Страница 62 от 231 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици MITSUBISHI

Точно така, те отговарят на изискванията на пазара и на критериите на потребителите.
    Само че изискванията на японския пазар и потребители са малко по-завишени, освен това там ги натиска и държавата за енергийна ефективност. Имат лейбъли дали климатикът отговаря на изискванията за еди-коя-си година. Ако не отговаря, ползвателят плаща нещо като данък, глоба, както искате го наречете. В Европа няма такова нещо, затова и параметрите за тук са по-занижени. А и реално няма по-добри от тях, така че за каква конкуренция си говорим изобщо?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

deian гледам снимките на вътрешния топлообменник на твоя и на dgenov по единтичен начин са събрали прах,не е лошо да ги преплакнеш малко.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ми то с тая рибарска мрежа за филтри... Много са им едри дупките. На саньото ми и на панасоника XE-то филтрите са три пъти по-фини. Е, и там леко прашасва, но мноого по-бавно.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Как научно звучи само- "лейбъли"! За тези, които не знаят - това значи нива. Ако това е тайният отговор, то нищо ново под слънцето. Тази теза за лейбълите е излагана вече и не е напълно вярна. Без значение кой кого наниска ще ви кажа, че ако ако една марка, да речем Фужицу, направи чудо и изкара модел 12-ка за Европа с КОП 6.9 и АПФ 8, то аз, вие и милиони други щастливи европотребители ще се втурнем да купуваме. И грам няма ме е/ да ви е, да ги е/ еня за лейбъли, японски глоби и други глупости. Не бих дал за Дайкин три бона и отгоре само за едното уруро-сарара, но ако то е гарнирано с горния КОП, ей богу давам ги, че и отгоре. Стига да работи на 220 в/ Аз и сега съм дал 2500 за перфектния FD35/. Това обаче скоро няма да стане. Ще стане тогава, когато "японките" ги направят с КОП 11, защото технологиите ще са като цяло напреднали. еднакво и за едните и за другите. Във волтажа е тайната!

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Така, така Но сам казваш, че хипотетично ако тук стигнат COP 8, там ще е 11. Защо според теб е тази разлика? Новите технологии първо се внедряват в Япония, пазят си ги известно време и чак тогава ако нещо огрее останалия свят - късмет. Наречи го политика или както искаш, но японците не са много прости. Едно време ние си изнасяхме най-хубавото, а за нас си оставяхме третото качество. Е, японците правят обратното.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Аз си казах, че съм малко пристрастен, Злобаров. Митсубиши си е марка и дали щее МЕ или МХИ няма голямо значение. Що се отнася до замръзването хич не се чуди, МЕ размръзяват по-добре и по-незабележимо.
    Не съм съгласен и МЕ имат проблемни модели в офиса на майка ми са с МЕ и имаха по 40 см висулки тази година ( те там ги ползват малко на он/офф режим)
    Другата разлика е че твоето МЕ в Благоевград (много ме кефи градчето) а моето МХИ е в София демек условията и температурите са различни така че сравнението не е съвсем удачно....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Как научно звучи само- "лейбъли"! За тези, които не знаят - това значи нива. Ако това е тайният отговор, то нищо ново под слънцето. Тази теза за лейбълите е излагана вече и не е напълно вярна. Без значение кой кого наниска ще ви кажа, че ако ако една марка, да речем Фужицу, направи чудо и изкара модел 12-ка за Европа с КОП 6.9 и АПФ 8, то аз, вие и милиони други щастливи европотребители ще се втурнем да купуваме. И грам няма ме е/ да ви е, да ги е/ еня за лейбъли, японски глоби и други глупости. Не бих дал за Дайкин три бона и отгоре само за едното уруро-сарара, но ако то е гарнирано с горния КОП, ей богу давам ги, че и отгоре. Стига да работи на 220 в/ Аз и сега съм дал 2500 за перфектния FD35/. Това обаче скоро няма да стане. Ще стане тогава, когато "японките" ги направят с КОП 11, защото технологиите ще са като цяло напреднали. еднакво и за едните и за другите. Във волтажа е тайната!
    абсолютно съм съгласен че може би тайната е във волтажа...инак няма пазарна логика ....а явно японците са много прости и не са чували за трафове...или просто трафовете осират пейзажа и климите се превръщат в обикновенни 220V машини за ужас на притежателите им но пък за радост те не го знаят....просто една хипотеза че причината е чисто техническа..и най-логичната...

10. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Да и аз съм мислил в тази насока със 100V. Това е от каталог на български
    V-PAM инверторният компресор увеличава максимално продуктивността и позволява висока мощност и ефективност
    Конвенционална система:
    Контролът между икономията на енергията и изходящата мощност е ограничен, защото амплитудата на напрежението и оборотите на вентилаторите е ограничена.
    V-PAM:
    Чрез покачване на волтажа до 380V и по-бързото завъртане на мотора V-PAM технологията постига висока мощност. При достигане на стабилно състояние,моторът започва да се върти по-бавно и намалява волтажа.
    страница7 погледнете картинката
    Ако компресорът на 220V машина след включване форсира на 380V, то "вертикалният интервал на завъртането на мотора" е 160V
    Ако компресорът на 100V машина след включване форсира на 380V, то "вертикалният интервал на завъртането на мотора" е 280V
    Предполагам и двете могат да го правят. Относно намаляването на волтажа - на 100V компресор, минималният ще е доста по-нисък от този на 220V , което означава допълнително нарастване на интервала

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ако беше само това, какъв е проблема фабрично един траф във външното тяло и хоп - 100-волтовите стават 220-волтови.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Най-после се насочваме в правилната посока. Дейане, трафовете не са безобидни джаджи. Те са необходимото зло в електротехниката. Но винаги когато е възможно се пропускат. Питай някой ел.техник по електропреносните системи да ти каже.
    За предишния ти въпрос към мен: Защо КОП 11 там и 8 тук? Ами отговорът е в предишния ми пост и той е, че технологиите ще са се развили еднакво и за там и за тук, следователно разликите пак ще си ги има. Вижте, качеството и добрите напредничавите технологии са гаранция за успех в машиностроенето. Своевременният им износ пък гарантира печалби и предимство пред конкуренцията. И японците го знаят и го спазват във всичко друго. Защо да не е тъка и за климатичната техника!?

Нещо се обърках с цитата.

Злобаров, аз в Петрич съм виждал 12 ЛСС с висулки тая зима. Ама си бачка, отдолу му е зима, отгоре пролет. Но си прав,че има и по-несполучливи модели на МЕ.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Висулките не са критерий за качеството на климатика. Виж, ако питата е цялата в лед, това е друго нещо. Но че има висулка от отводнителния отвор не е голям проблем.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Не съм спец! Просто си купих 63 и 25 на МХИ SRK серия и ги ползвам вече 2 месеца.

По отношение на разликите м-у Японските и Европейските модели също се учудих, че първите са доста по-ефективни. Разрових се из нета и разликата идва от следното:
    В Япония, във връзка с техни изисквания за енергийна ефективност, приемат измерването на COP за не съвсем отразяващо реалното представяне работата на климатика през цялата година. Причината е, че COP показва стойностите в два случая при конкретни температури, а в реалния живот има голяма динамика. При показателя APF (annual performance factor) , който е отразен при Японските модели стойностите са по-високи, защото се измерват 5 точки, а не две както при COP и се изчислява ефективността при работа на климатика на годишна база.

Горното ме успокои че няма Японска конспирация срещу останалия свят.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Съгласен. Само отговорях на Злобаров. Той нещо се е озлобил срещу мен.

------------------------------
    Аз ви казах, накрая тръгнахме по правилния път. Ето Хик се е разровил и е открил една част от истината. КОП-а не е напълно обективен критерий за ефективността на климатика /и АПФ не е, но е по-добрият вариант; скоро трябва да има нов показател/. Номиналните стойности на отдаване също не казват всичко за качествената климатизация от страна на машината.

Признавам, че и аз скоро се запознах с АПФ, но търсейки повече инфо открих, че и този коефициент търпи критики.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от hik@
    Не съм спец! Просто си купих 63 и 25 на МХИ SRK серия и ги ползвам вече 2 месеца.

По отношение на разликите м-у Японските и Европейските модели също се учудих, че първите са доста по-ефективни. Разрових се из нета и разликата идва от следното:
    В грешка си японците си дават както КОП така и APF и двете са в полза на 100V машини
    Относно теорията за това че на 200-220V не могат да се изкарат подобни резултати отново сте в грешка!
    --> http://translate.google.bg/translate...ial%26hs%3D1AU

Съгласен. Само отговорях на Злобаров. Той нещо се е озлобил срещу мен.
    Не се озлобявам лесно към нищо и никого (разбира се ника ми е виновен за внушението ти) просто мразя да се говори на изуст и на база фенщина!

18. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Майтапя се, бе човек. Не съм се засегнал от нищо. Тези японци значи... разбира се, че дават и КОП и АПФ. Двата коефициента са различни. А тази Тошиба BDR нека първо да я пуснат за Европа и тогава ще говорим. Ако има КОП по-висок от 4.6- 4.8 тогава ще я хвалиш. Трябва да видим и какви цени ще и пуснат. Но дори и да е с КОП 5 това не променя мнго нещата. Сигурен съм, че японският и еквивалент ще е с КОП около 6.5 и нагоре. Което ще ни върне отново на изходна позиция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе