Страница 54 от 231 ПърваПърва ... 444525354555664104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Климатици MITSUBISHI

Е,нали вече се доказа,че MHI не е толкова маркова.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

абе маркова си е ,друг е въпроса тия машини дето се пръкват за нашия пазар колко читаво се правят ..

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Програмата за дефроста не би трябвало да има връзка с читавостта на изработката.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Да си правят автомобилите и да не се занимават с глупости!

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

имах предвид че самата програма е опростена вероятно ,или лишена от някои датчици за да се бърка така ,достатъчно е външния темп датчик да рапортува 7 градуса и дефроста никога не следва да се включва щото не може да замръзне питата

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Точно така е.Това са два-три реда в алгоритъма.Какво толкова ще спечелят от опростяването на програмата?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

А може би, там е работата. Минаването от СОР, към незнам какво си... Коефициент за година...

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Спор няма машината топли и при -15 отлочно обаче има ужасно тъп софт.
    Не се държи като инвертор и размразява по 30 пъти наден.
    Как други машини с висок коп си работят идеално?

11. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Това за твоя ли климатик се отнася че толкова често размразявал? Аз имам същия , два броя, но да ви кажа... откакто е над 0* много рядко съм ги чувал да размразяват. То нали си има един специфичен шум - изсъскване когато се обръща посоката на фреона.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Да 2та размразяват често а 3тия не само ако е под 0 което е нормално според мен.

13. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Ами какви са ти климатиците?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

MHI SRK20ZGX-S 3 броя.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не знам при теб защо влиза така неразумно в дефрост. Мисля, че ключът е в bold-натото:
    Преминаване към defrost - при изпълнение едновременно на всички условия:
    1. След стартиране на режим "отопление" и сумарна работа на компресора поне 35 минути.
    2. След край на defrost и сумарна работа на компресора поне 35 минути.
    3. Температурата, отчетена от датчика на външния топлообменник, е под -5 градуса в продължение на 3 минути.
    4. Когато температурната разлика между датчика за външна околна температура и тръбния датчик на външното тяло превиши:
    При SRK20ZGX-Z и SRK25ZGX-Z - 7 градуса целзий.
    При SRK35ZGX-Z - 5 градуса целзий.
    При SRK50ZGX-Z - 4 градуса целзий.
    5. При непрекъсната работа на компресора:
    Има три начина точка 5-та да бъде изпълнена, като е достатъчно изпълнението само на едно от условията по долу:
    1. Ако контролерът за скоростта на вътрешния вентилатор е отчел 10 или повече пъти 0 rps (нула оборота в секунда) и точки 1, 2, 3 и 5 са изпълнени при външна температура ≤ 3 °С, климатика влиза в разскрежаване.
    2. Четвърта точка за влизане в разскрежаване може да бъде прескочена, ако отчетената температурна разлика по нея е ≤ 4 °С и оборотите на вътрешния вентилатор са < 62 rps, климатика влиза в разскрежаване.
    3. Четвърта точка за влизане в разскрежаване може да бъде прескочена, ако отчетената температурна разлика по нея е ≤ 5 °С и оборотите на вътрешния вентилатор са ≥ 62 rps, климатика влиза в разскрежаване.

Още в самото начало при обяснението за стартиране на разскрежаването дадено в сервизната документация е записано, че за да може то да започне всички условия до едно трябва да са били покрити.
    -Точки 4-та и 5-та са свързани. Условието по точка 4-та може да бъде прескочено само ако е обвързано с определени обороти на вътрешния вентилатор.
    -Точки 4-та и 5-та са свързана с точка 3-та . Температурната разлика се взема в предвид спрямо точка 3-та, която е -5 °С. Колкото е по-малка разликата в температурите толкова и заскрежаването е по-голямо, защото температурата се доближава по-близко до -5 °С.

Т.е. може условие 4 да не е налично и пак да влезе в дефрост. Трябва:
    Да са минали 35 минути от предишния дефрост.
    Температурата на външния топлообменник да е под -5° поне 3 минути.
    Освен това ако го разбирам трябва вътрешният вентилатор да е спирал повече от 10 пъти и температурата на въздуха навън (въздушния датчик) да е <=3°. Условието в скобите (виж стр. 15 от сервизното) не ми е много ясно с тези 62 об/с.

Та моето мнение е, че може да влиза в дефрост именно заради тези спирания на вътрешния вентилатор - ако натрупа 10 спирания - дефрост. Не знам каква му е логиката на това, ако някой го проумее - да разясни. Както и това в скобите.

Mod.valen1: Тъй като темата вече се измести прецених, че ще е по-добре тук в цялостното обяснение да коригирам точка 5-та. Обяснението на тази точка доста ме затрудни.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

няма как да влезе в дефрост по тоя алгоритъм тъй като навън не е под +3

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Откъде знаеш колко е според въздушния датчик Все пак и той е обдухван. Според мен температурата при въздушния датчик е по-ниска от тази на околната среда.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе