Нее, имах предвид предишния PDR -285. Той е с нишка.
На петицата плазмата е същата, като на осмицата, но от край до край. Работи по същия начин, но йонизира въздуха с пъти повече, че чак пренасища. Мисля да приближа "рибената кост" на осмицата до топлообменника, за да се увеличи йонизацията. Но иска проби и мерене, за да не се скапе при висока влажност. Ще пиша, като съм готов и ако има ефект. Прави се пролетно или лятно време, след дъжд.
В Пловдив влажнодтта много рядко достига до 65%. В едно нормално жилище, БЕЗ вътрешна изолация, не се налага контрол на влажността. Лятото ще го мъча, ако имам време. Хоби ми е и не бързам
Не вярвам, че с тези 5 киловолта това нещо изобщо ще успее да запали плазма. Плазмата свети в тъмното и се вижда. На панасониците даже се вижда с просто око.
Според мен на това нещо не му е достатъчно високо напрежението за плазма. Гледах данните на генератори на отрицателни йони по сайтовете им дават изходно напрежение по 8, 9 даже над 10 киловолта.
Това китайско творение ако наистина прави плазма, трябва на тъмно да се види слабо синкаво сияние около острите върхове на пластината.
И тази свети, джак. Ама не се вижда и не харчи пет киловата, но свети. И на панасоника ти свети. Наричай я йонизатор. Плазма филтрите нищо не филтрират, пиша го за втори път. Зацапването с прах им е вторичен ефект, който е нежелан. Идеята им е да създават озон, който да се разпада на пероксид в изпарителя. Ползва се предимно през лятото, за дезинфекция и премахване на миризми. Моите харчат около 3W. Ако качат до 5 kW, бих си потърсил майстор
Елементарно,смазваш това .
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Много зъбни колела, много нещо. И взимайте смазката в по-голяма тубичка, не от тези малките демо версии от 250ml.
В Лидл често пускат силиконова смазка на спрей подобно на WD-40 със "сламка", идеална е за пластмаси.
За да не разводняваме темата понеже е за друг климатик ще кажа само, че съм доволен, но има две неща, които не са много добре:
1) Размразява по време и понякога се случва със суха пита да дефроства
2) Когато вентилаторът е сложен на автоматичен режим климатикът го управлява много малоумно и реално не достига зададените градуси. Това го преборих като задавам 2-3 градуса повече от желаните и тогава работата се получава.