Страница 33 от 169 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Неее,имам предвид да не са на ауто,а от дистанционното да зададеш позиция,тогава пак ли ги мърда при он-оф?

2.  

3. Тук е от
    Jan 2015

Да, от дистанционното ги задавам ръчно и пак ги вдига при он-офф.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от green_hooligan Виж публикацията
    Хора не се издържа, тази вечер направо ме смаза климатика през 15 минути оф-он, аха да заспя бръмчене на моторче ужас. Няколко дни докато бяха големите студове си мислех,че съм хванал тактиката нагласях режим ауто слиип на 25 и в стаята държеше 21 и не спираше по-цяла вечер. Когато обаче е по-топло той си стига зададената температура и почва пак на 15 минути он-офф.
    След като ме оплючвате, че нещата ми били в главата, климатика има още 3 години и 5 месеца гаранция, някой ако иска го заменям за някакво мицубиши хеви. Аз лично не препоръчвам на никого този модел за спалня особено.
    Надеждата ми беше в това което казвате за монтажа, че трябвало да бъде поне три метра. Викам си ще кажа на фирмата която го е монтирала,че не е както трябва да идват да си го взимат и да ми носят друг. Ама в книжката за монтаж пише,че минималният тръбен път е два метра, а при мен го има.
    Дали според вас в едномесечен срок след монтиране имам право да не съм доволен от климатика и да поискам да ми го сменят, че месеца ми почти изтича или твърде много филми гледам?
    Помоли ги да ти го сменят с една девятка на Панасоник - Етера, като удължат тръбите с още толкова, колкото са ти сложили. Моторчетата на клапите им са много по-тихи от на тошибите. Алгоритъмът им на работа при сън повече ще ти допадне. Качи ни при възможност една снимка на разположението на вътрешното тяло спрямо стаята, да видим как са нещата.
    Успех!
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 13-01-15 в 10:00.

5. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Много тъпо решение на тошиба,да бяха оставили едно ауто и готово.При панасоник както му сложиш клапите,така си седят без значние он-оф.Преди да сменяш машината пробвай и съвета на Alexi,като си легнеш ги оставяй вдигнати,вместо да си вкарваш големия филм.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

green_hooligan как така го слагаш на 25 пък той поддържа 21 че и изключва постоянно .. намирисва ми на неправилно място на вътрешното тяло
    mirandi одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Щом тази тошиба ти работи он оф за теб спасението е 100 волтов климатик с наистина нисък(реален) минимум. Мицубиши хеви е с много по висок минимум и освен че ще работи он оф ще подминава температурата която си задал поне с 2 градуса.Пробвай една вечер с вдигната клапа как ще е като температура. Има вариант да сложих от дистанционното клапата най нагоре и на ръка да я наведеш колкото искаш. Пробвай различни варианти климатика ти е много хубав не бързай да го сменяш.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ама със съскането на фреон кво правим тя си има нисък минимум даже много нисък на хартия добре е да се замери до колко слиза и дали се вдига под нулата

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Помоли ги да ти го сменят с една девятка на Панасоник - Етера...
    После ще се оплаква от много шумно външно тяло, ако е близо до прозореца! Един приятел е дигнал ръце.
    (Нищо лично към марката, просто споделям)
    mirandi одобрява това.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Алекси, 8-ицата не вдига минимума като 5-а серия.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Алекси, 8-цата вдига минимума, за разлика от 5-та серия. Еди го е написал горното обратно.
    Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    ама със съскането на фреон кво правим тя си има нисък минимум даже много нисък на хартия добре е да се замери до колко слиза и дали се вдига под нулата
    Вече е направено и описано, направи си справка!

Цитат Първоначално публикувано от miroslav_dt Виж публикацията
    После ще се оплаква от много шумно външно тяло, ако е близо до прозореца! Един приятел е дигнал ръце.
    (Нищо лично към марката, просто споделям)
    Ако е такава работата, да търси стария модел PKE, при него го няма този проблем, а на хартия го дават със същите параметри.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е 5та серия не включва ли и 2та цилиндъра под нулата или под 2° ли беше ..

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Под 2 градуса, при по-ниски натоварвания на компресора.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

5-цата включва втория цилиндър тогава, когато се появи нужда от по-голям дебит на фреона, но при достатъчно високи обороти на компресора, за да има максимална ефективност. Външната температура не влияе директно, а необходимия топлопренос. Вижте хубаво графиките!

17. Тук е от
    Jan 2015

Здравейте, малко снимки от монтажа.
    DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове

Направих и клипче, но не се чува като че ли добре. нарочно съм свалил клапите надолу, за да може хода при вдигане до най-горно положение при спиране да е най голям. На телефона се чува много по-добре от на компа. Към края се чува и свистенето. За съжаление файла е малко голям. Извинявам се предварително.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мда движението на клапите е шумничко .. шума от фреон може да се дължи на къс тръбен път като цяло няма какво да направиш по въпроса освен опит да ти сменят климатика с друг модел ако чак толкова те дразни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 169 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе