При зададена в интервала 18-22С,без значение колко е все така си работи.Повече не сме му задавали понеже много превишава заданието и в помещението не може да се стои от жега.
Драги Миланов, никога не съм си позволявал да правя квалификации на колеги във форума, дори и на теб. Не съм аз правилния човек, който трябва да го прави. Квалификация е да наречеш някой умник или глупак. Умникът е изучил се глупак, а глупакът, на възраст, е мързеливец или човек, не желаещ да се образова. Така са ме учили на училище. Тъпакът няма нищо общо с глупака, това е диагноза! Тъпакът е винаги прав, знае всичко по подразбиране и нищо не е в състояние да го промени. Той е непобедим. Затова винаги отбелязвам в по-специфичните постове, че не са предназначени за теб, а за потребителите, имащи нужда от информация. От любезност и добра воля ще си позволя да отговоря тук, че инверторен климатик на този производител не се ползва по описания от теб начин, когато му гониш минимума. Извинявам се на останалите читатели, че повтарям писаното в темата от други колеги.
Миланов, написаното по-долу не се отнася за теб и не се натоварвай да го четеш.
Колеги, в учебниците са пропуснали да отбележат каква машина се слага в 17кв.м. стая и това не е случайно. Защото зависи от модела и. Специално за MHI, в такава стая се слага седмица. Моята стая е висока 2,80 метра и е 18 квадрата, с MHI SRK 20ZM-S. Има голям запас от мощност. Консумацията се мери с техническо средство, което е сертифицирано за измерване на ефективна енергия. Според него тя е около 380W и не се влияе от температурата навън, когато заданието за работа е правилното. Вратата на помещението се държи плътно затворена при теста.
Обяснено е назад в темата. Машината е проектирана да издухва много горещ въздух. Ръчно зададената трета степен (която често използвам и аз) не е константна и се понижава при темпериране на помещението, до първа и дори по-ниска. Мисля, Mega го беше споменал. Сензорът е монтиран така, че да е максимално инертен. Затова този модел има нужда от повече време, за да реагира на рязка промяна на заданието. Много повече време
Тук отново се връщаме към методиката за измерване на минимум. Освен сертифициран уред, нужно е темперирано помещение, зададен нормален режим на отопление и максимална скорост на турбината. Ще слезе, разбира се, до 380W.
в подфорума на Дайкин една блажена тишина ,уж нечитави машини са
Стига с това "..не се ползва по описания от теб начин..". Моля те! Задал съм 21градуса и втора степен на вентилатора и silent. Два месеца не се е барало дистанционното. Прашлясало е даже. Стайната се върти около 22. При слънчево отива малко нагоре. ( Не чак толкова малко, но да не се изпада в подробност.) Кое не му е правилно ползването? Кое? И от девет дерета вода да донесеш, няма да се промени начина на работа.
Каква 7-ца, зорлем ми дадоха 9-ка. Искаха 12-ка.
"....Ръчно зададената трета степен (която често използвам и аз) не е константна и се понижава при темпериране на помещението, до първа и дори по-ниска. Мисля, Mega го беше споменал. Сензорът е монтиран така, че да е максимално инертен. Затова този модел има нужда от повече време, за да реагира на рязка промяна на заданието. Много повече време ....."
Става, но когато работи без да изключва поне няколко часа. Като влезе в цикъл 10-5-10 това не се случва. Не можеш да ме убедиш, че моето помещение не е темперирано, след като два месеца не е изключван климатика.
Сензорът изобщо не е инертен, управлението го интерпретира по такъв начин. Да се случват по-бавно нещата.
Не ми пречи да взема един електромер на Дейзи, но ще покаже почти същото като на двата клипа. Само дето върти показанията на дисплея през 8 сек и тази активна/ефективна мощност ще се вижда един път в минута.
Г-н Миланов, подкрепям мнението на Додо,че за 17 кв.м. е по-добре да беше zm20 ( седмичка) . Но при свършен факт,си мисля,защо не пробваш нещо,което ти подсказах преди време ? Удължи тръбния път. Така и така си се впуснал с експерименти, хвани някой да пусне няколко намотки.
Че то 20-та е със същите минимали. Изгледай клипчетата, и 20-ка ще работи по същият начин.
Днес бях при майка ми до обяд.Климатика е настроен на 21 градуса и си бачка постоянно он и оф.В стаята става на моменти определено повече от 21 градуса,но не е болка за умиране.Във Видин досега температурите не са слизали под нулата.Днес май е първия такъв ден,така че не очаквам чудеса от машинката.Засега топли и родителското тяло е доволно,което е най-важно.Даже го и спира,че и ставало много жегаКато стане по-студено ще видим как е.
за комфортна работа в спалня е нужен климатик с минимум 150-200 вата ,дори по малко е желателно .. такива на 220 волта може да се каже ,че се броят на пръстите на едната ръка на стругар ..
Алекси,то с опита разбираш че е така но просто в нашия град избора е сведен до нула.Няма нито една фирма да предлага такива климатици.Задоволяваме се с това което предлагат.Не се оплаквам от машината.Има си косури,но не мисля че е нещо чак толкова фрапантно.Вярвам,че като тръгне сериозно да се застудява нещата ще се нормализират.Абе важното е родителите да не стоят на студено
ами моя единия е от Пловдив ,другия от Варна а живея в Шумен
преходни сезони... от 7 до -7 трябва да се издържи някак си, когато си избрал да се топлиш с климатик.
от 7 до 0 си недоволен от минимумите , от 0 до -7 от дефростите , под -7 пиеш вино и се радваш на машината, от -14 нататък почва истинското щастие, че успява и продължава да топли.
Панасониците си свалят на 170-190 вата дори и на -13 ,за по топло време ми трябва дори под 150 вата да пада, но за толкова пари няма как, сега го държа на 24 градуса за да не изключва, като дори ми е доста топло на моменти , зимата на 21 и пак работи повечето време на тези ватове. Проблем са дефростите, но са поправими. Имат скапан софтуер тия хевита, да работят като конвенционалки цяла зима и да вдигат постоянно минимума си. Навсякъде рекламират инверторната технология как плавно си регулира мощността а на практика нищо подобно.