Страница 64 от 231 ПърваПърва ... 1454626364656674114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици MITSUBISHI

В търсене на пазарната логика

Вярно е, че липсва пазарна логика при японските и европейските модели. Защо да се правят технологично различни модели за различни пазари, ако цените им са еднакви. Тоест моделът с по-ниски характеристики да е на една цена с модела имащ високи характеристики.

Входящото напрежение дали ще е 220 V или 100 V е от значение до толкова какви електронни елементи да се ползват при различните напрежения. Входящата честота е без значение, защото напрежението се изправя, изглажда и после се обработва в зависимост от нуждите.

Цените на двата пазара за близки модели на един производител, еднакви ли са? Отговорите да бъдат само примери с цифри.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ssilent, те не знаят какво коворят. Абе хора! Абе хора!. Първо цената. Казано беше, че цените са съизмерими. Освен това климатиците си имат класове и ценови нива, т.е. за всекиго по нещо. Нека предположим, че супер климатикът струва 7 хиляди. В европа има и страни по-богати от Япония, следователно там ще се купува / кеф цена нямя/. Но японягите са ни "оставили без избор". Второ. Това за митата нали беше само упражнение в риторика!? Мита за желана и търсена стока няма, няма, няма. Мита се слагат за защита на родно производство, но тъй като такова няма, митата с единодушно решение на Съвета отпадат веднагически. Не забравяйте ЕНЕРГЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ. Ето, че от 7 хилки отидохме на 4-5. /общите митническси взятки, ако се спазват законите, възлизат на около 40 %./ Трето. Ако има климатик на 220в. и заслужава и половината от дитирамбите, които Алекси и Дейан изнасят за стотачките, то аз ще съм първият, който ще си го купи. Да не говорим, за огромното множество надуФФки с БМВ-та, МЛ-ове и пр. Те последните като влязат в магазина питат за най-скъпия. И са прави. Така, че не търсете причините в пазара. Пазар ще има. Четвърто. ЛЕЙБЪЛИТЕ в Япония. Япония не е страната с най-високи изисквания за енергийна ефективност. Пето. Кои са тези страшни коли, дето си ги крият за тях си, а? Няма такива. Единствено някакви си електрички, но в това отношение Рено ги изпревари.А Пежо е най- икономичната кола, правена някога. И стига толкова..... за сега.

А забравих. Ами какво ще кажете за Алтерна и Зубадан - поредния опит на най-великите да завладеят умовете и съцата на кой, на тези които искат в Германия и сие да пестят пари от ток. Ами да бяха пуснали нещо от Япония и готово, ако ме разбирате.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре, търся европейския еквивалент на Panasonic CS-259XB. В Япония може да се намери за 2200 лв. Очаквам предложения около тази цена. COP 6,51 и APF 6,6.
    http://item.rakuten.co.jp/airhope/cs-259xb/
    Просто такъв модел за Европа НЯМА.

Еквивалент на Sanyo SAP-EX28T с COP 6,26 е Sanyo SAP-KRV94EHDX с COP 5,00.
    100-волтовият в БГ може да се намери нов за 2600 лв (в Япония е 2300 лв). 220-волтовият в БГ струва 3200 лв!!!

Има ли смисъл да продължавам?

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Защо тогава по-високотехнологичният модел струва по-малко пари в сравнение с европейския или в случая с този продаван в България. Какво е обяснението.

Ами тогава как може да се нарече човек купуващ си за повече пари стока с по-ниско качество сравнен с друг купуващ си за същите пари по-високо качество.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Тия цени нещо са огелпени не ми се връзват въобще!
    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Еквивалент на Sanyo SAP-EX28T с COP 6,26 е Sanyo SAP-KRV94EHDX с COP 5,00.
    100-волтовият в БГ може да се намери нов за 2600 лв (в Япония е 2300 лв). 220-волтовият в БГ струва 3200 лв!!!
    Това единичен случай само за БГ ли е или масово по света излизат така разминати цените, че правим генерални изводи? Евентуално обяснение за "местната почва": официалния 220 волта е натварен яко, а пиратския 100волта е внесен от не толкова лаком търговец? А там цените на "официалния" какви са, знае ли някой?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Там пазарът е устроен по друг начин. Ако отворите сайта на Mitsubishi:
    http://www.mitsubishielectric.co.jp/...index2008.html
    можете да видите, че моделът MSZ-BXV258, приблизително съответстващ на нашетo FD25VA, струва 245000 йени, което е 4000 лв. Не е ясно това цена с монтаж ли е или без.
    Факт е обаче, че моделът е от 2008-ма и след време с цената става следното:
    http://www.inoden.co.jp/SHOP/M-MSZBXV258.html
    Което е равно на 1 653 лв. Ето така идват у нас новите модели. Естествено, ако си го купиш новоизлязъл, цената е доста солена.

Но въпросът е, че дори и да си склонен да дадеш и 5000 лв за климатик, просто на техния висок клас модели няма европейски еквиваленти със същите параметри. А и защо да сравняваме само 220-волтовите висок клас с 100-волтовите? Там всички 22-ки и 25-ци са с COP>5. Тук смело мога да кажа, че са точно 5 модела с COP>5. Там има модели с COP>6. Тук няма нито един.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Не, не. Цените могат да потдведат. Генов, търговците у нас, колко и да им се иска, не могат да правят прекалено големи печалби. Не че са им малки, ноима все пак конкуренция и тя си казва думата. За сравнение ще ви кажа, че цените на на климите по Европа са близки до нашите. Вчера разгледах ценови листи на Митсубиши, Дайкин и Фужицу в Италия и Франция. Пример: FD35 тук -2300лв., там 1200 евро. FTXS35G- тук 1950 лв., там- 1010 евро и т. н. Просто ако в Благоевград ми предложат мнго нагоре ще купя климатик от Гърция и наште да го д.хат. Имам един познат с три аптеки. Климатизира ги с Панасоници, купени и инсталирани от гърци от Серес. Какво да ви кажа, обслужването е на доста по-високо ниво. Първите четири месеца идваха да му ги проверява сервизен техник безплатно. Правят и годишен преглед също безплатно. Миналото лято единият отказа. Дойдоха, сложиха му друг, еднин Урълпул. Ремонтираха Панасоника и му го върнаха.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Имам един познат с три аптеки. Климатизира ги с Панасоници, купени и инсталирани от гърци от Серес. Какво да ви кажа, обслужването е на доста по-високо ниво. Първите четири месеца идваха да му ги проверява сервизен техник безплатно. Правят и годишен преглед също безплатно. Миналото лято единият отказа. Дойдоха, сложиха му друг, еднин Урълпул. Ремонтираха Панасоника и му го върнаха.
    Това безплатно - онова безплатно, прекалено е хубаво, за да е истина. Климатиците на по-ниска цена от България ли ги е купил и колко му е струвал монтажа на един климатик.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Защо се учудвате че новите климатици на 100 волта са евтини в България.Те по принцип си се внасят малко нелегално.Я записани като втора употреба или не им се плаща ДДС или някоя друга хватка.

12. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Много сте изписали тук. nako-bako, аз се чудя защо са ми толкова високи сметктите за ток, а то ти си го написал. ЕОН(енергийната компания) са се закачили явно към 400КВ електропровод, ще им се обадя да им кажа да ме закачат(поне мен) на 100КВ! Щото така уредите ще ми бъдат по ефективни и ще плащам по-малко.. Как един компресор(състоящ се от механика и DC ел.двигател) "разбира" какво е входното напрежение? Дали е 100В, 220В или 100КВ. Всички нови устройства използват "импулсни" захранвания, а не трансформаторни, при което те са почти "независими" от входното напрежение и честотата. Разликата е в елементите които ще се използват в захранването.Едните издържат на по-високо напрежение, а другите на по-голям ток.Кое е по-ефективно, незнам, но едва ли оказва такова значение. Само знам, че при по-ниско напрежение, за същата мощност, трябва повече ток, съответно по-дебели кабели...

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

dgenov тъй като сме с теб от Пловдив иди да видиш в магазин "РИЛА"какви цени има на Китайските клими произведени за Японския пазар,просто ако не са конкурентни като цена ще са не продаваеми.Друг е въпроса,че всеки гледа как да те изклатил.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

много неща са се изписали ,повечето ги дъвчим от месеци .. цените е болната тема .. японските клими не са евтини .. просто тия на 220 волта са много надценени ,около 100% .. вносителя на Дайкин как така му смъкна цената с 35-40% когато хората видяха че не е нещо повече от Фуджитсу и Митсубиши и те го натиснаха по продажби ,сега на загуба ли мислите че се продава Дайкин у нас ? ...

ssilent като не ми вярваш питай някой друг ел. техник има ли значение колко волта е напрежението ... отговора е че няма никакво реално значение ,честотата също . Има съществено значение единствено за дебелината на захранващите кабели ,на 100 волта тока ще е два пъти по висок от на 220 волта при една и съща консумация ,за което са необходими 50% по дебели кабели грубо казано ,те се смятат по формула) . Това умножено по милионите км кабели из страната си е огромна инвестиция ,и то направена в името на безопасността на Човека . 100 волтовото напрежение е по безопасно теоретически при токов удар което на практика ще спаси няколко десетки живота годишно в една държава .

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Очо, знам ги тия неща. Знам го и закона на Ома. Кой не го знае, да си ходи дома. И не си ме разбрал правилно.
    Не волтажът е най-опаснота при токов удар, Дейане!! Може 10000 волта да те пожалят, а може и 50 волта да те тръшнат на място. Така, че я по-добре не пипайте там, където светка. Не е тази причината да се ползва в някои страни по -ниско напрежение в битовата мрежа.

17. Тук е от
    Oct 2008

Един въпрос търся си 100в машина 25 или 28ца взе да ме притеснява факта че японците ги правят с все по малки външни тела...деяне имаш ли представа примера който даде http://www.mitsubishielectric.co.jp/...l/index04.html да ли са с едно.. или двуредови топлообменници

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Точно този модел не можеш да го намериш в БГ. По принцип само най-ниския клас са с едноредови. То лесно се познава като погледнеш килограмите или ако следващия по мощност модел от серията е със значително по-слаби показатели, а същите размери и килограми тела, значи е с едноредов. Пък и преди да купиш, ходиш и гледаш

Хайде за общи работи извън темата Mitsubishi да минем в темата за 100-волтовите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе