Някой от собствениците на MHI SRK35ZG-S ще каже ли каква е изходящата температура на охлаждане.
Няколко дена слънце пече хола ми и вътре в стаята е 30*. Изходящата ми т. на режим охлаждане, 20 минути работа, хай вентилатор е 12*.
Някой от собствениците на MHI SRK35ZG-S ще каже ли каква е изходящата температура на охлаждане.
Няколко дена слънце пече хола ми и вътре в стаята е 30*. Изходящата ми т. на режим охлаждане, 20 минути работа, хай вентилатор е 12*.
Изходящата температура в инверторите се променя непрекъснато и не е показател за работата на климатика.Показател е температурната разлика межди входящия и изходящия въздух,при определени обороти и натоварване на компресора.На око ако в стаята над климатика е 30°,вентилатора е на макс и си задал минималната температура,би трябвало да е под 10° изходящата температура.
При тебе след 20 мин работа е вече охладил в известна степен,компресора е намалил мощността си поради доближаване до желаната температура и затова изходящата е по-висока.Образно казано - за да поддържа 25°,ще духа с около 20на° след като е охладил помещението.
Защо Хеви превъзхожда Електрик по продажби и в България? Много е лесен отговора, но никой не го разяснява така както ще го направя тук. Ще ви дам три условия на които всеки може да направи коректен информиран избор. 1.Ако Вие живеете в България и то особено на места където често нощната температура през зимните месеци пада под -10 градуса. 2.Ако Вие искате да разчитате само на климатика като отопление и нямате достатъчно топлоизолационни подобрения в жилището. 3. Ако желаете да закупите климатик, който е най-предпочитаната марка в северните страни, а не в южните. Следователно, ако искате да се борите с температурния дискомфорт през който и да е от сезоните, то по-сигурния и отговорен избор е Хеви.
Хеви наистина работят много добре зимата и изобщо не им пука на вън колко градуса е.Също и много тихи като струя на въздуха.
България няма този климат - типичния средиземноморски климат на Испания и Италия. Тези две държави представляват двата най-големи пазара на климатична техника в Европа. Естествено е технологичните изпитания да се правят съобразявайки се с климатичнити особености на големите пазари. И тъй като температурите в субтропичния, средиземноморския климат са високи дори и през нощта в зимните месеци, технологията на Електрик е подчинена главно на летния режим на работа - охлаждането. И тъй като това е голям пропуск и то дългогодишен в технологично отношение се отваря голямата пазарна ниша за хиперинверторите на Хеви, които са разработени така, че да задоволят претенциите на клиентите в северните пазари - Швеция, Норвегия, *****, Финландия, Германия, Украйна, Полша
-----------------------------------------------
Утре 25.07.09 ще бъде най-горещия ден за 2009. Говорим за хиперинвертори. Ако имате в едната стая Електрик или Дайкин, а в другата Хеви (с долу-горе еднаква мощност и разположение на външния агрегат изложен на директна слънчева светлина). Задайте екстремно ниска температура +18 градуса (при външна +40 градуса) Наблюдавайте работата на външното и вътрешното, шума и въздушната струя и ще се убедите, че Хеви се справя като изключителна машина и то предвид тежките условия на работа в случая. Повторете тази операция аналогично през най-студената зимна нощ минус -17 градуса външна и настройте на +32 градуса и отново направете сравнение!
И аз имам Хеви, определено имат множество предимства, но си имат и недостатъци.
Обаче по-сериозният проблем е, че напоследък се внесоха някакви климатици от Гърция и Италия, предназначени за техния пазар (разбирайте техния климат) и май някой скоро ще пищи зимата.
Моля за малко помощ търся технически характеристики за този модел Mitsubishi MSZ-SFX28F навсякъде където търся са на японски език а с него съм малко скаран
Машината е страхотна макар и от 2000 година, ако не се лъжа характеристиките съм ги пускал в темата за клими втора ръка.
не знам дали малко не съм се набутал цената която платих за него с поставянето е около 950 лв.
Здравейте . И аз с въпросче - Хол с кухня 8 x 5 x 2.50 =100m3
тухла 4-ka без изолация PVC дограма южно изложение - къща
Хасково . Като марка - предпочитание - Митсубиши - за отопление
Дайте предложение .
Не е ли по удачно с 2 климатика ??
Благодаря предварително
Здравейте,
Помещението ми е 78 м3, тухла, топлоизолация 6 см EPS, юг, PVC к стъкло, топлофикация. Решил съм да сложа климатик за преходните сезони и за горещините през лятото - Дайкин или Митцубиши. Четох във форума и оставам с впечатлението, че МЕ е по-добрия избор за мен, защото ще го използвам при условия, по-близки до средиземноморския климат (жеги и есенно-пролетни температури) - например MSC-GA25 или MSC-GA35 (не искам инверторен, защото няма да го натоврвам достатъчно, че да избия парите, имам си парно). Притеснява ме обаче да не попадна на някой неподходящ като характеристики модел или на някой сделан в Китае. Какво ще ме посъветвате?
roshav ohluv -дай малко и към моя град от тоя средиземноморски климат и аз искам.
Мицубиши МСК-ГА35 ще ти върши работа за тази кубатура за температура над 10 градуса.Лятото проблеми на охлаждане с него няма да имаш освен ако не си любител на екстремните температури.Може да вземеш и дайкин FTYN 35 GX, той ще върши същата работа като мицубишито.Да не ревнеш обаче, като го пуснеш зимата при външни температури 0 градуса -5 или -10, че сме те препоръчали малък климатик ТИ сам казваш, че за тогава имаш парно.