Страница 70 от 231 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Климатици MITSUBISHI

Цитат Първоначално публикувано от john3v
    Здравейте, климатични корифеи
    Тъй като не намерих никъде разискван модел SRK398H (Mitsubishi Heavy Industries SRK398H), някой може ли да ми каже нещо повече.
    Води се уж 12-ка (12 BTU). Има го употребяван за около 300лв (без монтажа).
    Слаби/силни страни?
    Заслужават ли си парите?
    Евентулни насоки за оглед на проблеми?

Почти нищо не намерих в нета за него и затова ви занимавам.

Примерен линк.
    Машината е стара. Номинално отдава на охлаждане 3600 вата при EER 2,92
    Отопление 4200 вата при COP 3,44. Трудно е да се каже дали си заслужава парите, защото не се знае какво представлява конкретния екземпляр. Ако е много ползван може да е позахабен и да ти създаде проблем. Иначе като модел е от средния клас на МХИ и не би трябвало да е принципно проблемен климатик. Ако не можеш да отделеш повече пари, то слагай го и каквото сабя покаже. Зависи какво ще климатизираш с него, но ако е до 22-25 кв.м. ще се справя добре при температури до -5 градуса. Нека и други се изкажат.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Машината е стара. Номинално отдава на охлаждане 3600 вата при EER 2,92
    Отопление 4200 вата при COP 3,44. Трудно е да се каже дали си заслужава парите, защото не се знае какво представлява конкретния екземпляр. Ако е много ползван може да е позахабен и да ти създаде проблем. Иначе като модел е от средния клас на МХИ и не би трябвало да е принципно проблемен климатик. Ако не можеш да отделеш повече пари, то слагай го и каквото сабя покаже. Зависи какво ще климатизираш с него, но ако е до 22-25 кв.м. ще се справя добре при температури до -5 градуса. Нека и други се изкажат.
    За малка спалня 4х3,5х2,60, т.е. под 37 кубика.
    Гоня безшумност.
    Мога да отделя до около 600лв с монтажа, като не държа да е инвертор.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Този климатик със сигурност е достатъчно безшумен, поне като нов. Не можах да намеря информация за шумови характеристики. И сега ще тих, стига да няма някакво увреждане, но това ще се види след монтаж. Абе вземай. Мисля, че ще си доволен.

5. Тук е от
    Sep 2008

Малко офтопик - безшумен ми звучи интересно,имам 4 МХИ-та и 4те са чуват,така че "безшумен" е силно казано за която и да е била марка климатици,та дори и МХИ и МЕ.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Да, така е. Като казвам безшумен имам предвид достатъчно тих.

7. Тук е от
    Sep 2008

Интересното е че 3те мой МХИ са монтирани ниско и са с перфектен дефрост,при 98% влажност и -17 правеха дефрост през 1 час,за около 8-10 мин

8.  

9. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Blue1,моля те за съвет относно MSZ-RXV28T.Подържам добри отношения с НТТ-3 в Пловдив и стана на въпрос за тази машина да ми я запазят,платих малко пари напред ,но малко съм притеснен дали машината е достатъчно добра?Опасявам се да не е шумно външното тяло и да не образува лед от недобро оттичане?Мога да го смения по всяко време само триабва да си харесам ,а аз не съм сигурен в избора за друга машина или за друг модел,ако мислиш,че има по-сполучлива серия от Мицубиши на 100 V...Нещо друго около тази цена?Благодаря предварително!

Ще съм благодарен и на отзиви от хора които го имат !За зимния период става въпос!

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Нямам такъв и не съм слагал,но шумно Митсубиши на 100 В май няма. А за леда от недоброто оттичане си има цака-изрязваш внимателно с малко ъглошлайфче допълнителни отвори по тавата под топлообменника,като се внимава да не резнеш медните тръбички и си готов.
    Иначе си има и друго,по-естетично решение-елнагревател по дъното на тавата,който се включва с автоматика само в дефроста. Лошото на решението е,че струва пари,а първото-не.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Blue1,моля те за съвет относно MSZ-RXV28T.Подържам добри отношения с НТТ-3 в Пловдив и стана на въпрос за тази машина да ми я запазят,платих малко пари напред ,но малко съм притеснен дали машината е достатъчно добра?Опасявам се да не е шумно външното тяло и да не образува лед от недобро оттичане?Мога да го смения по всяко време само триабва да си харесам ,а аз не съм сигурен в избора за друга машина или за друг модел,ако мислиш,че има по-сполучлива серия от Мицубиши на 100 V...Нещо друго около тази цена?Благодаря предварително!

green това е чисто нов климатик. Единственото което трябва да те притеснява дали е подходящ за твоето помещение. Не си написал в каква стая ще го слагаш. Всички други опасения са ти напразни. На доброто отичане би попречил само монтажа.

12. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Стая 18 м2 север.Троен стъклопакет с ниска емисия,изолация ма всички стени в помещението 4 см. XPS .На тавана 10 см.Вата FDPL na Isover зад окачен таван ,отвън 5 см XPS ,жилищен блок -ЕПК.Май 28-мица ще стане? Същото мицубиши....като го разгледах отблизо беше 2007 г. и с COP 5.16 беше останал само 1 бр.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

MSZ-RXV28T
    Отопление - Мощност: 4.0(0.7~5.8)kW
    Отопление - Консумация: 780(120~1470)W
    Отопление - COP: 5.40
    Охлаждане - Мощност: 2.8(0.7~3.6)kW
    Охлаждане - Консум.: 540(150~1050)W
    Охлаждане - COP: 5.16

Машината се произвежда от 2006 до 2007 година. Относно мощността ми се струва, че си се презапасил. Аз съм с 4,2 киловата машина в 23 кв. стая и даже в големите студовете не е работила с максималният си капацитет.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Презапасил се е доста-външна изолация 5 см + още 4 см отвътре + 10 см на тавана +троен ( или по-точно двоен) стъклопакет.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Тъкмо ако иска може да отваря и някоя врата Климатикът е пушка!

17. Member
    Тук е от
    Apr 2003

От къде каза, че е климата, а дали няма още нчкоя 25/28-ца и на каква цена ако не е тайна?

18. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Има един въпрос ,който изисква по-компетентно мнение от любител като мен.Някои твърдят,че ако се презапасиш ще бъде по-леко на машината която експлоатираш ,обаче се случи така,че на един приятел му изгоря компресора на General-a ,малко след като му изтекла гаранцията и се опасяваше,че е сбъркал като се презапасил ,както в моя случей...Има ли вероятност от това често включване и изключване на компресора (макар и инверторен клима) ,тъй като много бързо ще наваксва зададената температура,да се скапе машината ?Или май ще е най-добре да минем на последната разработка на Тошиба компресорите... Ама цената там е.... за европейци....
    Ако не ви затруднява....между другото....MSZ-RXV28T със скрулов компресор ли е?

п.п.Такъв фен съм на Japan инверторите....и силно се надявам нещата със качеството на новите клими да не са както при новите коли...То пък викаш всички ще останат без работа

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе