От 20-на минути насам след като размрази започна да духа хладно a външото тяло се чува че работи защо така се получава, климатика е SRK 35 ZGX-S
От 20-на минути насам след като размрази започна да духа хладно a външото тяло се чува че работи защо така се получава, климатика е SRK 35 ZGX-S
Това пак ли е на познатия? Онзи нали беше 20ZG-S. Сега проблем с 35ZGX-S???
Не този е моя : SRK 35 ZGX -S.
След още едно размразяване на климатика, започна да духа топло и работи. Защо така се получава, отнася се за 35 ZGX-S?
ghost23  на 23гр.съм го оставил климатика и ги подържа при -10-12гр. външна температура
Нямам представа,по принцип МХИ са направени така,че да духат винаги топло,може да не се е почистил първият път добре и да му е паднал СОР-а,заради леда,63ката днес направи подобно нещо,но я бях оставил на 18 ultralow fan и цялата беше в лед сутринта,дадох й 23 hi fan и за 2 дефроста се изчисти напълно и започна да топли както трябва.
Аз загубих вяра вече в това мицубиши SRK 35 ZGX -S. С топла вода го разразихме, че бучеше, сега е абсолютно същата работа бучи особенно през нощта/нали е тихо и се чува/. Иначе тази нощ при -13 гр навън ние сме му задали 18 гр и толкова подържа, но бученето е доста. Записахме се за да чакаме ред при техниците/че имали многа работа/, първо ни посъветваха да го размразим с топла вода, но явно е нещо друго.
Да дойдат да ти местят тръбния датчик. Май само това ще помогне. Моя не бучи, малко по-силно се чува отколкото при + температури, но все пак...
обърнете се към сервиза ...не е нормално да е шумен климатика....на моите и двата са им замръзнали тавите...но нямат промяна в работата ...откъм шум и топлене...работят абсолютно нормално....и за леда в тавата..... не мога да преценя дали намалява или така ми се струва ....но не се увеличава...
Имаш една от най-добрите машини в класа си на 220V,аз съм със ZG-S и ZE-S1,и двете серии не се чуват както ти описваш...Вряно е,че се чуват повече,отколкото при +Т,но не пречи въобще,жена ми не ги чува изобщо...(не е глуха ),а въобще не съм ги поливал с топла вода,така че търси проблема другаде...Първоначално публикувано от lkma
Айдее,.. Има два варианта : 1. климатика е повреден(възможно, вероятността е малка, но защо, не?) 2. неправилно използване на климатика! Въпреки, че скъпите модели имат защити от типа: ти ми казваш това, ама аз си знам, какво ще направя, след малко..., не значи нищо.
Приятелка, климатик Тошиба, правилно оразмерен, настроен на 24*, не вдигал повече от 19*. Клапите(жалузите,щорите), вдигнати(на ръка) максимално нагоре към тавана(за да не духа на детето) иии не топлел!Бих казал, даже много е топлел...
lkma, климатика в режим на отопление(слънчице, а не ауто, снежинка, капчица и т.н.)! Клапите насочени надолу и напред(или ауто, ако е "умен" )! Вентилатора на колкото се може по-голяма скорост, стига да не ти пречи...! Това е. Ако и след това не топли: точка 1.
Можели някой да ми каже на модела SRK 25 ZG-S колко трябва да е изходящата температу на вътрешното тяло при зададени 30гр. и външна -4гр. а във стаята е 18гр. Външното тяло е чисто и няма лед никаде.
Здравейте,
Климатика работи на режим отопление, вентилатора понякога го слагаме на MED или AUTO,клапите насочени надолу и напред.През деня е на 20 градуса и толкова подържа, през нощта 18 гр и толкова подържа.Само шума е в повече вътре в стаята, отвън като слушаш външното тяло работи тихо. Някакви вибрации се предават,но ...., чакаме още техниците вече втори ден. И интересното е че този шум понякога толкова силен все едно ще отлети нещо след това е по тихо, а като легнеш на леглото или стойш прав на някой места в стаята се усещат силно тези вибрации.
Здравейте,
Имам SRK20-ZGX-S от ноември, в стая от 12м2 със стандартна височина и остъкляване, добра дограма и изолация. Климатика беше замръзнал и не достигаше зададената температура, също и размразяваше често и продължително. Вчера дойде техник от фирмата вносител и го размрази и ми каза, че е добре да сложа нагревател на тавата, за да не замръзва и да работи както трябва. Разхода на нагревателя щял да е около 60w/h, което не е кой знае колко.
Според вас заслужава ли си да слагам такъв нагревател?Наистина ли няма да замръзва климатика и ще работи нормално - без бучене, достигайки зададената температура, с нормално размръзяване. Във фирмата вносител ми казаха, че при тях е 100 лв. с монтажа.Предполагам, че може да се намери и по-евтино.Ако ще е по-добре за климатика бихте ли ми казали къде може да се намери по-евтин нагревател, но да е качествен.
Имам и SRK35-ZFH-S той къщо замръзва, но си достига зададената температура без проблем и не бучи, но пък е преоразмелен малко. Да не би новата серия SRKXX-ZGH-S да има проблеми със замръзването?