Страница 148 от 169 ПърваПърва ... 98138146147148149150158 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,206 до 2,220 от общо 2532

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #2206

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Цитат Първоначално публикувано от adrian_dimitrov Виж публикацията
    Вие какви наблюдения имате по този въпрос?
    А въпроса какъв е?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #2207

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Цитат Първоначално публикувано от adrian_dimitrov Виж публикацията
    Колеги аз нямам проблеми с това. Някак си не ми допада идеята за 9-ка, като чета за липсващи платки в нея, още повече че явно има някакви залежали бройки 8 за по 2079лв в момента. Опасения имам да не попадна на някой върнат и разпечатан с някакви дефекти. Вие какви наблюдения имате по този въпрос?
    С монтажа ли е на тази цена?

  4. Junior Member Аватара на adrian_dimitrov
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    100
    #2208

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    С монтажа ли е на тази цена?
    Не знам колега

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    А въпроса какъв е?
    Дали са евентуално залежали бройки и има ли какво да ме тревожи това? Чудя се също дали да е 10 или 13 с оглед на това, че искам да топли и коридора и банята

  5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #2209

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Абсурдно е 13-ка в 16 или 20 квадрата, освен ако височината не е 3,60 метра.

    Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

  6. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    64
    #2210

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Отговор от Тошиба още нямам. Ще потърся контакт отново.

    Чаках да станат температурите отрицателни, за да мога да направя измервания и на други климатици, от същата серия. Вече когато не става въпрос за 2 машини, ще съм и аз по-уверен какви въпроси да задавам.
    Миналата зима мерих основно един от климатиците (13 000BTU), докато разбера какво се случва, температурите станаха положителни. Измервах и един 10 000BTU, но май само веднъж и то в студено помещение, температурите се движеха вече около -2.
    Тая зима съм по-подготвен, знам какви условия ми трябват и какво следя. Надявам се поне на моите въпроси да си отговоря.

    Ще ви държа в течение, както съм обещал. Може би до Коледа ще мога да покажа измервания на повече климатици. Всичко зависи от времето и колко свободен ще съм и аз. Важно е нощем температурите да са отрицателни, през деня да са положителни. Така съмнения от вида ''климатика е голям за помещението'' ще са безпочвени.

    Поздрави!

  7. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    64
    #2211

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Днес от около 17ч започнах да измервам мощността на три климатика. Още вчера ги пуснах да работят на 22градуса, автоматичен вентилатор. Единия климатик работи в помещение с много малка нужда от допълнителна топлина - малко е, топлоизолирано е. Ще бъде интересно какво ще покаже за него измерването. В момента работи с мощност около 180W, но не го следя постоянно, може би пада консумацията. Машините работят с ниски мощности 180-300W, външната температура е 1*C, доста влажно. През нощта се очаква температурите да спаднат до -4*C. Ще оставя измерването да продължи може би 3-4дни, да може да се види как работят климатиците при различни външни температури и влажности, без да пипам настройките.

    Ще опитам да направя и проверка за дефрост - като спре някой от климатиците да работи, изпуска ли конденз от външното тяло. Удобно ми е и мога относително лесно да проверя.
    Този пост е редактиран от Big_Rosso; 03-12-19 в 20:53.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    64
    #2212

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Измерването продължава, резултатите са същите при отрицателни температури.
    Миналата зима измервах една 10-ка и една 13-ка. Сега измервам други две 10-ки и същата 13-ка. Т.е. измерванията обхващат до сега четири климатика.
    Като по команда, при -2*C (според моя термометър) и трите климатика си вдигат мощността, започват да я управляват по някакъв странен начин, вдига се температурата в помещенията и следва OFF. В помещенията е топло, но климатиците постоянно вдигат/свалят клапи, пъшкат... Не работят като хиперинвертори, не си намаляват мощността до топлозагубите на помещенията, не изпълняват логиката от сервизното ръководство, не се наблюдават мощностите от таблицата на производителя.
    При положителни температури климатиците доста по-добре си управляват мощността, като пак не изглежда всичко перфектно. Само веднъж видях 110-120W, и то при външна температура над 5*C. Миналата зима тоя проблем не го наблюдавах, защото още нямах добра топлоизолация, топлозагубите на помещенията бяха по-големи. Сега виждам, че и при температури -1 до 5*C пак мощностите не падат до 110-120W, 10-ките поддържат около 240W, 13-ката около 300W. В едно от помещенията този минимум от 240W е ок (все още имам неизолирана стена), климатика работи часове без да изключва. В съседно помещение тези 240W са много и има он/оф цикли. Като гледам уреда, ако климатика намали мощността си до 140-150W, изключвания няма да има.
    Климатиците изглежда имат огромен хардуерен потенциал да отопляват малки помещения, без да се изключват. Могат ли да паднат на 110-120W, дори и в малки и топлоизолирани помещения изключванията изглежда биха били поне през 10часа за примерно час-два. Обратно на логиката - климатиците изключват по-рядко при положителни външни температури.

    За хора обичащи да спят при 18-19градуса, новината изглежда е лоша (поне според това което виждам аз) - шум, пъшкане, относително големи температурни промени за кратко време.

    Ако помещението е топлоизолирано, може да се даде настройка на климатиците нощем да поддържат 18-19градуса и те да не сработват цяла нощ, а през деня вече да наваксат топлозагубите. Могат и климатиците директно да се изключат, но забелязах че при първноначално включване консумират голяма мощност, явно повишават и налягането в системата много, та ми се струва по-удачен вариант само да се свали зададената температура. Ако помещението е с повишени топлозагуби и се даде настройка 18-19градуса, до час-два ще падне температурата в помещението, следват многобройни он/оф цикли. Циклите стават много по-редки като се вдигне температурата в помещението - примерно на 24-25градуса.

    Климатиците основно ги купих точно заради огромния интервал в който могат да променят мощността си (което потвърждавам - хардуера го може). Изглеждаха идеални да отопляват помещения от -15*C, та до +15*C, без прекъсвания. Не съм очаквал, че висок клас климатик няма да изпълнява основната логика за промяна на мощността си, описана от производителя. Шантава работа.

    Ще се свържа отново с колегата от Тошиба да попитам какво става, ще им дам и новите измервания.
    Този пост е редактиран от Big_Rosso; 05-12-19 в 23:12.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #2213

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Колко става минимума на -2°, отива ли към 400W. Имам по- по- старият модел, еми същата простотия. Първата година ужас.
    Миналата зима му сложих 150kOm паралелно на сензора му за околна температура на външното. Цяла зима не излезе в off. Е, зачестиха му дефростите, но е по добре така.
    Сега е -5° външна и е на 250W. Като се прибрах беше на 320W, но телевизор, няколко човека и те така с най добрите климатици.
    А, и сензора за стайна на вътрешното е изнесен на 2м. от тялото, поставен в кубче от фибран 5х5х5см.
    Този пост е редактиран от milanov; 05-12-19 в 23:43.

  11. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    64
    #2214

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Минимума на 10-ките в момента е 360W, 13-ката е около 500W. В началото на циклите е по-висока мощността, както и в края. В края 13-ката достига около 600W и изключва. За топлене, топлят много.

    Борбата според мен трябва да бъде през софтуера. Ако работят датчиците правилно и поддават коректна информация, от софтуера зависи всичко. Не смея да кажа - климатиците не работят коректно. Може нарочно да им е зададена такава програма, да не е грешка. Аз логика не намирам. Просто потвърждавам - обявените минимуми при отрицателни температури климатиците не ги достигат (а и са доста далеч от тях), не работят като хиперинвертори. При температури около нулата и малко над нея, климатиците се подобряват, но пак не се забелязва следене на топлозагубите и спад на мощността до минимум при нужда.

  12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #2215

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Цитат Първоначално публикувано от Big_Rosso Виж публикацията
    Просто потвърждавам - обявените минимуми при отрицателни температури климатиците не ги достигат (а и са доста далеч от тях), не работят като хиперинвертори.
    А как работят "хиперинверторите" при отрицателни температури?

  13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #2216

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    .. . Просто потвърждавам - обявените минимуми при отрицателни температури климатиците не ги достигат (а и са доста далеч от тях), не работят като хиперинвертори. При температури около нулата и малко над нея, климатиците се подобряват, но пак не се забелязва следене на топлозагубите и спад на мощността до минимум при нужда.
    13-ката работи с 240W при -2°С / +23°С по дистанционно в помещение от 70 кубически метра. Минимумът се вдига, ако задам по-ниска температура или намаля обема (топлозагубите) при тази външна температура. Направено е с цел да издухва гореща струя. А на мен това много ми допада. Сиреч, ниски минимуми само в по-топло време.

    Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    64
    #2217

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Ако частичката ''хипер'' не ви харесва, махнете я. В сайтовете за климатици масово се ползва частичката за да се отделят по-качествените климатици, тези работещи в по-широк интервал на мощност, от другите инвертори.

    В изречението споменавам отрицателни температури, просто защото климатика си променя характера изведнъж, започва да прилича повече на on/off климатик, с лошо управление на мощността (или поне така изглежда).

    С времето съм много зле. Ако нещо съм написал неясно, неразбираемо или не съм технически точен, моля да ме извините и да ме поправите. Климатичната техника е далеч от мен.

    - - - - - - - - - -

    Додо, ще пробвам веднага - ще вдигна зададената температура в едно от помещенията на 24градуса. Сега е 22.

    Само отбелязвам - Тошиба са публикували информация за ниски минимуми и при -15*C външни температури.
    Този пост е редактиран от Big_Rosso; 06-12-19 в 01:05.

  16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #2218

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Инженерното на тошиба е сгрешено, защото са правили копи-пейст от грешното място. Минимумите се вдигат при отрицателни температури, но не толкова фрапантно.

    Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

  17. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    64
    #2219

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Нека това да го кажат от Тошиба. Аз като купувах климатика това съм гледал. А и копи/пейст от къде? Май вече коментирахме въпроса - таблиците от които се предполага, че са копирали са с различни числа вътре.

    До тук на четири климатика съм правил измервания - всички показват едно и също. Скоро ще пусна измерване и на пети климатик от същата серия.

    Току що 13-ката направи температурата 24*C и отново спря. Мощността не падна под 500W. Следват нови on/off цикли, вече по-широки. Това миналата зима го коментирахме също.

    - - - - - - - - - -



    Картинка 1 показва мощността на 13-ката в момента на повишаване на температурата в помещението.
    Картинка 2 показва 10-15минути по-късно какво се случи - просто климатика каза ''цък'' и си прибра клапите, мощността падна на 0W. Минимума не мръдна по време на цикъла под тия 500W (в случая дори 530W).

    - - - - - - - - - -



    Картинка 3 показва началото на новия цикъл. Мощност 520W. Другите два климатика си работят с мощност 350-360W, и там следват он/оф. Първия от климатиците (най-горната графика) изключва по-рядко, не заради друго (дефрост, монтаж на друга стена, работа при различни условия), а просто защото това помещение има по-големи топлозагуби. То пак прегрява, но по-бавно.
    Този пост е редактиран от Big_Rosso; 06-12-19 в 01:43.

  18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #2220

    Свободна тема за цепеници...

    Това, при външта -2,5°С. Вдигането на минимума е минимално при достатъчно голям обем на помещението, когато то е темперирано. Това, за 13-ка.
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 06-12-19 в 10:17.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1049
    Последно: 03-12-23, 17:55
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе