В случая вчера не беше ограничен по мощност. Специално го погледнах. А ограничението по мощност го споменах защото, когато го бяхме ограничили се държеше повече като инверторен климатик отколкото, когато работи на пълна мощност.
В случая вчера не беше ограничен по мощност. Специално го погледнах. А ограничението по мощност го споменах защото, когато го бяхме ограничили се държеше повече като инверторен климатик отколкото, когато работи на пълна мощност.
Според моя опит климатика не е работил в постоянен режим, тоест Вашите наблюдения са при нетемперирано помещение и поведението му е нормално. И при мен се е случвало изкл. при висока мощност когато проветряваме по-дълго в студени дни. Ако слес два - три часа работа продължава да работи така тогава може би има някакъв проблем иначе всичко е точно![]()
Каквото такова. Купили сме го вече. Важното е да грее и да не се разваля, но определено не ме грабна и не бих купил втори път такъв климатик.
Хевито в хола, го включвам при темп. в помещението 19гр., външна - 12гр. Задание 23, вентилатор Ауто. Като го включа, се "наежва" и бързо достига заданието. Наближавайки го, смъква лека, полека оборотите на турбината. Достига точно заданието, сваля турбината на най-ниска степен и започва да подухва хладничко. През това нито веднъж не влиза он/офф. Зная, че не е точната тема, където трябва да го напиша, но често се изкарва как МХИ (основно средния клас), не работели, разбираш ли, като истински инвертори. Е, при високия клас, не е така.
ОФФ
Открита е причината някои хевита да не работят като инвертори, освен височкият минимум и много малък е хистерезиса при датчика за стайна температура - 0,5градуса. На по-висока степен на вентилатора вкл/изкл. по рядко. На по-ниска (примерно 2-ра) вкл./изкл. доста по-често. С "изолация пък е отлично.
Написаното е според мене, да не се приема като аксиома или обобщаване.
И ДА, като мръднеш градус нагоре/надолу хевито променя и леко оборотите на компресора. При тошко нищо не се случва на ватметъра.
Здравейте Моля за съвет относно следния проблем: в автоматичен режим при преминаване от например 24 гр.отопление към охлаждане изключва отопляването но не включва охлаждането и обратното.В режим само охлаждане или само отопление нямам проблем единствено в автоматичен режим.
За какво ти е тоя режим? Не знам някой да го ползва .
При моите родители тази машинка започна да се държи още по-странно. Защото си работеше както винаги на ON-OFF реших да сложа вентилатора на 2-ра степен. Тогава започна да се държи още по-странно. Докато работи изведнъж започваше да затваря клапите - все едно се изкючва. Затваря ги за 1-2 секунди и пак ги отваря и спира всякаква консумация. След това чака някоя и друга минута и пак тръгва да грее. След още няколко минути всичко това се повтаря.
На някой случвало ли му се е подобно нещо - да затваря клапите изцяло докато работи?
Много кратък off. Поне минават ли 3..4мин.
(Щом спира всякаква консумация off ще да е.)
Не го засичах, но наистина е много кратък. Може би чака 2-3 най-много 5 минути и пак тръгва. Но и докато работи пак не издържа дълго - 5-10 минути и спира отново.
Ако по принцип при офф вдига клапите , значи много бързо стопля около себе си и изключва. Наблюдавал съм го до скоро с друг модел/марка климатик , високостенните клими по презумция са за охлаждане от там в комбинация с мястото на монтаж и неправилно оразмеряване , добра изолация евентуално може да се стигне до въпросното "явление". Не съм професионалист.
Машината си е калпава.!
От всички клими на най— кофти място е Етерииката и няма никакъв проблем .
Затова и тошибата не съм я пускал от доста време.
В Пловдив дори почнах да пускам на охлаждане .
Колко да е калпава......
Някой помисли ли че тази машина при 200W Консумация изкарва над 1000W отоплителна мощност и е съвсем нормално да минава в офф в това време, освен ако не живеете в палатка....
Айде малко по сериозно... Само "мерите" и сравнявате, а не може да смятате май
А да не говорим, че при ръчен вентилатор нещата са коренно различни.
Само за пример машина с COP 3 и минимум от 200w ще даде 600W отоплителна мощност при същите параметри и може да не влезе в офф..... Това прави ли я по добра? - въпроса е риторичен