.
Преди 15 дена ми монтираха Mitsubishi Heavy Ind SRK/SRC 35 ZG-S. Взех го с идеята като доказана, безпроблемна машина (покрай дертовете ми с бучащитете Кариери от миналата година).
Не живея в жилището още и засега е пускан само 3-4 дена нередовно (впчатленията са ми че е достатъчно тих).
Сега почнаха оплакванията от собственици на МХИ. Уплашихте ме. Дали не направих грешка с избора (а имаше всякакви предложения, когато го взимах).
Този следобед бях на гости у приятели с монтирани два М.Electric 35VA (началните букви не съм сигурен) - доволно тихи, комфортно, топло. Нямат никакви оплаквания. Външните тела на МХИ и МЕ си приличат много между другото. Конструктивно нямам идея как са де.
Някой може ли да ми намери точна информация какъв е максималният разход при отопление на МЕ MSZ FD 35 VAДо сега съм открил всякакви варианти по PDF- ите, вариращи от 1690 до 2090 вата. Спешно!
Това от къде го видя? Според мен е пълен абсурд, толкова не харче 12LCC при положение, че макс отдава 6.7 Кв. Видях за по-старата серия FA в един сайт и за 35-ца дават макс разход 1700 вата при отдавана 6000 вата. Така, че очаквам разходът ва FD да е пак около 1700-1800 в.
Някой да е срещал таблица или нещо подобно за изменението на COP при работа на различни температури на FD35?
http://www.v-clima.com/download_tech.php
Технически каталог МЕ-М серия 2008-2009
Ще я намериш вътре при FD серията.
Дейан, рагледах таблицити, но за мое съжаление не разбрах много. В някои графики руснаците са използвали някакъв коефициент на корекцията, който нещо не ми говори. Бих те помолил да ме ориентираш коя точно таблица да гледам.
Стр. 176 (177) - Теплопроизводительность.
Коефициента на корекция е с колко ти пада мощността. При +7, коефициента е 1, т.е. не пада. Където коефициента ти е 0,8, значи запазва 80% от мощността си при тази външна температура. И така.
по тези таблици които имам при -10 на 21 разход 606w отдавана 2400wПървоначално публикувано от nako-bako
Днес и на мен ми монтираха такъв, помещението е 18кв има изолации , север . Виждам че условията са приблизително еднакви . Имам един въпрос ,нали трвбва да загрее помещението. След колко време след първото пускане започна да спира и тръгва ? Кажи и и другите настройки които си му задал , въобще отворен съм към съвети ?Първоначално публикувано от Uncle
Colonelo - В какво помещение ползваш климата?
Някои има ли наблюдения на HC серията на електрик ? Защто не го дават за отопление ?
Защото не може... Е, може, ако навън е + ще топли. Просто не е за отопление този климатик. Приеми го.