зададените са 21*. Долу в стаята са 23* . Дали това са му минималните обороти на компресора? Няма как да проверя. Нормално ли е толкова високо да държи градусите. Дали щото навън беше 5* .... На lo, беше вент.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Моето мнение е, че не може да си намаля оборотите на компресора достатъчно, въпреки това се включва дори и да е подминал температурата, а понеже един on-цикъл не трае под 10 минути и вкарва доста топла струя (не може да и намали температурата) и презатопля помещението.
    Шантаво, но факт. Защо изобщо ще се включва при зададени 21°, в стаята 23°, а горе 23° до 26°, след като не може да духа хладно

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Дидо,а пробва ли да отделиш датчика за вътр.температура и да го изнесеш някъде встрани.Не знам изобщо дали има резон с проблема ти и гърмя напосоки,ама опитай.Може нещо да се получи ,и да се ориентираме по-ясно.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

В студеното държи правилните градуси. Това ме навежда на мисълта, че датчика си мери точно. Просто в топлото той не може да вкара по-малко топлина, отколкото вкарва в студеното време. В студеното тя е достатъчна за компенсирането на топлозагубите, но в топлото идва в повечко. Алгоритъмът му е кофти явно.
    1. Не може да намали отдаваната топлина достатъчно.
    2. Софтуерът го кара да се включва през определено време, независимо дали е надхвърлил градусите, което е странно.

13. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Именно, това е въпроса??? Защо след като горе са 23° се включва ... духа по 37° докато горе станат 26° и се изключва. Ето това е въпрос, които трябва да се зададе на MHI Heavy . Може и до вносителите да се зададе въпроса. От друга страна пък когато беше много студено си беше добре горе да става доста по-топло, защото долу тогава си ставаха зададените градуси. Друг сигурно пък би казал... ами да си пусна икономичния режим щото тогава нали ще паднат градусите с 2,5° и таман ще си дойдат на зададените.Това само когато навън е над 5*.

Сигурно е така. Друго нещо също забелязах и предполагам, че е така. Зададени са му да има някакви градуси над зададените, под които не трябва да пада. Мисля, че са 3 градуса и когато включи отново затопля още 3 горе и долу каквото стане. Разбирам, че не му дреме колко е долу, важното е горе да е с 3 - 6 градуса над зададените. Иначе за минималните обороти мисля, че го постига компресора. Мисля си, че е толкова топла струята, поради високия му коефициент на топлоотдаване както на външното , така и на вътрешното тяло и няма накъде по-хладно. Слушах компресора навън и едвам долавям оборотите му. Мърка като котка. Ще сложа накрая аз един електромер да го замеря в този момент.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сложи уред, който ти показва моментната консумация, и ще видиш, че никога не пада на минимални обороти. Минималните му обороти са при консумация 90 W, а той под 300 W грубо не пада. При 300 W колко мислиш отдава? Поне 1500 W при тези температури. А минималното му отдаване по документация е 500 W.

16. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Много кофти ако е така. Че то тогава кое им е хиперинверторното ако непадат до 90W. Трябва да се раздуха този проблем. Те и затова спират толкова често , щото бързо затоплят.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Той ако падне на 300 вата пак добре .... 320вата държи само 20-30 сек. после вдига на 370-400 и спира.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Това е то "хибрид"-комбинация м/у on/off и инвертор.Когато иска работи като инвертор,а когато иска като он/оф.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе